5 manieren om je bedrijfspand groener te maken

Wist je dat planten op en rond het kantoor goed zijn voor de gezondheid en het geluk van je team? Met een heleboel groen in en rondom je bedrijfspand, zal je ook nog eens water opvangen en daarmee wateroverlast voorkomen. Er zijn een heleboel redenen om het kantoor in een groen jasje te steken, maar welke manieren zijn er allemaal? Wij hebben er 5 uitgelegd!

Laat kunstgras leggen

Als ondernemer wil je natuurlijk een kantoor of bedrijfsruimte die opvalt en gastvrij is. Om dit te bereiken kun je kunstgras zelf leggen, niet alleen buiten maar ook binnen. Kunstgras is namelijk niet alleen voor tuinen en sportvelden. Kunstgras zorgt gewoon voor een groene, onderhoudsvrije plek waar je team kan relaxen en wat er natuurlijk mooi uitziet voor klanten en partners die op bezoek komen. Het ziet eruit als echt gras, maar dan zonder dat je moet maaien of water moet geven. Het is perfect voor terrassen en voor bij de ingang van kantoren. Het grootste voordeel? Je hebt er niet eens een tuinman voor nodig.

Plaats klimplanten en hekwerken

Heb je een hek rond je bedrijfspand staan? Waarom zou je daar dan geen klimplanten tegenaan laten groeien? Deze planten maken je terrein niet alleen mooier, maar geven ook vogels een plekje om hun nest te bouwen. Je terrein ziet er zo meteen een stuk netter uit, vooral als je er bijvoorbeeld vieze containers en machines hebt staan. Zo staan ze meteen uit het zicht!

Plant bomen

Met warm weer, bijvoorbeeld in de zomer, kunnen bomen alles koeler maken. Daarnaast maken ze je terrein groener en daarmee ook meteen een stuk gezelliger. Als je genoeg plek hebt, plant dan een paar bomen. Ze zorgen voor schaduw, verkoelen de boel en kunnen zelfs de waarde van je bedrijfspand verhogen.

Kies voor beplanting in plaats van verharding

Daarnaast kun je overbodige stenen weghalen en daarvoor in de plaats bloemen en planten neerzetten. Vervang bijvoorbeeld de stenen langs muren, smalle stukjes stoep die niemand gebruikt, of die lege plekjes tussen parkeervakken. Zet hier gewoon wat kleurrijke bloemen neer. Deze kleine veranderingen kunnen al veel doen en maken je pand een stuk aantrekkelijker.

Laat een groen dak aanleggen

De laatste optie is om een groendak van je dak te maken. Dit kan wel alleen als je bedrijfspand een plat dak heeft. Groene daken zijn top omdat ze je energierekening verlagen. Met een groen dak heb je automatisch de boel geïsoleerd. Ook vangen ze regenwater op, wat weer handig is bij veel regen. Je  kunt groene daken zelfs combineren met zonnepanelen. Zo verbeter je de opbrengst van je zonne-energie. Wist je dat? Op welke manier ga jij je bedrijfspand groener maken?

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie