Een PVC vloer: de vloer van de toekomst?

Als aannemer, ondernemer of werknemer in de bouw zul je vaak in de situatie komen waarin je eventuele klanten moet adviseren, bijvoorbeeld over de keuze voor een vloer. Tegenwoordig is een PVC-vloer met klikverbinding een populaire keuze. Dit is waarom een dergelijke vloer een goede aanrader is voor jouw klanten.

Gemakkelijk te leggen

Een PVC-vloer is ontzettend makkelijk te leggen. De vloer wordt geleverd in stroken die met een kliksysteem aan elkaar te verbinden zijn en gemakkelijk op maat te knippen zijn. Als jij als aannemer bijvoorbeeld gaat over de bouw van een huis kan de klant de PVC-vloer met klik eventueel zelf aanleggen. De gelijmde PVC vloer kan beter door een professional worden gedaan.

Duurzaam

PVC vloeren zijn ontzettend duurzaam. Dat zou je misschien niet zeggen van een vloer die eigenlijk gemaakt is van plastic, maar ze gaan ontzettend lang mee en zijn gemakkelijk te recyclen. Mits de vloer goed aangelegd wordt (dat wil zeggen dat de vloer goed aangesloten ligt op de ondervloer) blijft een PVC-vloer jarenlang mooi. In tegenstelling tot sommige hout- en tegelsoorten is een vloer van PVC niet gevoelig voor schuivende meubels of naaldhakken. Het oppervlak vertoont na jaren gebruik nog steeds geen krassen en deuken.

Mooi

Een PVC-vloer kan best mooi zijn. Als jouw klant graag een mooie houten vloer wil, maar de kosten van een bouwproject al behoorlijk op beginnen te lopen, kan een PVC-vloer met houtlook een uitkomst zijn. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen, van een houtlook, tot een betonlook, tot een marmerlook.

Relatief goedkoop

We vertelden hiervoor al dat een PVC vloer relatief goedkoop is: even ter vergelijking: je betaalt gemiddeld zo’n 45 euro voor één vierkante meter PVC vloer, maar voor een tegelvloer kan de prijs oplopen tot zo’n 80 euro per vierkante meter en dan heb je nog niet eens de voegen erbij. Voor een vloer van hout betaalt de klant al snel zo’n 65 euro per vierkante meter. Als een bouwproject al behoorlijk in kosten aan het oplopen is, is een PVC-vloer dus een goede aanrader om kosten te besparen.

Vergt geen onderhoud

Heeft jouw klant geen zin in gedoe? Een houten vloer moet opnieuw gewaxt worden of in de lak gezet en kan bovendien slecht tegen vocht, bij een tegelvloer moeten de voegen schoon gehouden worden en in vochtige ruimtes kunnen de voegen ook nog eens gaan schimmelen. Een vloer van PVC vergt eigenlijk geen onderhoud. De vloer moet schoon gehouden worden door regelmatig te stofzuigen en eens in de zoveel tijd te dweilen met een sopje van water of PVC reiniger, maar that’s it. Kortom: als jouw klant geen zin heeft in gedoe is een PVC-vloer een echte aanrader. Een vloer van PVC is goedkoop, duurzaam, makkelijk en mooi.

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie