Epoxy vloercoating voordelig en hoogwaardig in de praktijk

Epoxy vloercoating wordt op grote schaal professioneel gebruikt in de meest uiteenlopende sectoren, vanwege de veelzijdigheid en voortreffelijke eigenschappen van het product. Epoxy staat bekend om de duurzame eigenschappen, de veelzijdigheid in gebruik en de fraaie uitstraling ervan. Epoxy vloercoating kent belangrijke voordelen in de praktijk, zoals de bijzondere weerstand tegen slijtage en chemicaliën, wat deze vloercoating perfect geschikt maakt voor omgevingen met zware belasting, zoals magazijnen, fabrieken, winkels en garages.

Epoxy vloercoating in de praktijk

Binnen welke sectoren wordt volop gebruikgemaakt van de uiterst effectieve en voordelige epoxy? Epoxy vloercoating is in verschillende sectoren terug te vinden.

Epoxy binnen de industrie

De keuze voor epoxy vloercoating is een budget keuze, maar ook een duurzame keuze. Epoxyvloeren worden volop gebruikt binnen industriële omgevingen waaronder fabrieken, productiehallen en werkplaatsen zoals garages. De duurzaamheid van epoxy maakt het bestand tegen zware belasting, chemicaliën en slijtage, binnen de industrie waar zwaar en intensief gebruik voorkomt en blootstelling aan verschillende stoffen.

Gebruik in commerciële ruimtes

Epoxy coating wordt naast industrieel gebruik ook in winkels, showrooms en kantoren gebruikt. Dit gebeurt niet uitsluitend vanuit praktisch oogpunt, maar ook vanwege de moderne uitstraling en toepasbaarheid van epoxy. Epoxy kent een grote veelzijdigheid, iets wat het mogelijk maakt om de commerciële bedrijfsvloeren aan te passen aan het bedrijfsimago, kleuren en logo's. Dit zijn dus ongekend aantrekkelijke keuzes voor commerciële toepassingen.

Epoxy in gezondheidsinstellingen

Epoxy vloercoating komen we tegen in ziekenhuizen, klinieken en bijvoorbeeld laboratoria. In gezondheidsinstellingen wordt veelvuldig gebruikgemaakt van epoxy vanwege het naadloze en gemakkelijk te reinigen oppervlak. Dit zijn belangrijke eigenschappen voor het creëren en behouden van een hygiënische omgeving, iets wat van groot belang is binnen de gezondheidszorg.

Epoxy vloercoating is gemakkelijk te reinigen, ongeacht het type werkveld waar het geplaatst is.

Het aanbrengen van epoxy

Evenals iedere vloer die behandeld zal worden, dient de vloer eerst geëgaliseerd te worden met bijvoorbeeld Egaline en schoon gemaakt te zijn. Na uitharding wordt er een epoxyprimer aangebracht. De benodigdheden voor deze activiteiten zijn verkrijgbaar bij een Epoxywinkel.

De epoxy coating bestaat uit twee componenten: de epoxyhars en de harder. Deze moeten zorgvuldig worden gemengd volgens de bijgaande instructies. Om een goede uitharding en de prestaties van de epoxycoating te waarborgen, is de juiste mengverhouding belangrijk om met precisie op te volgen.

De gemengde epoxy wordt vervolgens gelijkmatig aangebracht op de voorbereide vloer met behulp van een epoxy roller. Bij grotere oppervlakken kan een rakel, of een speciale epoxyverspreider worden gebruikt om de coating gelijkmatig te verdelen. Zorg ervoor dat de laag dik genoeg is om een solide bescherming te bieden, maar vermijd overtollige hoeveelheden die kunnen leiden tot druipen.

Na het aanbrengen van epoxy coating moet de vloer de tijd krijgen om volledig uit te harden. De uithardingstijd ligt op circa 1 dag (mede afhankelijk van de gebruikte toevoegingen/componenten) waarna de vloer beloopbaar is. De vloer mag echter pas na 1 week zwaar belast worden. De beste temperatuur om te drogen ligt op circa 15 graden. 

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie