Staat een gezond binnenklimaat al op uw lijstje met goede voornemens?

Of het nu in de sportschool of thuis is, gezonder leven begint bij een gezond binnenklimaat.

Tijdens deze winterse dagen maken we het binnen gezellig en behaaglijk door bijvoorbeeld kaarsen aan te steken of de houtkachel te laten branden. Daarnaast hebben we de feestdagen traditiegetrouw met familie en vrienden gevierd. Ruim vier op de vijf Nederlanders eet samen een kerstdiner, waarbij gourmetten met stip op nummer één staat. Tijdens de jaarwisseling doen we dat nog eens dunnetjes over en bakken we oliebollen.

Na deze dagen volgen de goede voornemens, waarbij – zoals ieder jaar – gezonder leven bovenaan staat. Het gaat dan om sporten en bewegen, maar ook om gezonde voeding. Een gezond binnenklimaat ontbreekt op dit lijstje.

Lucht continu verversen

Tijdens het gourmetten, oliebollen bakken en het branden van kaarsen komt er veel fijnstof vrij en blijft de geur lang binnenshuis hangen. Bij allergie of problemen met neus, longen of luchtwegen, worden de klachten erger als de lucht vervuild is. Goed ventileren is daarom van essentieel belang. We zetten meestal even een raam open, maar doen deze vanwege de kou vaak weer snel dicht. Het heeft daarom geen blijvend effect. De beste manier om de lucht in huis gezond te houden is door de lucht continu te verversen, dag en nacht, het hele jaar door. 

Het goede van buiten naar binnen brengen

Panasonic heeft daar met de onderhouds- en servicevrije nanoe™X-luchtzuiveringstechnologie een oplossing voor gevonden. Deze technologie, die standaard is verwerkt in veel residentiële en commerciële airconditioningsoplossingen (lucht-lucht warmtepompen) van Panasonic, produceert hydroxylradicalen (ook bekend als OH-radicalen). OH-radicalen zijn overvloedig in de natuur aanwezig en hebben het vermogen om bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën te remmen, te reinigen en geuren te neutraliseren. Onderzoeken hebben aangetoond dat de nanoe™X-generator het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) en het influenzavirus H1N1-subtype tot 99,9% kan remmen. nanoe™X-technologie brengt deze voordelen van buiten naar binnen, zodat harde oppervlakken, zachte meubels en het binnenmilieu schoner en aangenamer worden, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eenvoudig te realiseren

Deze technologie is nu ook beschikbaar als zelfstandig, in het plafond gemonteerde oplossing: de air-e. Deze nanoe™X-generator heeft een laag stroomverbruik en is ideaal voor een breed scala aan toepassingen waar de luchtkwaliteit in binnenruimtes een prioriteit is zoals sportscholen en woningen. Bovendien heeft de air-e een compact, modern en eenvoudig te installeren ontwerp, zonder ingewikkeld leidingwerk. Dat brengt het realiseren van uw goede voornemens een stap dichterbij!

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie