Groen gasproductie stijgt in 2023 met 22%

Het volume van geproduceerd groen gas in 2023 bedraagt 280.200.000 m³. Dat staat gelijk aan 0,28 BCM en betekent een groei van 22% ten opzichte van 2022. Dat hebben de Nederlandse netbeheerders bekend gemaakt. De groei is mede te danken aan verschillende nieuwe groen gasinvoeders die de Nederlandse markt hebben betreden. Het Platform Groen Gas is content met dit nieuws aangezien de groei van groen gas in 2022 4% bedroeg.

In de kamerbrief die demissionair minister Rob Jetten op 9 februari jongstleden aanbood aan de Tweede Kamer, bekrachtigt hij nogmaals dat groen gas een belangrijke bouwsteen is in een duurzaam en robuust energie-, grondstoffen- en landbouwsysteem. De productie en inzet van groen gas helpt Nederland om onafhankelijk te worden van aardgasimport. Daarnaast draagt het bij aan de CO₂-reductie wat cruciaal is voor het bereiken van de Nederlandse klimaatdoelen. Het is goed te zien dat de groei ten opzichte van vorig jaar is vervijfvoudigd.

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie