ING opent in Rotterdam eerste circulaire kantoor

ING heeft haar verbouwde bankkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam heropend. De verbouwing is circulair aangepakt, waarbij zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van materialen uit het oude kantoor en andere gerecyclede materialen. Door deze circulaire aanpak is de CO2-voetafdruk van de verbouwing met 64% verminderd.

Duurzaam verbouwd

Het vernieuwde bankkantoor is op een duurzame manier verbouwd, met een sterke focus op circulair bouwen. Zo zijn tapijten, plafondplaten en vloeren opnieuw gebruikt. Bovendien is de vloer van het ING Huis samengesteld uit gerecycled plastic afkomstig uit de Maas, waarbij kantoormedewerkers hebben bijgedragen aan het verzamelen van dit plastic.

Dankzij deze circulaire aanpak is de CO2-voetafdruk van de verbouwing aanzienlijk verlaagd ten opzichte van een traditionele verbouwing zonder circulaire aanpak. Verder heeft het ING Huis een Building Circularity Index (BCI) score gekregen van 69%. Deze score is gebaseerd op de milieu-impact van alle gebruikte bouwmaterialen en -producten.

Foto: ING

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie