EPS-isolatiefabrikant aantoonbaar circulair

Isoleren heeft topprioriteit

Om de energievraag bij gebouwen te beperken is isoleren de meest efficiënte oplossing (prio 1 conform Trias Energetica en 1ste stap bij BENG). De beste energiebesparing is immers de niet gebruikte energie.

Duurzame isolatiesystemen

Met het gebruik van airpop (EPS) heeft IsoBouw al een voorsprong. De airpop-producten bestaan voor 98% uit lucht en zijn 100% recyclebaar. De energie-input en de hoeveelheid CO2-uitstoot bij de productie is de laagste van alle gangbare isolatiematerialen. Logisch dus dat deze producten in vrijwel alle toepassingsgebieden wetenschappelijk aantoonbaar de beste milieuscore behalen. 

Aantoonbaar circulair dankzij C2C-certificatie

Onlangs is IsoBouw het bronzen Cradle to Cradle Certified® certificaat toegekend voor vrijwel alle EPS producten. Het certificaat is verleend door de onafhankelijke Cradle to Cradle specialist EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) en is een garantie dat deze IsoBouw-producten aantoonbaar circulair zijn. 

Meer dan recycling

EPS was altijd al 100% recyclebaar. Cradle to Cradle staat echter voor meer dan de recyclebaarheid van een product. Het houdt ook in dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik (upcycling). 

Een andere extra dimensie is dat Cradle to Cradle producten, naast de mogelijkheden tot hergebruik, ook worden gecontroleerd op de samenstelling van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhoogde eisen met betrekking tot MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), milieubelasting en HSE-management (Health Safety en Environment).

Waarom bouwen met een C2C product?

Cradle to Cradle heeft niet alleen toegevoegde waarde voor milieu, klimaat en leefomgeving. Toepassing van een Cradle to Cradle product biedt ook economische voordelen. Gebruikers vervullen een voortrekkersrol en verhogen daarmee hun marktwaarde. Daarnaast kunnen architecten en aannemers voor bouwprojecten eenvoudiger een duurzaamheidskeurmerk verkrijgen, zoals bijvoorbeeld de Leed of Well-certificatie. Ook lokale overheden kunnen eisen stellen of subsidies verlenen gekoppeld aan de toepassing van C2C / circulaire producten.  

Uitgebreid assortiment C2C producten

De gecertificeerde EPS wordt toegepast in veel producten van IsoBouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de EPS-isolatieplaten voor platte daken, vloerisolatie, spouwisolatie en de isolatiekern van veel samengestelde producten, zoals bij dakelementen.

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie