Shell Energy kiest enie.nl als vaste partner voor zonne-energie

Shell Energy heeft voor enie.nl gekozen als enige vaste partner voor het opwekken van zonne-energie voor particulieren. Deze samenwerking maakt het consumenten makkelijk om zelf duurzame energie voor thuis te produceren. Zo kan er via de enie.nl-configurator op de Shell Energy website snel berekend worden hoeveel zonnepanelen een huishouden nodig heeft.  

Zonne-energie voor thuis 

Shell Energy is sinds kort actief in Nederland en maakt deel uit van het Shell-concern. Het bedrijf vindt het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van duurzame energie: thuis en onderweg. In wind- en zonneparken wekt Shell Energy groene energie op. Daarnaast focust ze zich op het aantrekkelijk en makkelijker maken van elektrisch rijden.

“We willen graag actief een rol spelen in het snel veranderende energielandschap. Met Shell zijn we al een tijd bezig met de energietransitie op de zakelijke markt. Nu is het tijd voor de volgende stap: energie voor de mensen thuis én voor onderweg. Dit is een reden voor ons om te investeren in innovatieve bedrijven van de toekomst, waar enie.nl er zeker één van is”, aldus Florian Arndt, propositie manager van Shell Energy.

Zonnepanelen-configurator 

Met de enie.nl-configurator kan men op de Shell Energy-website in een viertal stappen berekenen hoeveel zonnepanelen een huishouden nodig heeft en wat de kosten zijn. “Met de configurator hopen wij het consumenten zo eenvoudig mogelijk te maken om zelf energie op te wekken. De samenwerking met Shell Energy sluit geheel aan bij onze missie om zonne-energie mogelijk te maken voor iedereen, aldus Milan van der Meulen, medeoprichter van enie.nl.  

Eerder namen investeringsfonds Shell Ventures en pensioenfonds ABP al een belang in enie.nl om zonne-energie op nummer één te zetten. Al sinds 2013 legt enie.nl zonnepanelen op daken in heel Nederland, België en Zuid-Afrika. De ervaring van enie.nl was voor Shell Energy doorslaggevend in haar keuze voor enie.nl.

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie