Foreco Houtproducten B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Compleet in hout

Foreco, gevestigd in Dalfsen, staat voor een compleet assortiment houtproducten. Variërend van gezaagd hout en rondhout tot nieuwe houtspecialiteiten. We bieden met duurzame houtproducten doordachte oplossingen voor veilig en duurzaam bouwen. Volgens de hoogste normen. In combinatie met een deskundig advies. En met alle respect voor het milieu.


Contactgegevens

Foreco Houtproducten B.V.
  Dalmsholterweg 5
  7722 KJ Dalfsen
  Nederland
(0529) 43 15 48
(0529) 43 21 98

http://www.foreco.nl

Bedrijf

Innovatief in duurzaamheid

Foreco is innovatief in hout. Daarvoor leveren we dagelijks het bewijs. Zo zijn al onze activiteiten erop gericht om hout meerwaarde te geven. Niet alleen door het te bewerken, maar ook door duurzaamheid toe te voegen. Daarmee bieden we de bouw en de weg- en waterbouw nieuwe perspectieven.

Bekijk de Foreco bedrijfsfilm.


Leveringsprogramma

Een breed en divers assortiment

Het totaalassortiment van Foreco biedt -aannemers, architecten en projectontwikkelaars ongekende mogelijkheden. Speciaalproducten met een hoge duurzaamheid of met een brandvertragende werking. Maar ook gezaagd hout, zoals damwanden, gordingen, planken en steigerdelen voor de weg- en waterbouw. Daarnaast zijn we ruim gesorteerd in rondhout. Voorbeelden hiervan zijn afrasteringspalen, boompalen, palissadepalen en steigerpalen.
Verder heeft de ontwikkeling en productie van nieuwe houtspecialiteiten onze continue aandacht. Door naaldhout innovatief te behandelen bieden we oplossingen voor duurzaam, veilig en ecologisch verantwoord bouwen.


Milieu en gezondheid

Innovatief in kwaliteit

Ons hout is vooral afkomstig uit goed beheerde Europese bossen. En wordt verwerkt met respect voor het milieu en met gevoel voor kwaliteit. Geheel volgens ISO 9001:2000 en onder KOMO-certificering. Zo voldoen onze producten aan de hoogste normen. En als waarborg voor duurzaam geoogste grondstof naar wens met PEFC- of FSC-label. Voor meer zekerheid geven we een levensduurgarantie af, desgewenst tot wel 25 jaar. Deze garantie is ondergebracht bij de onafhankelijke Garantiestichting SGVH.


Toepassing

Innovatief in assortiment

Foreco biedt voor elke toepassing de juiste oplossing. Of het nu gaat om hout voor bouw-, weg- en waterbouwprojecten of om rondhout, gezaagd hout of tuinhout, Foreco levert u het juiste product. Daarbij houden we marktbehoeften scherp in de gaten. En vergroten we constant ons aanbod met nieuwe houtspecialiteiten.


Levering en betaling

Innovatief in dienstverlening

Met Foreco bent u verzekerd van een uitstekende dienstverlening. Waarin maatwerk, een deskundig advies en modelbestekken leiden tot een product dat in alle opzichten voldoet aan uw verwachtingen. Een product ook dat we in de meeste gevallen direct uit voorraad kunnen leveren. Door heel Nederland en de ons omringende landen.


Garantie

Kwaliteit, duurzaamheid en garantie

Voor het borgen van aspecten op het gebied van duurzaamheid, milieu en kwaliteit heeft Foreco verschillende certificaten behaald.  Daarnaast heef Foreco de mogelijkheid om middels de stichting garantiefonds verduurzaamd hout (SGVH) projectgaranties te verlenen met harde voorwaarden ten bate van de eigenaar van het gegarandeerde project.

 • FSC;
 • PEFC;
 • KOMO-certificering;
 • CE-markering;
 • DUBOkeur;
 • SGVH-garantie;
 • Certificaat VCA;
 • Euracor.

Referenties

Zie de referentieprojecten op de website van Foreco.


Contactgegevens

Foreco Houtproducten B.V.

Bezoekadres

Dalmsholterweg 5
7722 KJ Dalfsen

Postadres

Postbus 73
7720 AB Dalfsen

Tel: (0529) 43 15 48
Fax: (0529) 43 21 98

E-mail: info@foreco.nl
Website: www.foreco.nl


WaxedWood Gold van Foreco: verduurzaamd mét waterafstotende werking voor natuurlijke bruine houten gevels

WaxedWood Gold: verduurzaamd mét waterafstotende werking voor natuurlijke bruine houten gevels

WaxedWood Gold® is houten gevelbekleding op basis van de hoogwaardige verduurzaming met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.
WaxedWood Bruin van Foreco: verduurzaamd hout met een natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood Bruin: verduurzaamd hout met een natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood® Bruin is verduurzaamd hout op basis van een hoogwaardige behandeling met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.
WaxedWood van Foreco: verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels

WaxedWood: verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels

WaxedWood® is ontwikkeld om de levensduur en uitstraling van houtproducten naar een hoger niveau te brengen.
WaxedWood Siberisch lariks van Foreco: verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels

WaxedWood Siberisch Lariks: verduurzaamd hout met bijzondere kleurschakering

Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid.
WaxedWood geprefabriceerde bergingen van Foreco met KOMO-certificaat

WaxedWood geprefabriceerde bergingen: duurzame houten buitenbergingen met KOMO-certificaat

Foreco levert WaxedWood® bergingen uit geprefabriceerde onderdelen.
Plan@Wood: Waxed wood houten gevelbekleding

Plan@Wood: de totaaloplossing voor houten gevelbekleding

Plan@Wood biedt een totaal concept voor uw houten gevel. Hout, verduurzaming, brandveiligheid, verf, montage en onderhoud; nog altijd worden deze elementen gezien als aparte onderdelen bij het samenstellen van een houten gevel.
Nobelwood Paviljoen Duivenvoorde

NobelWood: het hardhout alternatief voor gevels

NobelWood® is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen.
NobelWood FRX brandveilig tropisch hardhout van Foreco

NobelWood FRX: onderhoudsarm en brandveilig alternatief voor tropisch hardhout voor gevels

NobelWood® is een volwaardig alternatief voor tropisch hardhout vervaardigd uit snel groeiend dennenhout.
NobelWood Equal Weathering: meteen een grijze houten gevel

NobelWood Equal Weathering: meteen een grijze houten gevel

NobelWood® onderscheidt zich door de uitstraling en esthetische eigenschappen.
SafeWood van Foreco: brandveilige houten wanden én gevels

SafeWood: brandveilige houten wanden én gevels

SafeWood® is hout dat behandeld is met een brandvertragend middel.
SafeWood FRX van Foreco: onderhoudsvrije brandveiligheid voor houten gevels

SafeWood FRX: onderhoudsvrije brandveiligheid voor houten gevels

SafeWood® FRX (Fire Retardent Exterior) is een onderhoudsvrije en brandvertragende oplossing voor gevelbekleding.
Natuurlijk spelen met speeltoestellen van IJreka

Natuurlijk spelen met speeltoestellen van IJreka

IJreka heeft een breed assortiment speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen maar ook voor iedere locatie zijn eigen uitstraling.
Foreco TwinWood slimme damwanden, innovatieve beschoeiing

TwinWood: slimme damwanden van Foreco, de innovatieve beschoeiing

TwinWood slimme damwanden van Foreco combineren de sterke punten van tropisch hardhout en Europees vurenhout: op en boven de waterlijn tropisch hardhout (duurzaamheidsklasse 1) met een bewezen levensduur van 25 jaar, onder de waterlijn Europees vurenhout dat onder water een lange levensduur heeft door de afwezigheid van zuurstof.


Brandveilige gevelbekleding voor parkeergarage Gerle Ziekenhuis

Voor het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn mochten we in opdracht van Continental Car Parks het hout leveren voor de nieuwe parkeergarage P2. Er is gekozen voor Grenen SafeWood FRX in verschillende toepassingen. Zo is er halfhoutsverbinding gebruikt voor het trappengat en latten voor het plafond.


Brandvertragend hout voor veiliger bouwen

Veiligheid eerst; Wij begrijpen hoe belangrijk brandveiligheid is. In veel bouwvoorschriften is het gebruik van brandvertragend materiaal verplicht in specifieke situaties, zoals commerciële gebouwen, scholen en openbare instellingen. Het gebruik van brandvertragend hout helpt om aan deze voorschriften te voldoen. 


NobelWood van Foreco Houtproducten

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelst groeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout.


SafeWood van Foreco Houtproducten

De Roef is een ontmoetingscentrum in Harderwijk. Foreco heeft de gevel mogen voorzien van Vuren SafeWood afgewerkt met Firestain Color. De gevel bestaat uit een gesloten deel met bruine kleur en een open deel in het zwart. Naast deze combinatie tussen open en gesloten geveldelen zorgt de afwisseling tussen horizontale en verticale montering voor een zeer fraai geheel. 


Unieke parkeergelegenheid

Naast genot voor het oog biedt deze prachtige parkeergarage parkeergelegenheid aan maar liefst 700 auto's bij het entreegebied van de campus in Leiden. Dit ontwerp van Wiegerinck Architecten Arnhem biedt een combinatie tussen parkeergelegenheid en een uiterst fraai design. Foreco heeft bij dit project in opdracht van Aan de Stegge / Continental Car Parks B.V. uit Twello circa 6.000 unieke lamellen geleverd. De lamellen van Noord-Europees Grenen FRX, hebben verschillende schuintes en zijn op maat gekort. Dit project is een mooi voorbeeld waarbij één van onze brandvertragende producten is toegepast.

Innovatief in hout

Innovatief in hout, dat is waar wij bij Foreco Houtproducten voor staan. Constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van hout. Zo onderzoeken we het impregneren van hout en kijken we hoe we hout kunnen modificeren met bio-based producten. Zo zorgen we er voor dat het hout op een duurzame wijze een langere levensduur krijgt. Daarnaast zoeken we ook naar slimme oplossingen om bijvoorbeeld het gebruik van hardhout terug te dringen.


De ecologische school

De opdrachtgever heeft als doel voor deze school om de kinderen op een ontdekkende manier te laten leren.

De Verwondering: Nederlands eerste ecologische basisschool

Een kale vlakte in Almere Hout, binnen de kleine wijk Nobelhorst, zonder stroom- en wateraansluiting.

Hoogbouw in hout

Top-Up in Amsterdam is in vele opzichten een bijzonder project.

Top-Up: hoogbouw in hout nadert voltooiing

Ontwikkelaar Lemniskade heeft naast het 30 meter hoge PATCH22 de zeven verdiepingen tellende hoogbouw in hout gerealiseerd.

Natuurlijk spelen met speeltoestellen van IJreka

Ontdekken, avontuur en uitdaging op speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling en natuurlijke speelaanleidingen.

Unieke gekleurde woningen Reitdiephaven Groningen

De inspiratiebronnen voor deze woningen zijn Scandinavische huizen, maar de uitstraling is ook Caribisch.

NobelWood FRX: Gevelbekleding met Euroklasse B certificaat

Zeker in gebouwen in de openbare ruimte gelden strenge eisen als het gaat om brandveiligheid.

Een complete gevelmetamorfose voor een warme uitstraling

Beleving speelt een steeds grotere rol in ons aankoopproces, dat merkte ook winkeleigenaar Jacques Seine van Seine wonen in Heino.

Uitgekookt kreeg gevel met warme natuurlijke uitstraling

De gevel van de nieuwbouw van Uitgekookt heeft een warme, natuurlijke uitstraling.

Multifunctionele hart van Noordeloos krijgt beeldbepalende gevelbekleding

Het Noorderhuis is het multifunctionele hart van het Zuid-Hollandse dorp Noordeloos.

FaunaWood biedt alternatief voor hardhout of creosoot

FaunaWood is ontwikkeld als alternatief voor afrasteringspalen van tropisch hardhout en behandeld hout met bijvoorbeeld creosoot.

NobelWood FRX biedt brandveilig alternatief voor tropisch hardhout

NobelWood biedt een alternatief voor tropisch hardhout op basis van snelgroeiend dennenhout en een nieuwe plantaardige hars.

Echte avonturiers zijn niet bang voor natte voeten

Onlangs heeft IJreka in Zwolle bij nieuwbouwbuurt Frankhuis, wat ligt aan de zuidzijde van Stadshagen, een nieuwe speelomgeving gerealiseerd in opdracht van de gemeente Zwolle.

Brandveiligheid is meer dan brandveilige producten alleen

Waar het lijkt dat voldaan kan worden aan de eisen van brandveiligheid met gebruik van brandveilige materialen, is het zeker bij brandvertragend behandeld hout belangrijk iets verder te kijken.

Natuurlijke gevelbekleding voor Niverplast II

Dit bijzondere bedrijfspand huisvest in het midden de kantoren, waarbij in de ronde buitenring de productiehal bevindt.

Derako en Foreco presenteren nieuw gevelsysteem op Material Xperience 2017

Dit unieke onderhoudsvrije gevelsysteem met hout wordt nu voor het eerst toegepast bij Villa Suikerkamp in de Keukenhof.

Capaciteitsuitbreiding van de productiefaciliteiten van houtmodificatie

Met de uitbreiding is een investering van ruim 1 miljoen Euro gemoeid.

Hoogwaardige bruine houten berging van WaxedWood

Het basis materiaal is hoogwaardig grenen, Western Red Cedar of Siberisch lariks.

Nieuw totaalconcept voor houten gevelbekleding met Plan@Wood

Hout, verduurzaming, verf, montage en onderhoud. Nog altijd worden deze elementen gezien als aparte onderdelen bij het samenstellen van een houten gevel.

Nieuw totaalconcept voor houten gevelbekleding met Plan@Wood

Houten gevels zijn bepalend voor de uitstraling van een gebouw.

NobelWood: geniaal alternatief voor tropisch hardhout

Met NobelWood® wordt van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout met biobased materiaal een hoogwaardige, 100% biologisch alternatief voor tropisch hardhout gecreëerd.

Boom krijgt tweede leven als onderdeel van speeltoestel IJreka

Voor de inrichting van schoolpleinen wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

WaxedWood Gold: gevelbekleding met natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood Gold is gevelbekleding op basis van een hoogwaardige verduurzaming met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.

Foreco levert WaxedWood® geprefabriceerde bergingen met KOMO-certificaat

WaxedWood® geprefabriceerde bergingen met KOMO-certificaat bieden een kwalitatief hoogwaardige oplossing voor nieuwbouw en renovatie.

SafeWood Select zorgt voor brandveilige gevel ziekenhuis

Onlangs opende Prinses Margriet officieel het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

SafeWood Select: brandvertragend hout en plaatmateriaal

Door bescherming middels brandvertragende polymeren kan de brandveiligheid zonder een verfsysteem gegarandeerd worden.

NobelWood biedt volwaardig alternatief voor tropisch hardhout

NobelWood® is een volwaardig alternatief voor tropisch hardhout.

Derde DUBOkeur certificaat voor NobelWood geveldelen

NobelWood® is een volwaardig alternatief voor tropisch hardhout.

Brandvertragend NobelWood alternatief voor tropisch hardhout

NobelWood® is een nieuwe technologie voor het chemisch modificeren van naaldhout, waarmee een alternatief voor tropisch hardhout geboden wordt.

Foreco maakt houten plafond in London Aquatic Center brandveilig

Het London Aquatic Centre is de accommodatie waar de verschillende zwemsportdisciplines werden gehouden tijdens de Olympische Zomerspelen en Paralympische Zomerspelen van 2012.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie