dormakaba Nederland B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

dormakaba is wereldwijd de betrouwbare partner voor premium oplossingen en service die de toegankelijkheid van gebouwen verbeteren.


Contactgegevens

dormakaba Nederland B.V.
  Dalwagen 45
  6669 CB Dodewaard
  Nederland
(088) 352 33 33

https://www.dormakaba.nl

Bedrijf

dormakaba Nederland B.V., met vestiging in Dodewaard, maakt deel uit van de in 2015 gefuseerde dorma+kaba-groep, wereldwijd actief in ruim 50 landen en handelt in de segmenten deur- en glasbeslagtechniek, automatische deuren, vluchtwegtechniek en toegangscontrole.

De oplossingen van dormakaba zijn onder te verdelen in de segmenten ‘Openen & sluiten’, met o.a. deurdrangers, automatische deuren en beslag voor glazen deuren, het segment ‘Beveiligen’, met o.a. deurvergrendelingen, vluchtdeurbeveiligingssystemen en toegangscontrole en het segment ‘Scheiden’, waarin mobiele scheidingswanden in glas aangeboden worden. Naast productie en verkoop van de hiervoor genoemde dormakaba-producten importeert en distribueert dormakaba Nederland B.V. ook roestvaststalen Randi bouwbeslag en sanitaire accessoires van de Deense bouwbeslag fabrikant RANDI A/S.

Het aanbieden van technische informatie en het begeleiden van de klant in zijn zoektocht naar een totaaloplossing maakt deel uit van de dormakaba-missie, dit zowel in de ontwerpfase, tijdens de bouw maar ook nadat het gebouw in gebruik is genomen.  Met zijn technische en esthetische oplossingen biedt dormakaba een meerwaarde aan de gebruiker van het gebouw.

dormakaba Nederland B.V. heeft sinds 1918 ervaring als verkooporganisatie, importeur en distributeur voor een groot aantal fabrikanten op het gebied van Hang- & Sluitwerk, Bouwbeslag en IJzerwaren. In 1947 werd Handelsonderneming S. van Duin B.V. te Aalsmeer (later Tiel) tevens het Nederlandse verkoopkanaal voor DORMA GmbH & Co. KG te Ennepetal - Duitsland, waarvan het bedrijf sinds 1997 een dochteronderneming is. Aanvankelijk adviseerde dormakaba Nederland B.V. architecten, opdrachtgevers en eindgebruikers over de gebruiks- en toepassingsmogelijkheden, terwijl leveranties via de vakhandel plaatsvonden. Om eindgebruikers volledig van dienst te kunnen zijn werd, op basis van opgebouwde deskundigheid voor met name de productgroep DORMA Automatische Deuren, een eigen service- en montagedienst ingericht. dormakaba Nederland B.V. ondersteunt met vakkundig adviezen en een technische begeleiding bouwplannen vanaf het eerste moment tot en met eindmontage en ingebruikstelling.


Leveringsprogramma

Openen & Sluiten

 • DORMA TS 93
  Een modulair opgebouwd deurdranger systeem, dat met op basis van enkele deurdranger modellen en verschillende glijarmen aan nagenoeg alle functionele eisen beantwoordt. Het systeem biedt de mogelijkheid, deuren voor de meest uiteenlopende toepassingen in tal van uitvoeringen optimaal uit te rusten. Uitgevoerd in Contur Design. Voor montage op de deur aan de scharnierzijde (B-uitvoering) of Dagzijde (G-uitvoering)
 • DORMA TS 92 / TS 91
  Universele deurdrangers, speciaal ontworpen voor binnendeuren. De TS 91 is geschikt voor deuren met een breedte tot 950 mm. De TS 92 is geschikt voor deuren met een breedte tot 1.100 mm. Uitgevoerd in Contur Design.
 • DORMA TS 99 FL
  Een deursluiter met vastzetinrichting en vrijloopfunctie. Dankzij de vrijloopfunctie van de DORMA TS 99 FL kunt u brand- en rookwerende binnendeuren openen en sluiten zonder enige merkbare vorm van weerstand. Alleen in geval van brand of stroomuitval zal het ingebouwde elektrohydraulisch vastzetmechanisme de deursluiter zijn werk laten doen, zodat de deuren automatisch worden gesloten. Uitgevoerd in Contur Design.
 • DORMA TS 97
  De “dunste” glijarm-deurdranger. Eendelige front met binnenliggende sluitkapjes en een uniforme lengte van deurdranger en glijarm
 • DORMA TS 90 Impulse
  Hartvormige nokkenas gecombineerd met een nieuw, compact ontwerp
 • DORMA ITS 96 inbouw deurdrangers met glijarm voor onzichtbare montage, te combineren met G/Normaal glijarm voor direct sluitende deuren en G/EMF voor elektromechanisch in openstand vast te kunnen zetten; enkele deuren G/GSR en G/GSR - EMF als voorgaand, echter voor stellen deuren met sluitvolgorde selectie.
 • DORMA BTS 80, BTS 75 V en BTS 84 vloerveren
  De vloerveren van DORMA beantwoorden aan alle praktische comfort- en veiligheidswensen. Afhankelijk van het type is de vloerveer geschikt voor toepassing op zowel pendel- als aanslagdeuren, brand en rookwerende deuren met een deurbreedte tot 1.400mm en een deurgewicht tot 300 kg (BTS 80).
 • DORMA automatische schuifdeur- en draaideuraandrijvingen in de volgende uitvoeringen:
  • DORMA ST FLEX automatische schuifdeuren met smalle profielen in aluminium.

Dankzij zijn smalle profielen maakt het FLEX-systeem doordringing van veel licht mogelijk.  Aangezien dit systeem hoog gebruiksgemak en eenvoudige toegankelijkheid biedt, roept de ST FLEX automatische schuifdeur van DORMA een uitnodigende sfeer op.  De automatische schuifdeur is ook verkrijgbaar als telescopische variant TST FLEX.  Deze biedt een grote doorgangsbreedte in smalle doorgangen.

 • DORMA ST FLEX GREEN; De ST FLEX Green-schuifdeur illustreert DORMA’s belofte om de energie-efficiëntie te vergroten en zodoende de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. Niettegenstaande zijn slanke profieldesign heeft de ST FLEX Green een uitmuntende thermische isolatie.
 • DORMA ST FLEX SECURE; de inbraakvertragende automatische schuifdeur

Ons schuifdeursysteem ST FLEX Secure biedt een ongeëvenaard veiligheidsniveau en beantwoordt aan de toenemende vraag van exploitanten van gebouwen naar een oplossing die het gemak van een automatische schuifdeur combineert met aanvullende bescherming tegen indringers en vandalisme.

 • CS 80 MAGNEO; Een compacte, stille en revolutionaire automatische schuifdeur voor in het interieur.
 • ED100/250: met de draaideuraandrijvingen ED 100 en ED 250 presenteert DORMA elektromechanische aandrijvingen die van een groot aantal mogelijkheden zijn voorzien. De juiste aandrijving wordt aan de hand van de deurbreedte en het deurgewicht gekozen. De ED 100 is inzetbaar op deuren tot een gewicht van 100 kg en een breedte van 1.100 mm. De ED 250 is inzetbaar op deuren tot een gewicht van 250 kg en een breedte van 1.600 mm;
 • PORTEO: de nieuwe comfortabele aandrijving van DORMA, opent en sluit binnendeuren moeiteloos, automatisch, stil en betrouwbaar
 • DORMA PROJECT design deuroplossingen:
  • DORMA BST gebogen automatische schuifdeuren;
  • DORMA KTV handbediende, half- of volautomatische carrouseldeuren;
  • DORMA KTC automatische carrouseldeuren in vele uitvoeringsvarianten;
  • DORMA FFT FLEX Green is een energie-efficiënte automatische vouwdeur en is de eerste automatische vouwdeur met een maximale doorgangsbreedte tot 2,4m.
 • DORMA GLAS Beslag voor glazen draai- en schuifdeuren en wandconstructies:
  • Universal hoekbeslag voor toepassing in glazen wandsystemen;
  • ARCOS Design hoekbeslag en sloten voor aanslag en pendeldeuren in glazen wandsystemen;
  • BEYOND klemvrij hoekbeslag voor pendel- en aanslagdeuren;
  • EP pendeldeur hoekbeslag voor deuren in glazen wandsystemen;
  • EP/EA pendeldeur- en aanslagdeur beslag voor deuren in glazen wandsystemen;
  • TP/TA pendeldeur- en aanslagdeurschoenen voor toepassing in wandsystemen;
  • MANET design glasbeslag op basis van RVS punthouders voor draai- en schuifdeuren- en wandconstructies;
  • DORMA MUTO COMFORT - NIEUW!  Het compacte, flexibele schuifdeursysteem voor lichte en zware (50-150 kg) glazen en houten deuren, met of zonder zij- en bovenlichten. Het MUTO Comfort schuifdeursysteem kan uitgevoerd worden met tal van nieuwe functies en mogelijkheden, als zelfsluitende schuifdeur of bijvoorbeeld met een geïntegreerd vergrendelingsmechanisme.  De techniek die dit alles mogelijk maakt is geheel onzichtbaar geïntegreerd in het schuifdeurbeslag.
 • RANDI A/S - Randi Line Bouwbeslag:
  • Randi Line roestvast stalen (en ten dele ongelakt messing) Design bouwbeslag in vele modellen en uitvoeringen (Designs):
   • deurkrukken, rozetten, schilden en raam- of espagnoletkrukjes;
   • toebehoren in Randi design deurgrepen, deurbuffers, deurduwers, doorkijkringen, schopplaten, meubelgrepen en leuningdragers;
   • accessoires Randi design meubelknopje, zeepschaal, wandasbakje, closetrolhouder, reserverolhouder, jashaken, jas- en hoedhaken, papieren handdoekhouders, closetborstel en zeepdispensers.

Toepassing

DORMA Deurtechniek producten en producten van DORMA beslag, DORMA Automatische Deuren en -Deuraandrijvingen, DORMA Glasbeslag en DORMA Vluchtwegtechniek & Toegangscontrole - afhankelijk van type en uitvoering - geschikt voor toepassing in zwaar gebruiksbelaste utiliteitsomgevingen, zoals in: openbare gebouwen, scholen, gevangenissen en inrichtingen, zorgcentra, zieken- en verpleeghuizen en in de industriële- en recreatieve sector.
Vanzelfsprekend zijn DORMA producten, door design en uitvoering ook uitermate geschikt voor toepassing in woningen van particulieren en stichtingen.
Randi Line Bouwbeslag, - toehoren en accessoires voldoen eveneens volledig aan alle eisen welke terecht gesteld mogen worden bouwproducten voor de hierboven genoemde toepassingen (BSI 1996: Certified as Heavy Duty).


Levering en betaling

Logistiek

Wegtransport.

Voorwaarden

Volgens opgave dormakaba Nederland B.V.

Levering

Volgens opgave dormakaba Nederland B.V.

Leveringsgebied

Nederland.

Service

Bestekteksten, advies - ook op locatie - en tekeningen.


Garantie

Afhankelijk van product op aanvraag dormakaba Nederland B.V.


Referenties

Referentie adressen

Per productgroep op aanvraag verkrijgbaar.


Contactgegevens

dormakaba Nederland B.V.
Dalwagen 45
6669 CB Dodewaard
Postbus 15
6669 ZG Dodewaard

Tel.: (088) 352 33 33

E-mail: info.nl@dormakaba.com
Internet: www.dormakaba.com/nl-nl/


Randi-Line deurbeslag

Randi-Line deurbeslag

dormakaba Nederland B.V. levert onder de productnaam Randi-Line, deurbeslag en raambeslag waaronder deurkrukken, deurknoppen, deurgrepen, rozetten, schilden, raam- en espagnoletkrukjes en een groot aantal toebehoren.
DORMA PHA2000 panieksluiting

Panieksluitingen van dormakaba, pushbars en touchbars voor profieldeuren en volbladdeuren

Panieksluitingen van dormakaba Nederland BV bestaat uit een compleet gamma opbouw- en inbouw pushbars en touchbars voor profiel- en volbladdeuren.
Automatische schuifdeuraandrijvingen ES 200

Automatische schuifdeuraandrijvingen van dormakaba Nederland B.V.

DORMA automatische schuifdeuraandrijvingen geschikt voor toepassing op vrijwel alle schuifdeurtypen en toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.
Automatische draaideuraandrijvingen PORTEO

Automatische draaideuraandrijvingen van dormakaba Nederland B.V.

De automatische draaideuraandrijvingen van dormakaba Nederland B.
Vluchtwegbeveiliging, toegangscontrole en mechatronica van dormakaba Nederland BV

Vluchtwegbeveiliging, toegangscontrole en mechatronica van dormakaba Nederland BV

Vluchtwegbeveiliging, toegangscontrole en Mechatronica van dormakaba Nederland B.
DORMA ITS 96 inbouw deurdranger

Inbouw deurdrangersysteem, bovendorpelveren en vloerveren van dormakaba Nederland BV

dormakaba Nederland BV levert met de DORMA ITS 96 een inbouw glijarm-deurdrangersysteem dat geschikt is om onzichtbaar te integreren in het deurblad en deurkozijn.
Beyond

Dorma deurbeslag voor volglazen deuren

Design oplossingen voor volglazen deuren.
Dorma glijarm deurdranger TS93

Glijarm deurdrangers van dormakaba Nederland BV

Met een hoogwaardig programma deursluitsystemen legt dormakaba Nederland BV qua sluittechniek, functionaliteit en montagekwaliteit nieuwe maatstaven, vanuit een in alle opzichten overtuigend ontwerp.
Beyond hoekbeslag voor gehard glas

Schuifdeurbeslag voor volglazen deuren, houten deuren en metalen deuren van dormakaba Nederland BV

Schuifdeurbeslag voor volglazen-, houten- en metalen deuren van dormakaba Nederland BV omvat een programma schuifdeurbeslag dat in nagenoeg elke situatie toepasbaar is.
Glasdeurbeslag - Dorma Junior office

Glasdeurbeslag dormakaba Nederland B.V.

Met Medio, Studio Rondo, Studio Classic, Junior Classic en Junior Office Classic levert dormakaba Nederland BV sloten en scharnieren voor volglas-binnendeuren.
NBD-online | Automatische draaideuren

Automatische draaideuren

NBD-online | Deurdrangers

Deurdrangers

NBD-online | Deurbeslag

Deurbeslag

NBD-online | Aandrijving automatische toegangsdeuren

Aandrijving automatische toegangsdeuren

NBD-online | Hang- en sluitwerk buitendeuren

Hang- en sluitwerk buitendeuren

NBD-online | Automatische schuifdeuren

Automatische schuifdeuren

NBD-online | Schuifdeuren binnen

Schuifdeuren binnen

NBD-online | Hang- en sluitwerk binnendeuren

Hang- en sluitwerk binnendeuren

NBD-online | Toegangscontrole

Toegangscontrole

NBD-online | Aandrijvingen deuren

Aandrijvingen deuren

NBD-online | Panieksluitingen

Panieksluitingen

NBD-online | Hang- en sluitwerk voor glazen deuren

Hang- en sluitwerk voor glazen deuren

BrochuresInnovatieve, duurzame én veilige oplossingen op schuifdeurgebied

Duurzaamheid geldt binnen dormakaba niet alleen als een van de belangrijkste succesfactoren, het begrip is ook stevig verankerd in de bedrijfsstrategie. Met de introductie van het schuifdeursysteem ST PRO Green en de nieuwe schuifdeuraandrijving ES PROLINE wordt dat wederom bevestigd. 


Brandwerende combinatie van kozijn, deur en dranger

De uitdaging: een enkele 40 mm dikke deur, een onzichtbare vrijloopdeurdranger, geen kabelovergang, toegankelijk conform ITs, 30 minuten brandwerend. Bij keuringsinstantie DMT te Lathen (D) werd onlangs een 30 minuten EN1634-1 brandproef uitgevoerd met een plaatstalen kozijn van Plooijer, een stompe palet deur en een in het kozijn ingebouwde vrijloopdeurdranger van dormakaba. De deuropstelling doorstond in zijn geheel de brandproef glansrijk.


Een automatische schuifdeur voor iedere toegangssituatie

Zonder erbij na te denken lopen we allemaal vrijwel dagelijks door openingen die worden afgesloten door automatische schuifdeuren. Die schuifdeur valt pas op als deze niet functioneert zoals zou moeten, bijvoorbeeld door te laat te openen, of te vroeg dicht te gaan. De kracht van een goede schuifdeur zit hem dus niet alleen in het schuiven zelf, maar ook in de afstelling van de deur en de bijbehorende sensortechniek. Absolute specialist op dit vlak is dormakaba, die met haar schuifdeurenprogramma letterlijk en figuurlijk een sluitend antwoord heeft op ieder vraagstuk omtrent het automatisch openen en sluiten van schuif- en vouwdeuren.


Bouwcilinders worden blijvende cilinders in een handomdraai

Zodra de deuren gemonteerd zijn, wordt er in de bouwfase normaliter gewerkt met bouwcilinders. De aannemer beschikt over een sleutel (of meerdere) die universeel past op alle cilinders die gemonteerd zijn in de sloten van de deuren. Vrije in en uitloop is daarmee gewaarborgd, zodat het werk niet gehinderd wordt door een gesloten deur. Daar zit echter een nadeel aan: op het moment dat de woningen klaar zijn, moeten alle bouwcilinders worden vervangen voor nieuwe, blijvende cilinders, ieder met een unieke sleutel. Een tijdrovend karwei waarbij bovendien veel onnodig materiaal verbruikt wordt. dormakaba heeft een mooie oplossing in haar programma, die het vervangen van de bouwcilinder overbodig maakt.


dormakaba deurdrangers zijn altijd in beweging

Met een hoogwaardig programma deursluitsystemen legt dormakaba qua sluittechniek, functionaliteit en montagekwaliteit nieuwe maatstaven, vanuit een in alle opzichten overtuigend ontwerp.

Slimme toegangscontrole voor kleine en middelgrote organisaties: evolo smart van dormakaba

Of het nu gaat om nieuwe of bestaande medewerkers die toegang nodig hebben, dan wel om verloren toegangsmedia: met behulp van evolo smart regel je je toegang eenvoudig met je mobiele telefoon.

dormakaba KTV RC2 carrouseldeuren: ultra slank – ultra veilig

De deuren onderscheiden zich door excellente prestaties voor intensief doorgangsverkeer en brengen effectieve bescherming tegen tocht, kou en hitte.

Topdesign en gemak: TS 98 XEA, de veelzijdige deurdranger van dormakaba

De veelzijdige TS 98 XEA biedt extra mogelijkheden want er is nog maar één dranger voor alle gangbare montagevormen nodig.

NIEUW: dormakaba introduceert OFFICE Junior SVP 5000

OFFICE Junior SVP 5000 is het betrouwbare deurslot in zelfvergrendelende paniekuitvoering.

dormakaba KTV carrouseldeuren - Ultra slank design dankzij 'direct drive'

De KTV carrouseldeuren onderscheiden zich door excellente prestaties wanneer het aankomt op intensief doorgangsverkeer en brengen effectieve bescherming tegen tocht, koude en hitte.

SVP veiligheidssloten; veilig vanaf de buitenzijde en een onbelemmerde doorgang van binnen

Gebouwen bieden bescherming tegen regen, warmte en koude en bezorgen ons een gevoel van veiligheid.

DORMA MUTO Comfort schuifdeursysteem

Een inspirerend ontwerp, installatie- en gebruikersgemak en veelzijdigheid in toepassingen staan centraal in het nieuwe design van de MUTO schuifdeur.

DORMA lanceert innovatie-offensief op BAU 2015

Op de BAU 2013 presenteerde de DORMA Groep al enige toekomstige & innovatieve toegangsoplossingen en beveiligingssystemen.

DORMA levert deuroplossingen in BIM (Building Information Modelling)

Het aanbieden van technische informatie en het begeleiden van de klant in zijn/haar zoektocht naar een totaaloplossing, maakt deel uit van de DORMA-missie.

Flexibele oplossing voor automatische schuifdeuren heet DORMA ST-FLEX

Sinds kort heeft DORMA een compleet nieuw assortiment automatische deuren om in- en doorgangen in gebouwen betrouwbaar, energie-efficiënt en veilig uit te voeren.

DORMA draaideuraandrijving reageert op wind

DORMA biedt ook in moderne projecten uitkomst met de nieuwe generatie elektromechanische draaideuraandrijvingen ED 100 en ED 250.

DORMA Secure-oplossingen: een combinatie van veiligheid en comfort

Ook een carrouseldeur met een geïntegreerde schuifdeur (KTC-2) en een carrouseldeur met toegangscontrole (KTV-secure) behoort tot de mogelijkheden.

DORMA productoplossingen bieden barrièrevrije toegang

Toekomstgerichte gebouwen zijn voor iedereen toegankelijk en dus ook door iedereen te gebruiken zonder hulp van anderen, zonder beperkingen.

DORMA design schuifdeuren verhogen comfortbeleving

Schuifdeuren van DORMA zijn meer dan een ruimtebesparende oplossing voor krap bemeten ruimten.

Deurkrukken en glijarmdeurdrangers bewijzen hun duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s van deze tijd en van grote betekenis in diverse sectoren.

DORMA thinks green

Tegenwoordig is ecologische verantwoordelijkheid een ‘must’, zeker als het gaat om het gebruik van grondstoffen.

Deuraandrijving herkent obstakel

De PORTEO deurassistent van DORMA is de comfortabele plug & play wijze om binnendeuren moeiteloos te openen en veilig automatisch te sluiten.

Tien miljoen Cam Action glijarmdeurdrangers

Specialist in deursystemen Dorma heeft met de productie van zijn 100 miljoenste deursluiter in dit productsegment zijn positie als wereldmarktleider versterkt.

Premiumbeslag klikt met design

Premium, de nieuwe serie deurbeslag van DORMA van Duin, sluit aan op volbladdeuren, profieldeuren en glazen deuren zonder het design hiervan te verstoren.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie