Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Kingspan Light + Air, voorheen Brakel Atmos, zorgt voor een duurzaam, gezond, veilig en comfortabel binnenklimaat voor gebruikers van gebouwen. Hierbij spelen de elementen licht en lucht een belangrijke rol. Het bedrijf is gespecialiseerd in glazen daken en glazen gevels en systemen voor rook- en warmteafvoer (RWA) en natuurlijke ventilatie. Kingspan Light + Air levert maatwerk in de vorm van integrale projecten.

Bedrijf

Kingspan Light + Air houdt het gehele project in eigen hand: van overleg in de ontwerpfase met derden (opdrachtgevers, architecten, ingenieurs, aannemers en installateurs) tot productontwikkeling, productie, verkoop, montage, service en onderhoud.
De organisatiestructuur is afgestemd op een efficiënte en overzichtelijke gang van zaken. De projectleider is aanspreekpunt en als leider van een projectteam verantwoordelijk voor techniek, planning en budgetbewaking.
Kingspan Light + Air bewaakt de kwaliteit, productie en logistiek zorgvuldig. Veiligheid van productieprocessen en producten voldoen aan de hoogste internationale normen. De onderneming is in het bezit van een ISO 9001- en VCA**-certificaat en is eveneens een gecertificeerd branddetectie bedrijf.
Het bedrijf streeft voortdurend naar uitbreiding van ervaringen en knowhow en werkt daarom nauw samen met gerenommeerde kennisinstituten zoals TNO, VCA, MPA, VdS, BSI, BOSEC en CETIAT.

Leveringsprogramma

 • Glazen dak en glazen gevel constructies:
  De glazen dak en glazen gevel constructies van Brakel Atmos worden samengesteld uit roedeprofielen, structurele systemen, puntgehouden constructies. Elke overspanning, hoe groot of in welke vorm dan ook, probleemloos worden gerealiseerd. De roedeprofielen zijn zodanig ontworpen dat afvoer van inwendig condenswater is gewaarborgd.
  Brakel Atmos adviseert, ontwerpt, produceert en monteert glazen daken en glazen gevel constructies waarin zowel enkele beglazing, isolerende beglazing, brandwerende beglazing, panelen als kunststof kan worden toegepast.
  Deze constructies worden, indien gewenst, voorzien van glazenwasconstructies en/of zonwering.
 • Brandveiligheidssystemen:
  Brakel Atmos brandveiligheidssystemen bestaan uit:
  • natuurlijke rook- en warmteafvoer- (RWA) installaties;
  • brandmeldinstallaties;
  • compartimentering (vaste of beweegbare rook- en brandschermen/branddeuren);
  • ontruimingsinstallaties;
  • certificering, onderhoud en inspectie.
 • Ruimtelijke ventilatie:
  • natuurlijke ventilatie:
   gebaseerd op het principe van thermiek (het opstijgen van warme lucht). Natuurlijke ventilatie is effectief en geruisloos;
  • geregelde natuurlijke ventilatie (GNV):
   computergestuurd regelsysteem waaraan een lokaal meteostation is gekoppeld, waarmee een aantal parameters worden geregistreerd: windsnelheid, windrichting en neerslag. Binnen meet het systeem op verschillende locaties de temperatuur. Aan de ingestelde ventilatiebehoefte wordt constant voldaan, ook als de binnen- en buitenomstandigheden veranderen. GNV stuurt roosters traploos open of dicht, zonder tochtproblemen;
  • automatische natuurlijke ventilatie (ANV):
   ANV stuurt roosters op basis van ontvangen gegevens (zie GNV: temperatuur binnen/buiten, vochtigheidsgraad,. windrichting en -snelheid) open of dicht;
  • mechanische ventilatie:
   in ruimten waar lucht gefilterd moet worden, wordt vaak gekozen voor een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie of een compleet mechanisch systeem voor de toevoer en de eventuele afvoer van lucht.

 

Milieu en gezondheid

Milieu

Brakel Atmos b.v. heeft een externe regeling voor de verwerking van aluminium, hout, kunststof, glas en papier. De aluminiumproducten sluiten aan bij Duurzaam Bouwen (DuBo).

Gezondheid

ARBO-doelstelling: het voeren van een actief en vooral preventief veiligheidsbeleid, waardoor een maximale veiligheid wordt gewaarborgd en een optimale werkomgeving wordt bewerkstelligd. Brakel Atmos zorgt voor een gezond, veilig en comfortabel binnenklimaat.

Toepassing

Toepassingsgebied

Glazen dak en glazen gevel constructie voor rook- en warmteafvoer (RWA), natuurlijke ventilatie en verantwoord binnenklimaat. Ze kunnen in elke sector worden toegepast: winkelcentra, wooncomplexen, fabriekshallen, over­heidsgebouwen, recreatiecentra en stations.

Levering en betaling

Logistiek

Op aanvraag.

Voorwaarden

Volgens opgave Brakel Atmos b.v.

Levering

Op aanvraag.

Leveringsgebied

Op aanvraag.

Service

Op aanvraag.

Garantie

Op aanvraag.

Referenties

Referentie adressen

Een uitgebreide referentielijst is op aanvraag verkrijgbaar.

Contactgegevens

Brakel Atmos b.v.
Linie 48
5405 AN Uden
Informatie en factuuradres:
Brakel Atmos b.v.
Postbus 524
5044 AM Uden
Tel.: (0413) 33 83 38
Fax: (0413) 33 83 00
E-mail: info@brakelatmos.com
Internet: www.brakelatmos.com