PCI Afbouw

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

PCI biedt complete systemen aan, met op elkaar afgestemde en in combinatie beproefde en gecertificeerde producten. Voor toepassingen van badkamer en keuken tot zwembad en sauna - openbaar, in een hotel of in fitnesscentrum. Van gevel, balkon en terras, industrievloer tot kelder. Kijk op de website voor de opbouw van de belangrijkste systemen naar toepassingsgebied, met afbeeldingen en productoverzicht. Daar vindt u ook onze emissiearme systemen. Wij verstrekken bij correcte toepassing van de systemen een projectgarantie van 10 jaar.


Contactgegevens

PCI Afbouw
  Zonnebaan 56
  3542 EG Utrecht
  Nederland
+31 30 241 0120

https://www.pci-afbouw.nl/

Bedrijf

Bedrijfstypering

Als marktleider in Duitsland biedt PCI Afbouw ook in Nederland een breed assortiment tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen aan. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor professionele verwerkers en van hoge kwaliteit. PCI is technologisch koploper en specialist voor o.a. zwembaden en sauna’s, balkons en terrassen, grootformaat keramiek, mozaïek, natuursteen en snel uithardende mortels.

 
PCI biedt complete systemen aan, met op elkaar afgestemde en in combinatie beproefde en gecertificeerde producten. Voor toepassingen van badkamer en keuken tot zwembad en sauna - openbaar, in een hotel of in fitnesscentrum. Van gevel, balkon en terras, industrievloer tot kelder.
Kijk op de website voor de opbouw van de belangrijkste systemen naar toepassingsgebied, met afbeeldingen en productoverzicht. Wij verstrekken bij correcte toepassing van de systemen een projectgarantie van 10 jaar.

 
De adviseurs van PCI verzorgen technische adviezen, begeleiden de projecten en trainen de verwerkers van de producten. Voorschrijvers, medewerkers van de bouwmaterialenhandel en productverwerkers kunnen deelnemen aan trainingen op een locatie in het land, bij de vestiging in Utrecht of bij PCI in Duitsland.

 
De afdelingen verkoop en marketing voor de systemen van PCI zijn gevestigd in het kantoor in Utrecht.
Vraag een vrijblijvend technisch advies via pci-afbouw@pci-group.eu of tel. 030-2410120.


Leveringsprogramma

 • Tegellijm- en waterdichtingssystemen voor badkamer, zwembad, sauna, wellness, fitnesscentrum, hotel:
  waterdichtingspasta, kimband, manchetten, waterdichtingsmatten, primer, tegellijm, voegmortel, kit, emissiearme systemen.
 • XPS-hardschuimplaten en douchevloerelementen.
  Stabiele platen als alternatief voor het uitvlakken van wand of vloer.
 • Egalisatie- en uitvlakmortels, vloerverzegeling- en coating, instrooimateriaal voor vloeren, dekvloermortels voor particuliere en industriële toepassingen. Giethars en epoxymortels. Ontkoppelingsmortel met geluidsreductie, ontkoppelingsmatten en kantstroken. Speciale mortels voor koelruimtes, verkeerswegen en landingsbanen op vliegvelden.
 • Speciale snel uithardende systemen:
  snelprimer en snel uithardende mortels, XPS-hardschuimplaten en douchevloerelementen met afschot, afvoer en draingoot geïntegreerd.
 • Betonreparatie en waterdichtingssystemen voor kelder, (prfab)betonconstructie en gevel:
  reparatiemortel, waterplug, snelcement, saneerpleister, waterdichtingsmortel, injectiemateriaal (horizontale afdichting), bitumenafdichting, hydrofobeermiddel.
 • Bouwchemische hulpstoffen:
  o.a. aangietmortel, ondersabelingsmortel, dichtingsmiddel,hechtemulsie, PP-vezels, ontkistingsolie.
  Bestratings- en voegmortels voor balkons, terrassen, opritten, pleinen, wegen.

Milieu en gezondheid

Gezondheid

PCI is koploper bij de ontwikkeling van nieuwe systemen en technologieën. Speciale lichtgewicht en stofarme systemen vallen onder het productgamma.


Toepassing

Systemen voor badkamers, wellnesscentra, zwembaden, hotels, sportscholen, grootkeukens, balkons en terrassen, gevels, kelders, industrievloeren, koelruimtes, verkeerswegen.


Levering en betaling

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Zie de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden op de website van PCI Afbouw.

Levering

Levering via de professionele bouwmaterialenhandel of franco bouwplaats (afhankelijk van bestelhoeveelheid).

Leveringsgebied

Nederland en België.

Service

Neem voor een vrijblijvend technisch advies contact met ons op via pci-afbouw@pci-group.eu of tel. 030-2410120.


Garantie

PCI verstrekt op de systemen een garantie van 10 jaar, waar ook de waterdichtingsproducten en tegellijmsystemen onder vallen. Voor de producten geldt verder een productgarantie.


Referenties

PCI verstrekt op aanvraag een overzicht van de (internationale) referenties. Neem contact op via pci-afbouw@pci-group.eu of tel. 030-2410120. Kijk voor een selectie van referenties op de website van PCI Afbouw.


Contactgegevens

PCI Afbouw op LinkedIn PCI Afbouw op LinkedIn
PCI Afbouw op Facebook PCI Afbouw op Facebook
PCI Afbouw op Facebook PCI Afbouw op Instagram


Systemen van PCI in een sauna

PCI Tegellijmsystemen

Als marktleider in Duitsland biedt PCI Tegellijmsystemen ook in Nederland een breed assortiment tegellijmsystemen voor uiteenlopende toepassingen, van nieuwbouw tot renovatie, van binnen- tot buitentoepassing en van badkamer en keuken tot zwembad en sauna.
PCI Periplan White eenvoudig aanbrengen

PCI voor egaliseren, uitvlakken en verzegelen

PCI heeft voor het egaliseren, uitvlakken en verzegelen van vloeren en wanden volledige systemen ontwikkeld.
Verwerking PCI Silcofug Premium

PCI Voegmortels en kitten

De keuze van het voegmiddel is o.a. afhankelijk van het soort keramiek, de voegbreedte, het gebruik en de belasting.
PCI Durapox Premium reactieharslijm en voegmortel

PCI Durapox Premium reactieharslijm en voegmortel

Epoxylijm en voegmortel PCI Durapox® Premium voor keramische tegels.
PCI Pecicoll XL, dispersietegellijm voor tegels, platen en mozaïek in kostenverminderend projectsysteem voor badkamers

PCI Pecicoll XL dispersietegellijm

PCI Pecicoll XL is speciaal ontwikkeld als onderdeel van een systeem met producten die snel uitharden, een laag verbruik en een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben.
Badkamer met ronde PCI Pecidur platen

PCI Bouwplaten en doucheplaten

Met PCI Pecidur XPS hardschuimplaten en PCI Pecibord doucheplaten kunnen badkamers en wellnessruimtes snel en zonder slopen worden gerenoveerd.
PCI betonreparatie en waterdichting keldergewelf

PCI Betonreparatie en waterdichting

PCI levert niet alleen waterdichtings- en lijmsystemen voor natte ruimtes zoals badkamers en zwembaden, maar ook betonreparatie- en waterdichtingsmortels, systemen voor waterdichting in lekke kelders en hydrofobeermiddelen voor gevels.
PCI Flexmörtel S1 flexibele tegellijm

PCI Flexmörtel S1 en S2 tegellijm

Om tijdsbesparing op te leveren heeft PCI speciaal voor jonge cementdekvloeren vier zeer emissiearme tegellijmen ontwikkeld, die onder garantie na 3 dagen respectievelijk bij een restvochtgehalte van 4% op cementdekvloeren kunnen worden toegepast.


PCI Nanorapid met CSA-technologie: een nieuwe generatie sneldrogende tegellijmen

Tijd is op de bouwplaats vaak de beslissende factor, met name bij saneringen en renovaties tijdens de gewone werkzaamheden. Bewoners willen tijdens een renovatie zo snel mogelijk de ruimtes weer in gebruik kunnen nemen. Aannemers willen wachttijden tussen verschillende opeenvolgende toepassingen daarom zoveel mogelijk beperken. De nieuwe snellijm PCI Nanorapid voor het leggen van keramische en natuursteenvloeren garandeert nog meer plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats.

Duurzaam bouwen met PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow

Rekening houden met de effecten op het milieu bij het (ver)bouwen is een belangrijk thema in de bouw. Maar niet alleen duurzaam bouwen is relevant, het moet ook steeds sneller. Producten moeten snel drogen, zodat het werkproces versneld kan worden. PCI speelt hier op in door producten aan te bieden die enerzijds duurzaam zijn en anderzijds snel droog zijn. Namelijk PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow. Beide producten zijn vervaardigd op basis van de nieuwe CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd. 


Geef de voeg een passende kleur

Mensen worden steeds kritischer. Ze zijn niet op zoek naar standaardoplossingen, maar naar variatie. Bij een nieuwe badkamer wordt smaak en harmonie aangebracht door het sanitair en de tegels uit te kiezen die passen bij de rest van de inrichting in het huis. Wat vaak wordt vergeten, maar toch heel erg belangrijk is, is de kleur van de voeg. Die bepaald ook mede de uitstraling. De voegkleur beïnvloedt de vloer en de inrichting van de ruimte. Hierdoor wordt een unieke badkamer gecreëerd.


Snel en creatief renoveren

Bewoners willen tijdens een renovatie zo snel mogelijk de ruimtes weer in gebruik kunnen nemen. Aannemers willen wachttijden tussen verschillende opeenvolgende toepassingen daarom zoveel mogelijk beperken.


PCI Flexmörtel® S1 van de nieuwste generatie – bijna altijd en overal inzetbaar

De nieuwe PCI Flexmörtel® S1 met verbeterde formulering is de allrounder binnen de PCI Flexmörtel®-lijn.

Waterdichtheid badkamer eis nummer één

Inloopdouches worden steeds populairder, dus is het belang van waterdichtheid in de badkamer veel groter geworden.

Verwerkers van natuursteen- en keramiekbedekkingen profiteren van verbeterde middelbed- en zetmortel

PCI Augsburg GmbH heeft de beproefde middelbed- en zetmortel PCI Carrament® grijs voor natuursteen- en keramiekbedekkingen verder geoptimaliseerd.

PCI vereenvoudigt de productkeuze binnen het kernassortiment Bouwtechniek

Na de introductie van de succesvolle brochure voor het kernassortiment Tegeltechniek, biedt PCI Augsburg GmbH nu nog een praktische brochure voor het kernassortiment Bouwtechniek aan, die de productkeuze voor klanten een stuk eenvoudiger maakt.

Nieuw PCI-assortiment “Afdichten en lijmen” voor eenvoudige, schone montage zonder boren en schroeven

PCI Augsburg GmbH presenteerde op BAU 2021 Online een volkomen nieuw productassortiment.

Nieuwe generatie PCI Flexmörtel® voor nog meer zekerheid en flexibiliteit bij het leggen van tegels

Onder het motto “Goede waarden worden graag doorgegeven”stelt PCI Augsburg GmbH de nieuwe generatie van de PCI Flexmörtel®-productlijn in het middelpunt van haar jaarcampagne 2021.

PCI Barraseal® Turbo met verbeterde formule: het volwaardige alternatief voor bitumenafdichting

Op BAU 2021 Online presenteerde PCI Augsburg GmbH de reactieve afdichting PCI Barraseal® Turbo met verbeterde formule.

PCI Durapox® Premium Harmony – de “onzichtbare” voeg voor glasmozaïek

Met PCI Durapox® Premium Harmony brengt PCI Augsburg GmbH een nieuwe kleurneutrale voegmortel op de markt.

Tweemaal goud voor PCI

PCI heeft in 2020 tweemaal de felbegeerde gouden Architects’ Darling Award gewonnen in de productcategorieën ‘Afdichting’ en ‘Lijm/mortel’.

De vernieuwde PCI FT® Extra!

PCI FT® Extra heeft een vernieuwde receptuur. PCI FT® Extra is een flexibele tegellijm voor alle keramiek met extra voordelen:   - Extra kleefkracht (S1 lijm) - Extra snel afvoegen (na 8 uur) - Extra verwerkingsgemak   PCI FT® Extra is binnen en buiten inzetbaar voor wand en vloer.

Wij vieren ons bedrijfsjubileum!

Tot de PCI Groep behoren de merken PCI en Thomsit. PCI biedt oplossingen voor het leggen van tegel- en natuursteenvloeren en bestratingen.

Voegmiddel in elke gewenste kleur

Dit biedt creativiteit zonder grenzen, met keuze uit honderden kleuren en kleurcombinaties.

PCI breidt systemen voor waterdichting, tegellijmen, vloerreparatie en kelderafdichting uit

PCI heeft haar systemen voor waterdichting, tegellijmen, vloerreparatie en kelderafdichting uitgebreid en praktische verwerkingsvideo’s toegevoegd.

Voegmortel PCI Nanofug Premium is veelzijdig en duurzaam

PCI heeft het aantal kleuren van PCI Nanofug Premium verhoogd naar 28.

Unieke epoxyvoegmortel voor badkamer en toilet

Hoge kwaliteit, chemicaliënbestendig, slijtvast, lange levensduur, homogene en mooie kleur, eenvoudig te reinigen.

Langdurig kleurechte voegmortel

Eenvoudige verwerking in combinatie met de voordelen van een epoxyproduct: dat is PCI Durapox Premium.

Speciale tegellijm voor terrassen

De nieuwe tegellijm PCI Flexmörtel Premium maakt het mogelijk onder lastige weersomstandigheden keramische tegels of natuursteen op een terras te verlijmen.

Handige app van PCI-tegellijmsystemen

Daarmee kan de verwerker snel een product kiezen, de informatie raadplegen, het verbruik bepalen en een filmpje bekijken.

Tegelen op 3 dagen oude verse cementdekvloer

De zeer sterke en flexibele tegellijm PCI Flexmörtel S2 maakt het mogelijk dubbel tijd te besparen.

Voegmortel PCI Nanofug Premium ook voor natuursteen

PCI Nanofug Premium, de vuilafstotende voegmortel, is nu niet alleen geschikt voor keramiek, maar ook voor natuursteen.

Snel en emissiearm badkamer renoveren

Door de korte uithardingstijden van de verschillende producten kan binnen een zeer korte tijd een badkamer worden gerenoveerd.

Breed inzetbare, sterke egalisatiemortel van PCI

Niet alleen onder tegels en vloerbedekking, maar ook als mechanisch belastbare eindlaag kan deze worden toegepast, in zowel particuliere als industriële ruimtes, binnen en buiten.

Nieuwe vloerbedekkingslijmsystemen van PCI

Spachtellagen en lijmen voor parket, laminaat, linoleum, PVC en textielvloerbedekking zijn onderdeel geworden van het assortiment van PCI tegellijmsystemen.

Wanden snel renoveren en tegelen met lijmsystemen PCI

Tijd is geld. Met het snelle lijmsysteem van PCI kunnen binnen een zeer kort tijdsbestek wanden worden betegeld en ruimtes in gebruik genomen.

PCI Periplan White geeft vloer artistieke uitstraling

De nieuwe, witte, egalisatiemortel PCI Periplan White maakt het mogelijk door middel van inkleuren een decoratieve, één- of meerkleurige vloerafwerkingslaag aan te brengen.

Sterke PCI Periplan Multi egalisatiemortel is breed inzetbaar

Niet alleen onder tegels en vloerbedekking, maar ook als mechanisch belastbare eindafwerkingslaag kan deze worden toegepast in zowel particuliere als industriële ruimtes, zowel binnen als buiten.

PCI komt met emissiearm tegellijmsysteem

PCI heeft een geheel emissiearm tegellijmsysteem samengesteld dat voldoet aan de eisen met betrekking tot vluchtige organische stoffen van het Duitse onafhankelijke instituut GEV.

Uniek geventileerd tegelsysteem voor gevels maakt einde aan vochtproblemen

Bij tegelen op gevels leverde vochtophoping tot nu toe problemen op.

Badkamer renoveren zonder slopen met PCI

Met de systemen van PCI kan een renovatie binnen een korte tijd worden uitgevoerd.

PCI biedt kostenverminderend lijmsysteem aan voor badkamerprojecten

Kosten verlagen met behoud van kwaliteit en garantie: PCI heeft een waterdichtings- en lijmsysteem voor badkamers ontwikkeld waarin kostenbeheersing centraal staat.

PCI ontwikkelt nieuwe, zeer sterke pastalijm voor de wand: Pecicoll XL

Een goede prijs/kwaliteitverhouding, gering productverbruik en snelhardende producten stonden bij PCI op de voorgrond bij het samenstellen van een systeem voor badkamerprojecten.

PCI Flexmörtel tegellijm al na 3 dagen toepasbaar op dekvloer

Speciaal voor jonge cementdekvloeren heeft PCI de populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld naar twee bijzondere varianten, die onder garantie na 3 dagen respectievelijk een restvochtgehalte van 4% op cementdekvloeren kunnen worden toegepast.

Creatief renoveren en meteen tegelen

Met waterdichte XPS-hardschuimplaten kunnen (natte) ruimtes snel worden gerenoveerd.

Hoogwaardige lijm- en waterdichtingssystemen voor badkamers

Een mooie afwerking van keramiek in de badkamer valt tegenwoordig onder de basiseisen van de opdrachtgever.

PCI Nanofug Premium is de nieuwe, snelhardende voegmortel

De leverancier van tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen PCI heeft een voegmortel ontwikkeld met een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie