HECO-Schrauben GmbH & Co. KG

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Het Duitse bedrijf HECO-Schrauben is een van de grootste fabrikanten van schroeven ter wereld. Jaarlijks worden er in de beide Europese productielocaties in Schramberg (Duitsland) en Câmpia Turzii (Roemenië) meer dan anderhalf miljard schroeven geproduceerd.

HECO-Schrauben staat bekend om de vele innovaties, die het bedrijf al decennia lang ontwikkelt. Dankzij een eigen R&D-afdeling met testlaboratorium in Schramberg slaagt HECO er telkens weer in de technische eigenschappen van zijn schroeven te verbeteren, waardoor ze een nog hogere belasting aankunnen en nog sneller en efficiënter verwerkt kunnen worden. De productie van de schroeven in beide fabrieken is in hoge mate geautomatiseerd. Het kwaliteitsmanagementsysteem van HECO is DIN EN ISO 9001:2008 gecertificeerd.

De verkoop van HECO-schroeven in Nederland wordt verzorgd door de firma Jac. Lowie & Zoon B.V. in Eemnes.


Contactgegevens

HECO-Schrauben GmbH & Co. KG
  / Jac. Lowie & Zoon B.V.
  Vogelkersberg 5a
  3755 BN EEMNES
  Nederland
(035) 541 59 58

https://www.heco-schrauben.nl

Leveringsprogramma

Het assortiment van HECO-Schrauben bestaat uit 14 productgroepen met onder meer professionele houtschroeven, betonankers, MDF-schroeven, schroeven voor de montage van zonnepanelen of terrasplanken en voor hout-beton en hout-metaalverbindingen. Voor alle schroeven heeft HECO officiële, Europese toelatingen en typegoedkeuringen gekregen.

Daarnaast biedt HECO praktische hulpmiddelen voor de verwerking van schroeven, producttrainingen en advies met betrekking tot het gebruik van schroeven. Het bedrijf heeft onder de naam HCS bovendien een eigen calculatiepakket ontwikkeld waarmee de belasting en de toepassing van schroeven in constructies berekend kunnen worden.


Toepassing


Contactgegevens

Adresgegevens hoofdvestiging:

HECO-Schrauben GmbH & Co. KG

Dr.-Kurt-Steim-Straße 28

D-78713 Schramberg

Telefon: +49 (0) 7422 9 890

E-mail: info@heco-schrauben.de

Importeur/reseller Nederland:

Jac. Lowie & Zoon B.V.

Vogelkersberg 5a

3755 BN Eemnes

Telefoon: 035-5415958

E-mail: office@lowie.nl


NBD-online | Multi-Monti betonschroef; mechanisch schroefanker

Multi-Monti betonschroef; mechanisch schroefanker

NBD-online | Ankers

AnkersHECO-Schrauben vernieuwt de online productcatalogus

HECO-Schrauben, de Duitse leverancier van een groot assortiment schroeven voor de professionele bouw, heeft zijn online productcatalogus vernieuwd. De gebruikers hoeven nu niet meer door lange lijsten van verschillende soorten schroeven te scrollen, maar kunnen nu eenvoudig zoeken op toepassingen om zo uiteindelijk bij de daarvoor geschikte schroeven en de bijbehorende, technische informatie uit te komen. 


Speciale schroef voor de montage van houten geveldelen

Houten geveldelen worden vanwege hun natuurlijke en warme uitstraling steeds meer gebruikt in de bouw. HECO-Schrauben heeft voor de montage van houten geveldelen een speciale voldraadschroef in twee varianten ontwikkeld. Deze HECO-TOPIX-plus gevelschroeven hebben een speciale schroefkop, schroefdraad en punt, waarmee houtdelen snel, robuust en netjes kunnen worden vastgezet. Omdat de geveldelen gefixeerd worden door de schroefdraad is de verbinding sterker en zijn er minder schroeven nodig.


HECO-Schrauben levert schroeven voor vakantiehuisjes

Het vakantiepark “MANOAH - Häuser am See” in Thüringen is het nieuwe showcase project in Duitsland waar het gaat om energie-efficiëntie in massief houten constructies.

HECO-calculatiesoftware HCS uitgebreid met module voor de toepassing van betonankers in metselwerk

Met behulp van de nieuwe module van de calculatiesoftware kunnen planners en bouwprofessionals nu ook de toepassing van schroefankers in verschillende soorten metselwerk berekenen.

HECO opnieuw in de prijzen bij verkiezing beste partner voor de gereedschapshandel

HECO kwam op de tweede plaats dankzij het grote aantal stemmen van gespecialiseerde handelaren en retailers, die HECO met name waarderen voor de goede voorwaarden, de innovatieve en hoogwaardige producten en de uitstekende verkoopondersteuning.

HECO-schroefanker voor meervoudig gebruik

De Duitse schroefspecialist HECO heeft een gemodificeerde en uitgebreide algemene typegoedkeuring (aBG) van het Duitse Instituut voor bouwtechnologie (DIBt) ontvangen voor het meervoudig gebruik van de schroefankers voor tijdelijke bevestiging.

Een vloerschroef die spleetvorming en krakende vloeren voorkomt

De Duitse schroevenspecialist HECO introduceert de HECO-UNIX-Top voldraadschroef met een kleine verzonken lenskop van roestvrij staal A2.

Stevige verankering van stoelen in stadions met betonankers van HECO

Bij het ontwerp en de inrichting van tribunes moeten behalve zitcomfort dus ook robuustheid en veiligheid centraal staan.

Welke schroef voor welke klus

Complexe montages worden eenvoudig met het nieuwe YouTube-kanaal van de Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie