Milin B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Milin B.V. staat voor Miltenburg Industries en is opgericht in 2004. De afgelopen tien jaar is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare expert en totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen en specialistische gevelbekleding. Milin is een financieel onafhankelijke organisatie. Een sterke en betrouwbare partner met innovatieve producten. Milin biedt haar klanten optimale service en support.

 
Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende, marktgerichte partij met een sterke reputatie. Vakmanschap, kwaliteit, innovatie, creativiteit, flexibiliteit en klantgerichtheid zijn cruciale pijlers van de organisatie. Milin B.V. loopt voorop in nieuwe ontwikkelingen waarbij de mogelijkheden en kansen ten volle worden benut. De klant is hierbij altijd uitgangspunt.

 
Een aanzienlijk deel van de omzet wordt gerealiseerd door export naar België, Duitsland, Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië. Milin B.V. dankt zijn sterke positie op de markt niet alleen aan het kwalitatief hoogwaardige productassortiment, maar eveneens aan de grote mate van betrokkenheid en enthousiasme van haar medewerkers. Wij bieden een uitgebreide service in het voor- en nazorg traject. Het kantoor van Milin B.V. en de fraai ingerichte showroom zijn gevestigd in Nieuwegein (nabij Utrecht).

 

Bekijk de bedrijfsvideo hieronder:


Contactgegevens

Milin B.V.
  Brabanthaven 1
  3433 PJ Nieuwegein
  Netherlands
(030) 606 9220
(030) 657 90 21

https://www.milin.nl

Bedrijf

Meer dan 35 bekwame medewerkers staan dagelijks klaar om klanten maximaal te ondersteunen en te adviseren bij de uitvoering van projecten. De kennis, expertise en persoonlijke adviezen garanderen iedere klant de beste service en producten tegen de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Milin bestaat, naast de directie, uit de volgende afdelingen:

 • Sales & Marketing: binnendienst, buitendienst en klantenservice;
 • Research & Development: inkoop en productmanagement;
 • Administratie: boekhouding en personeelszaken;
 • Expeditie: logistiek.

De betrokken professionele medewerkers staan garant voor snelle en adequate dienstverlening; van advies tot levering en after-sales. Vanuit het nieuwe geavanceerde distributiecentrum en dankzij het 'One-stop-Shopping'-concept kan Milin het ruime assortiment direct, vaak binnen 24 uur, uit voorraad leveren.

De Research & Development afdeling van Milin is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten die perfect aansluiten op de wensen en behoeften van haar klanten. Producten die, gericht op nieuwbouw en renovatie, duurzaam zijn en onderhoudsvriendelijke oplossingen bieden voor gevels, kozijnafwerking, vloeren, wanden en plafonds.

Tevens is Milin specialist als het gaat om hygiënische wand- en plafondbekleding voor onder andere de voedingsindustrie onder het merk Wonderboard (marktleider op dit gebied)

Missie

Milin wil de beste zijn in het leveren en ontwikkelen van duurzame panelen & profielen tegen de juiste prijs-kwaliteit en service verhouding in het professionele marktsegment.

'One-Stop-Shopping'

Uitvoerende partijen willen bezig zijn met hun corebusiness en voor de inkoop vertrouwen op specialistische bedrijven, waar ze alles in een professionele hand kunnen leggen. Een partner als totaalleverancier, van advies, levering tot after sales. Milin beschikt over de kennis en het complete assortiment en als één aanspreekpunt. Milin zorgt voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossingen tegen de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Daarmee worden de kansen op faalkosten aanzienlijk verminderd en de snelheid van uitvoering geoptimaliseerd. Milin ziet haar klanten graag als partner in bouwen en streeft naar een partnership voor de lange termijn.

Bedrijfsfilm

Bekijk de bedrijfsvideo hieronder:


Leveringsprogramma

Milin B.V. levert een uitgebreid scala aan kunststof afbouwmaterialen in panelen en profielen:

 • Gevelbekleding;
 • Boeidelen / Dakrand afwerking;
 • Hard PVC kunststof profielen;
 • Volschuim profielen;
 • Vensterbanken;
 • Kozijnafwerkingen;
 • Deur- en sandwichpanelen;
 • Hygiënische Wand- en plafondpanelen voor de voedingsindustrie;
 • Plaatmateriaal;
 • Terrasplanken;
 • Decoratieve wandbekleding;
 • Sierluiken

 
VinyPlus®
VinyPlus® gevelbekledingspanelen worden uit hoogwaardige kunststoffen (ABS) geproduceerd en met Renolit buitenfolie bekleed. De traditionele rabat vorm, waarin het paneel wordt uitgevoerd, zorgt ervoor dat het karakteristieke karakter van de gevel wordt behouden. Een uitgebreid pakket afwerkprofielen, zoals startprofielen, hoekprofielen, u-profielen en verbindingsprofielen is eveneens leverbaar. Tevens zijn rondkantprofielen beschikbaar voor verticale afwerking.VinyPlus is tegenwoordig verkrijgbaar in 3 verschillende modellen: traditioneel rabat, modern sponning en het nieuwe opdekdeel (dat ik combinatie met het rondkantpaneel wordt bevestigd)

Eurotexx®
Eurotexx® is een gevelbekleding dat met name in de houtskeletbouw en woningbouw wordt toegepast. De unieke verbeterde structuur zorgt voor een nog meer natuurlijke uitstraling. Eurotexx® gevelpanelen zijn een innovatie in de volschuim gevelbekledingen, door de unieke sluiting, lange structuur, hoge materiaal dichtheid en verbeterd productieproces. Eurotexx is verkrijbaar in dubbel rabat en potdeksel.

Dutchplank®
Dutchplank is een gevelbekleding dat met name in de nieuwbouw, renovatie, doe-het-zelf en de recreatiemarkt wordt toegepast. Dutchplank kenmerkt zich door de beschikbaarheid van alle RAL-kleuren met een unieke Cedar hout structuur. De panelen zijn uit vezelcement vervaardigd voor de beste sterkte en eigenschappen.

Wonderboard® wanden en plafonds
Wonderboard® FRP polyesterplaten zijn met glasvezel versterkt en uitermate geschikt als wandbekleding, voorzetwand, scheidingwand en plafondbekleding voor hygiënische toepassingen in de gezondheidszorg, onderwijs, cleanrooms en particuliere sector. Bestand tegen extreme temperaturen en eenvoudig te reinigen maken dit product tevens ideaal voor de voedingsindustrie.

MilinBoard®
Milinboard is één van de merken van Milin B.V. Milinboard is een veel gevraagd en gebruikt product bij grote projectontwikkelaars én particulieren. Milinboard kunststof vensterbanken worden al veelvuldig toegepast in nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten. De kunststof vensterbanken zijn te verkrijgen bij onze dealers verspreid over het hele land. De vensterbanken zijn te verkrijgen in vier modellen: Type A (ronde neus), Type B (ronde spitse neus), overzet en steenlook. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het gehele assortiment is aangesloten bij het VKG Keurmerk als partner en hebben het DuBo keurmerk voor duurzaam bouwen.

ThomDeck®
Creëer een stijlvol terras met duurzame en milieuvriendelijk composiet terrasplanken van ThomDeck. De composiet terrasplanken zijn een alternatief voor een hardhout of natuursteen terras. De composiet terrasplanken, ook wel WPC terrasdelen (Wood Plastic Composite) zijn gemaakt van sterke houtspaanders en kunststof. De terrasdelen vereisen weinig onderhoud en zijn 100% recyclebaar. Naast een sfeervol terras voor tuinen, balkons en dakterrassen, zijn ThomDeck terrasplanken ook geschikt voor schuttingen, zwembaden, steigers, bruggen en hekwerken.

Multitexx®
Multitexx is een nieuw modern sponningdeel in het volschuim programma van Milin B.V.. Multitexx geeft woningen, bedrijfspanden, vakantiehuizen en chalets een natuurlijke maar ook een moderne uitstraling. Dankzij de unieke structuur, dat een uitstraling nabootst van ruw vuren hout, geeft de kunststof panelen een natuurlijke uitstraling maar dan met de voordelen van kunststof. Ideaal voor recreatiewoningen, nieuwbouw- en renovatieprojecten.


Milieu en gezondheid

Milin volgt en steunt de ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In 2012 is Milin door de provincie Utrecht voorgedragen als bedrijf dat zich nadrukkelijk profileert als een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming. Daarom is duurzaamheid binnen Milin in alle facetten doorgevoerd. Van het fabricageproces, producten, logistiek, kantoorbenodigdheden tot het totale wagenpark; deze is voorzien het Euro/Ecolabel wat de mogelijkheid geeft tot het leveren van onze producten binnen stedelijke milieuzones.

Het productassortiment bestaat uit milieuvriendelijke, duurzame en onderhoudsvriendelijke gerecyclede hoogwaardige kunststoffen. Ook het nieuwe bedrijfspand is duurzaam. Naast duurzaamheid staan ook energiebesparing, milieu en onderhoudsvriendelijkheid centraal. Het nieuwe bedrijfspand is voorzien van een Warmte Terug Win systeem (WTW systeem), een waterpomp en heeft een EPC waarde van 0,6, nog beter dan gevraagd wordt in woningbouw.

Lees hier meer over Milin is een duurzame keuze.


Toepassing

De producten van Milin B.V. worden door heel Europa geleverd voor toepassing in vele markten, o.a. woningbouw, utiliteitsbouw, recreatiebouw en de doe-het-zelf sector. Er worden hoge eisen gesteld aan duurzaamheid en sterkte, maar ook aan visuele uiterlijk.


Levering en betaling

Logistiek

Er wordt gewerkt met dedicated transport.

Voorwaarden

Leveringsvoorwaarden en algemene condities van Milin B.V. zijn opgenomen in onze productcatalogus, staan vermeld op onze website en worden indien gewenst naar u verstuurd.

Levering

Op aanvraag, met name via onze samenwerkingspartners, erkende dealers, aannemers en montagebedrijven. Wij leveren zonder problemen uit voorraad binnen 24 uur in heel Nederland op een door u aangegeven afleveradres. Rechtstreeks naar werklocatie behoort dus tot de mogelijkheden.

Partner van de uitvoering gaat verder dan de levering van materialen. Belangrijk is ook de zorg voor het nakomen van gemaakte afspraken. Een stipte levering en als er onverhoeds iets mis gaat, wordt dan snel opgelost. Milin beschikt over een klachtenregistratiesysteem waar transportschades, incomplete leveringen en onjuiste facturen worden gesignaleerd, en op een snelle en correcte manier worden afgehandeld. Het registratiesysteem dient tevens om de interne procedures aan te scherpen. Op die manier probeert Milin de kans op fouten zo klein mogelijk te houden.

Leveringsgebied

Wij leveren door heel Europa.

Service

Milin B.V. heeft snelle en korte communicatielijnen, waarbij klantgericht denken centraal staat. Jarenlange praktijkervaring heeft ons geleerd hoe kwaliteit en dienstverlening samen kunnen gaan. Heeft u specifieke wensen dan denken we graag met u mee, vragen we even verder en graven we net wat dieper wanneer dat nodig is. Om onze opdrachtgevers telkens weer de juiste oplossing te bieden en snel het optimale resultaat te behalen. U kunt standaard rekenen op een uitgebreide service in het voor- en nazorg traject.


Garantie

De garanties verschillen per product; maar kunnen oplopen tot 10 jaar.


Referenties

Referentieadressen

Milin B.V. heeft een complete lijst met referentieprojecten door heel Europa. In Nederland zijn er per provincie meerdere referenties te bezichtigen. Bel gerust voor meer informatie.

Bekijk hier alvast afgeronde projecten met de producten van Milin.

Showroom

Het kantoor van Milin B.V. en de fraai ingerichte showroom zijn gevestigd in Nieuwegein (nabij Utrecht). Bekijk alvast onze showroom in Google streetview.


Contactgegevens

Milin B.V.
Bezoekadres

Brabanthaven 1
3433 PJ Nieuwegein

Postadres

Postbus 1414
3430 BK Nieuwegein

Telefoon: +31 (0)30 6579020
Fax: +31 (0)30 6579021
E-mail: info@milin.nl

Internet:
www.milin.nl
www.vinyplus.nl
www.milinboard.nl
www.thomdeck.nl
www.wonderboard.nl
www.gevelbekledingen.nl 
www.milyt.nl
www.eurotexx.nl
Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Utrecht onder nummer 11057400.


Kerrafront Modern Wood kunststof sponningsdeel

Kerrafront Modernwood kunststof gevelbekleding

Met Modernwood heb je een alternatief voor tijdrovende traditionele afwerkingsmaterialen.
Eurotexx, kunststof gevelbekledingspanelen - rabatdeel en potdekseldeel

Eurotexx, kunststof gevelbekledingspanelen - rabatdeel en potdekseldeel

Eurotexx® rabatdelen en potdekseldelen zijn gevelbekledingspanelen die met name in de houtskeletbouw en woningbouw worden toegepast.
Milinboard steenlook vensterbanken

Milinboard steenlook vensterbanken

De Milinboard steenlook vensterbanken zijn 100 % recyclebaar, duurzaam, niet van echt natuursteen te onderscheiden, robuust, en dankzij het geringe gewicht gemakkelijk te monteren.
VinyPlus Gevelbekleding en dakrandprofielen

VinyPlus Gevelbekleding en dakrandprofielen

VinyPlus® is een gerecycled kunststof onderhoudsarm gevelbekledings- en dakrandafwerkingssysteem.
VinyPlus Opdekdeel met houtlook structuurfolie

VinyPlus Opdekdeel met houtlook structuurfolie

Met het door Milin ontwikkelde opdekdeel wordt er een bijzondere look gegeven aan de VinyPlus® gevelbekleding.
VinyBrick, kunststof steenstrips

VinyBrick, kunststof steenstrips

VinyBrick® kunststof steenstrips zijn unieke glasvezelversterkte kunststof platen die vooral worden toegepast in de recreatiebouw en woningbouw.
Milinboard vensterbanken

Milinboard vensterbanken

Milinboard® vensterbanken zijn van spaanplaat of kunststof, voor nieuwbouw en renovatie, in een fraai design met een duurzame krasvaste toplaag.
Wonderboard Hygiënische wandbekleding en plafondbekleding

Wonderboard Hygiënische wandbekleding en plafondbekleding

Milin B.V. is leverancier van Wonderboard®platen en -sandwichpanelen, geschikt als wandbekleding, voorzetwand, scheidingswand en plafondbekleding voor hygiënische toepassingen in de voedingsindustrie, gezondheidszorg, onderwijs en particuliere sector.
Wood Design, volschuim gevelbekleding met natuurlijke hout uitstraling

Wood Design, volschuim gevelbekleding met natuurlijke hout uitstraling

Wood Design is een nieuwe generatie in volschuim gevelbekleding met 3-kleurentechnologie.
ThomDeck Composiet terrasplanken

ThomDeck Composiet terrasplanken

ThomDeck is een composiet (hout & kunststof) terrasplanksysteem, geproduceerd uit gerecycled kunststof met sterke houtspaanders.
Milyt, HPL volkern gevelbekleding en dakrandpanelen

Milyt, HPL volkern gevelbekleding en dakrandpanelen

De Milyt® massief HPL plaat is op verschillende manieren toepasbaar.
NBD-online | Sandwichpanelen

SandwichpanelenNieuw! VinyPlus® Kitami Oak

Deze donkergrijze houtstructuur heeft een trendy uitstraling en past perfect bij de huidige trend.

Nieuw in het Milin assortiment; het multi sponningdeel!

Gevelbekleding Kerrafront is nu ook verkrijgbaar in een multi sponningdeel.

Hoge hygiëne eisen aan jouw wand- en plafondafwerking?

Moet jouw organisatie voldoen aan de strenge HACCP-normen doordat je met levensmiddelen werkt? Wonderboard is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die moeten voldoen aan het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen.

De natuurlijke uitstraling van hout met de voordelen van kunststof

Een houten gevel is tijdloos en sluit vaak perfect aan bij een natuurrijke omgeving.

Het afbouwmateriaal voor elke klus

Op zoek naar een strakke afwerking van jouw gevel, dakkapel, dakrand, overstek, gootafwerking of borstwering? Milyt HPL plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal waarmee je werkelijk alles kunt afwerken.

Renoveren en verbouwen met kunststof gevelbekleding

Verbouwen van een bestaande woning is erg populair in de huidige huizenmarkt.

Gevel geeft TheeHUIS een gastvrije uitstraling

Bij het concept van een zorgboerderij past gevelbekleding die vriendelijkheid en duurzaamheid uitstraalt.

Onbrandbare gevelbekleding heet Dutchplank

Afgelopen jaar is de wereld wakker geschud door brandende flatgebouwen.

Mooi weer? Tijd voor schoonmaak van de gevel

Nu in februari lijkt het alsof we de winter achter ons hebben gelaten.

Gevelproducten van Milin maken duurzaam renoveren mogelijk

2018 was weer eens een goed jaar voor de bouw. Na jarenlange omzetdalingen, minder bestedingen en in de ergste gevallen zelfs faillissementen is het nu tijd voor groei.

Opletten bij opslag en onderhoud gevelbekleding tijdens de wintermaanden

In sommige gevallen, wanneer de weersomstandigheden zo extreem zijn, is het monteren van kunststof gevelbekleding zelfs af te raden!   Opslag gevelbekleding Het begint al bij de opslag van gevelbekleding wanneer deze op de werkplaats wordt bezorgd.

Kostenbesparing door gevelisolatie

Verlaging van de milieubelasting is de laatste tijd een hot item in ons land.

Dutchplank brandwerende gevelbekleding

Het verduurzamen en onderhoudsarm maken van je woning of bedrijfspand is de laatste tijd een ‘hot’ item.

5e editie Gevel&Wand krant

Inmiddels brengt Milin alweer de 5e editie van onze veel gelezen Gevel&Wand krant uit.

Gevelbekleding monteren bij warmte

Na een langdurige droogte is het nu tijd voor een officiële hittegolf.

Het perfecte gevelpaneel heeft Nederland bereikt

Dit gevelpaneel is de geschikte bekleding voor renovatie- of nieuwbouw projecten waar het onderhouds-, montagegemak en duurzaamheid van belang zijn.

Vernieuwde en nog uitgebreidere catalogus vol duurzame materialen

Milin B.V. heeft haar nieuwe catalogus uitgebracht. De totaalleverancier voor duurzame afbouwmaterialen heeft het assortiment vernieuwd én uitgebreid.

Tadaa.... tromgeroffel.... een grote onthulling!

Milin B.V. heeft haar nieuwe catalogus uitgebracht. De totaalleverancier voor duurzame afbouwmaterialen heeft het assortiment vernieuwd én uitgebreid.

Dagkant, meer dan alleen een afwerking

Deze afwerking heeft veel invloed op de uitstraling van het gehele kozijn.

Onderhoud en behoud van gevelbekleding in de wintermaanden

In sommige gevallen wanneer de weersomstandigheden zo extreem zijn dat monteren van gevelbekleding afgeraden wordt.

Grote bewegingsvrijheid met kunststof gevelbekleding

Het gevelbekleding tijdperk maakt veel veranderingen door de afgelopen jaren.

Houtstructuren van kunststof van Milin geven gevelbekleding natuurlijke look

Waar vroeger de wensen een dak boven je hoofd hebben en beschermd zijn tegen regen en wind door gevelbekleding, is het nu meer een smaak kwestie geworden.

Milin geeft gevels gezicht voor de architectuur

Naast uitstraling en kwaliteit speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in de keuze voor afbouwmaterialen.

Directe verlijming van binnenwanden bij renovatie- en nieuwbouwprojecten

In de voedselproductie-, verwerkings-, distributie-, opslag-, verpakkingsruimtes of in (groot) keukens moeten de omgeving voldoen aan kwaliteitseisen vanuit de NVWA en er moeten HACCP-richtlijnen opgesteld worden.

Veelzijdige en duurzame gevelbekleding van Milin zorgt voor grote ontwerpersvrijheid

Een grote ontwerpersvrijheid, duurzame en onderhoudsarme bekleding en de mogelijkheid tot het afnemen van alle RAL kleuren.

Milin introduceert nieuwe kleuren HPL plaatmateriaal

Op deze manier wil Milin zijn klanten en de eindgebruiker tegemoet komen voor meer toepassingsmogelijkheden.

Kunststof gevelbekleding met houtnerf

De voordelen van hout zijn vooral de gemakkelijke bewerkbaarheid en de natuurlijke uitstraling met nerven van de bomen.

Unieke gevelbekleding vervaardigd uit vezelcement: Dutchplank

Een grote ontwerpersvrijheid, duurzame en onderhoudsarme bekleding en de mogelijkheid tot het afnemen van alle RAL kleuren.

Uitstraling van hout met de voordelen van kunststof

Thomas Andriessen (Marketingmanager) van Milin B.V. over de laatste trends en ontwikkelingen in de gevelbranche: De gevel is het eerste waar we naar kijken bij gebouwen.

Nu ook in de nieuwe Milin voorraad catalogus Duurzame afbouwmaterialen 2017: Deeplas

De producten worden gekenmerkt door hun strakke uitstraling en eenvoudige montage.

Milin presenteert gevelbekleding Kerrafront Trend met smalle groef

Het product wordt gekenmerkt door zijn uni kleuren en robuuste uitstraling.

Milin presenteert de nieuwe afbouwmaterialen catalogus 2017

Met trots introduceert Milin de nieuwe catalogus Editie 2017.

Renovatie met duurzame afbouwmaterialen

Wind, regen, hagel, zon, warmte en kou zijn de weersinvloeden die invloed op traditionele afbouwmaterialen kunnen hebben.

Prachtige kunststof dakranden met uiteenlopende uitstralingen

Vroeger was een houten dakrand heel normaal, tegenwoordig zie je steeds meer dakranden afgewerkt met duurzame kunststof materialen.

Opdekdeel geeft bijzondere look aan VinyPlus gevelbekleding

Milin is altijd bezig om haar producten te innoveren en te vernieuwen.

Nieuwe Milinboard vensterbanken hebben steenlook

De nieuwe natuursteen look vensterbanken zijn 100 % recyclebaar, duurzaam, niet van echt te onderscheiden, robuust, en dankzij het geringe gewicht gemakkelijk te monteren.

Gevel krijgt duurzame natuurlijke uitstraling van hout

Milin B.V. uit Nieuwegein, totaalleverancier van gevelbekleding, kunststof profielen en duurzame afbouwmaterialen, bestaat 10 jaar.

Gevel krijgt duurzame natuurlijke schoonheid van cederhout

Dankzij de huidige techniek, kan de uitstraling van cederhout nagebootst worden, maar dan met de eigenschappen van vezelcement.

Milin panelen & profielen gaat verhuizen

Door de groei en toename van bedrijfsactiviteiten, de afgelopen 10 jaar, biedt de nieuwe locatie Milin meer mogelijkheden om duurzamer en verantwoorder te ondernemen, uit te breiden en efficiënter te werken.

Wonderboard beperkt groei micro organismen

Onderzoek wijst uit dat bevuiling van voedsel tijdens de opslag in koelcellen een ernstig risico kan vormen voor de volksgezondheid.

Duurzame en vuurbestendige wand- en geveloplossing

Milin uit Nieuwegein is de specialist in duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen van hout en kunststof, speciaal voor gevel- en dakafwerking.

Milexx panelen lood en tinvrij

Milin levert het kunststof gevelbekledingssysteem Milexx dat geen lood en tin bevat.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie