Roval Aluminium B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Roval Aluminium, dat deel uitmaakt van de Reynaers Groep, is marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium bouwproducten. Hierbij richt Roval zich op zowel nieuwbouw-, renovatie- als herbestemmingsprojecten. De dak- en gevelproducten worden toegepast in particuliere bouw en utiliteitsbouw, zoals kantoren, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, winkelcentra en sportinstellingen in binnen- en buitenland. Naast een uitgebreid productassortiment standaardproducten is Roval Aluminium gespecialiseerd in maatwerk voor functionele, duurzame en esthetische aluminium dak- en geveldetaillering.


Contactgegevens

Roval Aluminium B.V.
  Maïsdijk 7
  5704 RM Helmond
  Nederland
(0492) 56 10 50
(0492) 56 10 79

https://www.roval.eu/

Bedrijf

Bij Roval Aluminium draait alles om kwaliteit: als uitgangspunt én eindresultaat. Hierbij laat Roval Aluminium niets aan het toeval over. Behalve intensieve begeleiding van haar doelgroepen is ook de informatievoorziening naar bijvoorbeeld architecten geoptimaliseerd. Via de website zijn alle technische specificaties, CAD-tekeningen en bestekteksten rechtstreeks te downloaden en te implementeren in het ontwerp. Het hoge kwaliteitsstreven op alle gebieden heeft onder meer geresulteerd in een KOMO-certificering en VCA-certificering. Daarnaast huldigt Roval de duurzaamheidsprincipes van IFD-bouwen.

MVO

De duurzaamheidsprincipes komen ook tot uiting in het MVO-beleid dat Roval samen met moederorganisatie Reynaers Aluminium invulling geeft. Zo heeft Roval geïnvesteerd in efficiëntere en betere machines, die in de bewerkingssfeer meer mogelijkheden geven. Standaardproducten kunnen zo voorzien worden van allerlei opties. Daar waar de meeste leveranciers zich bijvoorbeeld beperken tot ‘kale’ standaarddakranden, produceert en levert Roval Aluminium deze desgewenst met diverse opties, zoals bevestigingsgaatjes, binnenhoeken en buitenhoeken en verbindingsplaatjes. Dat betekent dat de klanten van Roval niet bij verschillende partijen hoeven aan te kloppen. Dit one-stop-shoppingaspect zorgt er niet alleen voor dat het milieu minder wordt belast, maar ook voor tevreden opdrachtgevers, die hierdoor sneller kunnen beschikken over hun producten en dat ook nog eens in een constante hoge kwaliteit.
De specialistische kennis van aluminium, legeringen en oppervlaktetechnieken heeft een duidelijke duurzaamheidscomponent: het stelt ons in staat onze opdrachtgevers en eindgebruikers op een juiste manier te adviseren en daardoor de technische en esthetische levensduur van de aluminium toepassingen maximaal te verlengen. Goed onderhouden aluminium constructies blijken na 25 tot zelfs 30 jaar nauwelijks aan kwaliteit en uitstraling te hebben verloren.

Technische aspecten

Legeringen
De aluminium profielen van Roval Aluminium worden vervaardigd uit de legering EN AW 6060 T66; gezette profielen uit platen met legering EN AW-5005. Deze legeringen hebben zeer goede mechanische eigenschappen, zijn goed te bewerken en zeer corrosiebestendig en zijn zeer geschikt voor diverse oppervlaktebehandelingen.
Anodiseren en moffelen
Roval Aluminium hanteert bij het anodiseren en moffelen de VMRG-kwaliteitseisen en -adviezen en de actuele Qualanod-voorschriften. Bij anodiseren wordt langs elektrolytische weg een oxidelaag aangebracht. Standaard wordt een laagdikte van 20 micron gehanteerd; voor agressieve omgevingen (industriegebieden en aan zee) adviseert Roval 25 micron. Beperkte kleuranodisatie is ook mogelijk. Het moffelen van aluminium geschiedt op basis van poedercoating. Standaard wordt voor de laagdikte 60 micron gehanteerd. In agressieve gebieden past Roval volgens VMRG-richtlijnen pre-anodisatie toe. Moffelen is in nagenoeg elke gewenste kleur mogelijk.
Bescherming
Ter vermijding van corrosie van het aluminium dient direct contact met onder meer koper, lood, zink, staal, chemicaliën, plantvoeding en dergelijke voorkomen te worden. De uitzettingscoëfficiënt van aluminium bedraagt 28,8. 10- 6/°C, wat bij een temperatuurverschil van 50°C een lineaire uitzetting van ± 1 mm per meter betekent. Bij montage aan de buitenzijde van een gebouw dient per zijde een speling van minimaal 3 mm in acht te worden genomen in verband met een grote lineaire uitzetting door invloed van zon of kleur van het aluminium. Aluminium profielen dienen in een droge ruimte opgeslagen en ondersteund te worden, zodat de profielen niet vervormen of worden aangetast.


Leveringsprogramma

Het assortiment aluminium bouwproducten bestaat uit onder meer:

 • Architectonische dakranden;
 • Daktrimmen;
 • Muurafdeksystemen;
 • (groen)dakaccessoires;
 • Waterslagen;
 • Balusters;
 • (koof)bekledingen;
 • Boeiboorden;
 • Privacyschermen;
 • Lamellenwanden;
 • Muurroosters.

De meeste producten zijn standaard in vele variaties leverbaar. Voor het maatwerk heeft Roval Aluminium niet alleen de beschikking over een uiterst modern machinepark, maar ook over de beste adviseurs in het vak, die in direct contact staan met architecten, opdrachtgevers en uitvoerende partijen. Bekijk ook onderstaande video.
 
Inspiratiefilm


Milieu en gezondheid

Roval Aluminium besteedt veel aandacht aan maatregelen die de CO2-uitstoot verminderen. Dit komt niet alleen tot uiting in bijvoorbeeld zuinige en efficiëntere lichtinstallaties, het digitaliseren van informatie (zodat er minder geprint hoeft te worden), maar ook in het optimaliseren van bijvoorbeeld transportroutes, milieubewust rijden (het Nieuwe Rijden) en het gebruik van zuinigere auto’s (maximaal C-label).
Het specialisme in maatwerk heeft eveneens een positieve invloed op de CO2-uitstoot: het leidt immers tot minder restafval, tot een snellere montage en dus kortere bouwtijd.
Van belang is ook dat Roval Aluminium zoveel als mogelijk gebruikmaakt van gerecycled aluminium. 


Toepassing

De dak- en gevelproducten van Roval Aluminium worden toegepast in particuliere bouw en utiliteitsbouw, zoals kantoren, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, winkelcentra en sportinstellingen in binnen- en buitenland.


Levering en betaling

Voorwaarden Volgens Algemene Voorwaarden, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven.


Referenties

Een uitgebreide referentielijst kunt u vinden op de website van Roval.


Contactgegevens

Roval Aluminium BV

Maïsdijk 7
5704 RM HELMOND

Postbus 145
5700 AC HELMOND

Tel. +31 (0) 492 56 10 50
Fax +31 (0) 492 56 10 79
E-mail: info@roval.eu
Internet: http://www.roval.eu/


Roval aluminium balusters

Aluminium balustersystemen van Roval

Roval Aluminium balusters worden veelal toegepast op of tegen borstweringen in combinatie met muurafdekkers van Roval Aluminium of als afwerking op transparante panelen voor optimaal doorzicht.
Roval grindkeringprofiel, eindprofiel

Daktoebehoren van Roval Aluminium B.V.

Als totaalleverancier levert Roval Aluminium niet alleen aluminium dakproducten, zoals dakranden en muurafdeksystemen, maar ook de zogenaamde daktoebehoren.
Roval aluminium profielen en platen

Profielen en platen van Roval Aluminium B.V.

Aluminium profielen van Roval Aluminium zijn duurzaam en functioneel.
Roval aluminium dak- en gevelbekleding

Gevelbekleding van Roval Aluminium B.V.

Voor dak- en gevelbekleding biedt Roval Aluminium talloze aluminium maatwerkmogelijkheden in de vorm van dagkanten, boeiboorden, kolombekleding en koofbekleding voor nutstracés.
Privacyscherm Roval Aluminium

Aluminium privacyschermen van Roval

Privacyschermen worden veelal toegepast als scheiding tussen twee woningen.
Roval afwerkingsprofiel (L-profiel) groendak

Toebehoren groendak van Roval Aluminium B.V.

Het groendak wint steeds meer aan populariteit, ook in Nederland.
Roval doorvalbeveiliging

Kozijntoebehoren van Roval Aluminium B.V.

Roval Aluminium heeft als totaalleverancier diverse aluminium toebehoren voor kozijnen in het assortiment.
Aluminium dakrandbeveiliging Roval-RoofGuard

Aluminium dakrandbeveiliging Roval-RoofGuard

De Roval-RoofGuard® is een uit hoogwaardig aluminium samengestelde lichtgewicht en modulaire dakrandbeveiliging die veilig werken op het dak mogelijk maakt.
Roval aluminium en hout gevelelementen

Aluminium + Hout gevelelementen van Roval Aluminium B.V.

Het Aluminium + Hout gevelelement van Roval combineert het beste van twee werelden: aan de binnenzijde de warme uitstraling van hout, aan de buitenzijde de duurzaamheid en esthetiek van aluminium.
Roval Solar Randbeveiliging

Randbeveiliging en doorvalbeveiliging van Roval Aluminium B.V.

Veiligheid combineren met maximale duurzaamheid. Dat doet de aluminium randbeveiliging van Roval Aluminium.
Roval aluminium muurafdeksystemen, dagkantafwerking

Muurafdeksystemen van Roval Aluminium B.V.

De Roval aluminium muurafdeksystemen combineren functionaliteit en vormgeving.
Roval-Elegance® - Roval aluminium waterslagen

Aluminium waterslagen van Roval Aluminium B.V.

Aluminium waterslagen van Roval Aluminium zijn duurzaam, functioneel én mooi.
Roval aluminium dakrand Standaard

Aluminium dakranden van Roval

De aluminium dakranden van Roval Aluminium zijn allang niet meer louter functioneel.
Roval enkelvoudige muuraansluitprofielen

Muuraansluitprofielen van Roval Aluminium B.V.

Een aluminium muuraansluitprofiel is een enkelvoudig knelprofiel dat door de speciale profilering geschikt is om dakbedekking tegen een opgaande muur waterdicht af te werken.
NBD-online | Aluminiumplaten

Aluminiumplaten

NBD-online | Aluminiumproducten

Aluminiumproducten

NBD-online | Beglazingsprofielen

Beglazingsprofielen

NBD-online | Binnenwandafwerkingen

Binnenwandafwerkingen

NBD-online | Borstweringspanelen

Borstweringspanelen

NBD-online | Systeembouw

Systeembouw

NBD-online | Buitendeuren

Buitendeuren

NBD-online | Buitenramen

Buitenramen

NBD-online | Buizen

Buizen

NBD-online | Dakdoorvoeren

Dakdoorvoeren

NBD-online | Gevelafdekkingen

Gevelafdekkingen

NBD-online | Kozijnreparatiesystemen

Kozijnreparatiesystemen

NBD-online | Overige platen

Overige platen

NBD-online | Profielen

Profielen

NBD-online | Profielen voor montagewanden

Profielen voor montagewanden

NBD-online | Profielen voor wandafwerkingen, binnen

Profielen voor wandafwerkingen, binnen

NBD-online | Roosters

Roosters

NBD-online | RVS-plaat

RVS-plaat

NBD-online | Schopplaten

Schopplaten

NBD-online | Stootplaten en stootlijsten

Stootplaten en stootlijsten

NBD-online | Suskasten

Suskasten

NBD-online | Trappen

Trappen

NBD-online | Vlakke platen

Vlakke platen

NBD-online | Aftimmeringsprofielen

Aftimmeringsprofielen

NBD-online | Lamellenwanden

Lamellenwanden

NBD-online | Hemelwaterafvoeren

Hemelwaterafvoeren

NBD-online | Doorvalbeveiligingen

Doorvalbeveiligingen

NBD-online | Balustraden

BalustradenAluminium waterslagen: duurzaam en mooi

Aluminium waterslagen van Roval Aluminium hebben talloze voordelen. Ze zijn duurzaam, gaan jarenlang mee zonder kwaliteitsverlies, ze zijn onderhoudsarm en in elke Ral-kleur op smaak te brengen. Het streven naar duurzaam en circulair bouwen heeft invloed op de materiaalkeuze die de architect moet maken. De aluminium waterslagen sluiten hierop aan. Roval Aluminium heeft een uitgebreid assortiment aluminium waterslagen. De verschillende types variëren in een vlak of rond vooraanzicht en een afwateringshoek van 5, 10 of 15 graden. Als totaalleverancier kan Roval de waterslagen leveren in vrijwel elke Ral-kleur en inclusief bevestigingsslobgaten, kopschotten, gelaste verstekhoeken, anti-dreunisolatie, beschermfolie en in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering. Bovendien kan de architect bij Roval terecht voor allerlei maatwerkoplossingen.


Roval-Duplo® tweedelige dakrand, eenvoudige montage en circulair

De Roval-Duplo® van Roval Aluminium is een innovatieve, tweedelige aluminium dakrand, bestaande uit een basisprofiel en een afwerkingsprofiel. Het basisprofiel, standaard voorzien van bevestigingsgaten, wordt gemonteerd nog voordat de dakbedekking wordt aangebracht. Vervolgens wordt het afwerkingsprofiel met een simpele handbeweging eenvoudig op het basisprofiel geklikt.


Het retentiedak: bittere noodzaak of niet?

Het retentiedak is hot. Waarom eigenlijk? Waar heeft het retentiedak zijn toenemende populariteit aan te danken? Eigenlijk is de reden eenvoudig. Vroeger moest het water eigenlijk zo snel mogelijk het dak af. Nu willen we dat water juist vasthouden en geregisseerd afvoeren. We hebben door klimaatverandering namelijk te maken met enorme piekbelastingen. Dit leidt zeker in binnenstedelijke gebieden tot forse problemen. Waar moet dat overvloedige hemelwater naar toe? Hoe zorgen we dat we het riool niet overbelasten en kelders niet onderlopen? En hoe gaan we om met de temperatuurstijging, met de hittestress?


Aluminium detaillering: duurzaam, esthetisch en maximaal vormbaar

Roval Aluminium is toonaangevend ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen. Tot het uitgebreide assortiment behoren aluminium dakranden, muurafdekkappen, balusters, waterslagen, dagkanten, privacyschermen, goot- en overstekbekleding,  koof- en boeiboordbekleding en specifieke maatwerkoplossingen.


Aluminium privacyschermen: functioneel, mooi en duurzaam

Dat geldt zeker niet alleen meer voor nieuwbouw-, maar ook voor renovatieprojecten.

De meerwaarde van maatwerk aluminium dagkanten

Behalve een zeer uitgebreid assortiment standaard aluminium bouwproducten, is Roval toonaangevend in maatwerkoplossingen. Zo worden aluminium dagkanten van Roval veelal op maat gemaakt. Ze zijn veelvuldig te vinden in allerlei woningbouw en utiliteitsbouw in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Aluminium dagkanten zorgen niet alleen voor een optimale bescherming en afwerking; in veel gevallen hebben ze ook een esthetische functie.


Verschillende aluminium dakranden elk met unieke eigenschappen

Het programma aluminium dakranden van Roval Aluminium is enorm uitgebreid. De variatiemogelijkheden in modellen en kleur zijn eindeloos. De basisvariant is de Roval-Standaard®. Zelfs deze basisvariant heeft unieke kenmerken. De extra massa zorgt voor meer stevigheid en een strakke uitstraling. Daarnaast heeft hitte dankzij de betere profilering van het oplegvlak minder invloed op eventuele vervorming. Twee dakranden die zijn afgeleid van deze basisvariant zijn de Roval-Classic PLUS ® en de Roval-Premium®, elk met zijn eigen en unieke eigenschappen.


Combinatiemogelijkheden volop met aluminium privacyschermen

De aluminium privacyschermen van Roval Aluminium worden steeds vaker toegepast in woningbouwprojecten.

Eindeloos variëren met aluminium muurafdekkappen

De aluminium muurafdekkappen van Roval Aluminium worden veelal als afwerking van muurtjes of borstweringen van onder meer balkons en loggia’s gebruikt.

Roval-RoofGuard® lichtgewicht dakrandbeveiliging voor platte daken

De veiligheidseisen voor het platte dak worden steeds strenger.

Onuitputtelijke variatie aluminium dakranden

De vraag naar duurzame bouw-materialen is ongekend hoog. Dat komt onder meer door de energietransitie en de aandacht die er is voor duurzaam bouwen.

Meer mogelijk met aluminium dakrandafwerking

Om de overgang van gevel naar dak te bewerkstelligen moet er een randje op.

Meer mogelijk met aluminium privacyschermen

Roval Aluminium heeft behalve een groot aanbod aluminium bouw-producten ook aluminium privacyschermen in het product-assortiment.

Met de Roval-RoofGuard® veilig het dak op

Op het platte en lichthellende dak moeten voorzieningen worden getroffen om valgevaar te voorkomen.

De Roval Multi-Trim®: duurzame aluminium dakrand

Het vervangen van oude dakranden door nieuwe aluminium dakranden kan ingrijpend zijn.

Veilig het dak op met Roval-RoofGuard® dakrandbeveiliging

Onderscheid in kwaliteit is wat de Roval-RoofGuard® dakrandbeveiliging van Roval Aluminium kenmerkt.

Roval biedt talloze combinatiemogelijkheden met aluminium privacyschermen

Tot het assortiment gevelproducten van Roval Aluminium behoren de aluminium privacyschermen.

Roval levert maatwerk in aluminium dagkanten

Roval Aluminium, totaalleverancier van aluminium bouwproducten, is toonaangevend in maatwerkoplossingen.

Aluminium dankbaar materiaal voor renovatie

Zeker in de renovatieprojecten is dat een pluspunt, omdat je veel meer te maken hebt met afwijkende maten dan in de gestandaardiseerde nieuwbouw.

Grote ontwerpvrijheid met aluminium dagkanten

Roval Aluminium is als totaalleverancier van aluminium bouwproducten, zoals waterslagen, muurafdeksystemen, balustersystemen, dakranden, muurroosters en lamellenwanden en dakrandbeveiligingssystemen toonaangevend maatwerkspecialist.

Aluminium geveldetaillering combineert duurzaamheid en functionaliteit met uitstraling

Als ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen is Roval Aluminium nauw betrokken bij geveldetaillering; daarnaast biedt Roval ook standaardgeveloplossingen, zoals waterslagen, muurroosters en lamellenwanden.

Duurzaam renoveren met aluminium

Het verduurzamen van woningen is in veel gemeenten en in regionale samenwerkingsverbanden speerpunt van het woningbeleid.

15 november: Architects meet architects

ICDuBo is het grootste centrum voor duurzaam bouwen in Nederland met een showroom van 2500 m2.

Duurzame aluminium detaillering in de woningbouw

Daarnaast gebeurt er in de renovatiesector ook het een en ander.

De mogelijkheden van aluminium dagkanten

Roval Aluminium is toonaangevend maatwerkspecialist in aluminium bouwproducten voor daken en gevels en voor exterieur en interieur.

Werken op het dak veiliger met de Roval-RoofGuard

Met de introductie van de Roval-RoofGuard®, de nieuwste aanwinst in het productgamma van Roval Aluminium, is het werken op het platte dak weer een stukje veiliger geworden.

Veel mogelijk met kleur en vorm aluminium dagkanten

Roval als totaalleverancier toonaangevend specialist in maatwerkoplossingen.

Nieuwe dakrandbeveiliging van Roval Aluminium

Binnen het ontwerp van gebouwen met platte daken moet de architect rekening houden met veiligheidsvoorzieningen die het werken op het dak mogelijk maken zonder dat er gevaar ontstaat.

Roval biedt maatwerk in aluminium renovatieprojecten

Dat kan zijn in functionaliteit, in duurzaamheid of in esthetisch opzicht.

Duurzaam bouwen met Roval Aluminium draait om techniek en materiaal

Grofweg valt duurzaam bouwen op te splitsen in 2 componenten: materiaal en techniek.

Aluminium detailleringsmogelijkheden op het dak zijn eindeloos

De functie van het dak is velerlei. Het dak biedt van oudsher bescherming, groendaken dragen bij aan een duurzame energiehuishouding, daken hebben de functie van daktuinen of dakterrassen en daken geleiden bij hoogbouw vaak nutstracés.

Aluminium muurafdekkappen en balusters van uitzonderlijke hoge kwaliteit

Tot het uitgebreide productassortiment aluminium bouwproducten van Roval Aluminium behoren onder meer muurafdeksystemen in combinatie met balusters.

Roval: alles onder één dak met de hoogste kwaliteit

Als ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwproducten voor woningbouw en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw-, renovatie- en herbestemmingsprojecten onderscheidt Roval Aluminium zich door maximale ontzorging van haar klanten.

Roval Aluminium: maatwerk in gevelbekleding

Als totaalleverancier van aluminium bouwproducten voor woning- en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten is Roval Aluminium toonaangevend specialist in maatwerkoplossingen.

Onderhoudsvrij aluminium is basis voor duurzame woningen

Woningbouw en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Roval Aluminium: duurzaam van proces tot product

Bouwen zonder duurzaamheidsambities past niet meer in deze tijd.

Roval balustersystemen zijn fraai, duurzaam en functioneel

Roval Aluminium heeft een aluminium balustersysteem ontwikkeld dat los gemonteerd kan worden of geïntegreerd op een aluminium muurafdekker.

Balusters van Roval Aluminium zijn fraai, functioneel en duurzaam

Nederland heeft een rijke architectuurgeschiedenis en die geschiedenis wordt nog steeds geschreven.

Nieuw duurzaam balustersysteem

Met de ontwikkeling van een nieuw, compleet balustersysteem, combineert Roval Aluminium functionaliteit met esthetische kwaliteiten.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie