Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Roval Aluminium, dat deel uitmaakt van de Reynaers Groep, is marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium bouwproducten. Hierbij richt Roval zich op zowel nieuwbouw-, renovatie- als herbestemmingsprojecten. De dak- en gevelproducten worden toegepast in particuliere bouw en utiliteitsbouw, zoals kantoren, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, winkelcentra en sportinstellingen in binnen- en buitenland. Naast een uitgebreid productassortiment standaardproducten is Roval Aluminium gespecialiseerd in maatwerk voor functionele, duurzame en esthetische aluminium dak- en geveldetaillering.

Contactgegevens

Roval Aluminium B.V.
Maïsdijk 7
5704 RM Helmond
Nederland

Bedrijf

Bij Roval Aluminium draait alles om kwaliteit: als uitgangspunt én eindresultaat. Hierbij laat Roval Aluminium niets aan het toeval over. Behalve intensieve begeleiding van haar doelgroepen is ook de informatievoorziening naar bijvoorbeeld architecten geoptimaliseerd. Via de website zijn alle technische specificaties, CAD-tekeningen en bestekteksten rechtstreeks te downloaden en te implementeren in het ontwerp. Het hoge kwaliteitsstreven op alle gebieden heeft onder meer geresulteerd in een KOMO-certificering en VCA-certificering. Daarnaast huldigt Roval de duurzaamheidsprincipes van IFD-bouwen.

MVO

De duurzaamheidsprincipes komen ook tot uiting in het MVO-beleid dat Roval samen met moederorganisatie Reynaers Aluminium invulling geeft. Zo heeft Roval geïnvesteerd in efficiëntere en betere machines, die in de bewerkingssfeer meer mogelijkheden geven. Standaardproducten kunnen zo voorzien worden van allerlei opties. Daar waar de meeste leveranciers zich bijvoorbeeld beperken tot ‘kale’ standaarddakranden, produceert en levert Roval Aluminium deze desgewenst met diverse opties, zoals bevestigingsgaatjes, binnenhoeken en buitenhoeken en verbindingsplaatjes. Dat betekent dat de klanten van Roval niet bij verschillende partijen hoeven aan te kloppen. Dit one-stop-shoppingaspect zorgt er niet alleen voor dat het milieu minder wordt belast, maar ook voor tevreden opdrachtgevers, die hierdoor sneller kunnen beschikken over hun producten en dat ook nog eens in een constante hoge kwaliteit.
De specialistische kennis van aluminium, legeringen en oppervlaktetechnieken heeft een duidelijke duurzaamheidscomponent: het stelt ons in staat onze opdrachtgevers en eindgebruikers op een juiste manier te adviseren en daardoor de technische en esthetische levensduur van de aluminium toepassingen maximaal te verlengen. Goed onderhouden aluminium constructies blijken na 25 tot zelfs 30 jaar nauwelijks aan kwaliteit en uitstraling te hebben verloren.

Technische aspecten

Legeringen
De aluminium profielen van Roval Aluminium worden vervaardigd uit de legering EN AW 6060 T66; gezette profielen uit platen met legering EN AW-5005. Deze legeringen hebben zeer goede mechanische eigenschappen, zijn goed te bewerken en zeer corrosiebestendig en zijn zeer geschikt voor diverse oppervlaktebehandelingen.
Anodiseren en moffelen
Roval Aluminium hanteert bij het anodiseren en moffelen de VMRG-kwaliteitseisen en -adviezen en de actuele Qualanod-voorschriften. Bij anodiseren wordt langs elektrolytische weg een oxidelaag aangebracht. Standaard wordt een laagdikte van 20 micron gehanteerd; voor agressieve omgevingen (industriegebieden en aan zee) adviseert Roval 25 micron. Beperkte kleuranodisatie is ook mogelijk. Het moffelen van aluminium geschiedt op basis van poedercoating. Standaard wordt voor de laagdikte 60 micron gehanteerd. In agressieve gebieden past Roval volgens VMRG-richtlijnen pre-anodisatie toe. Moffelen is in nagenoeg elke gewenste kleur mogelijk.
Bescherming
Ter vermijding van corrosie van het aluminium dient direct contact met onder meer koper, lood, zink, staal, chemicaliën, plantvoeding en dergelijke voorkomen te worden. De uitzettingscoëfficiënt van aluminium bedraagt 28,8. 10- 6/°C, wat bij een temperatuurverschil van 50°C een lineaire uitzetting van ± 1 mm per meter betekent. Bij montage aan de buitenzijde van een gebouw dient per zijde een speling van minimaal 3 mm in acht te worden genomen in verband met een grote lineaire uitzetting door invloed van zon of kleur van het aluminium. Aluminium profielen dienen in een droge ruimte opgeslagen en ondersteund te worden, zodat de profielen niet vervormen of worden aangetast.

Leveringsprogramma

Het assortiment aluminium bouwproducten bestaat uit onder meer:

 • Architectonische dakranden;
 • Daktrimmen;
 • Muurafdeksystemen;
 • (groen)dakaccessoires;
 • Waterslagen;
 • Balusters;
 • (koof)bekledingen;
 • Boeiboorden;
 • Privacyschermen;
 • Lamellenwanden;
 • Muurroosters.

De meeste producten zijn standaard in vele variaties leverbaar. Voor het maatwerk heeft Roval Aluminium niet alleen de beschikking over een uiterst modern machinepark, maar ook over de beste adviseurs in het vak, die in direct contact staan met architecten, opdrachtgevers en uitvoerende partijen. Bekijk ook onderstaande video.
 
Inspiratiefilm

Milieu en gezondheid

Roval Aluminium besteedt veel aandacht aan maatregelen die de CO2-uitstoot verminderen. Dit komt niet alleen tot uiting in bijvoorbeeld zuinige en efficiëntere lichtinstallaties, het digitaliseren van informatie (zodat er minder geprint hoeft te worden), maar ook in het optimaliseren van bijvoorbeeld transportroutes, milieubewust rijden (het Nieuwe Rijden) en het gebruik van zuinigere auto’s (maximaal C-label).
Het specialisme in maatwerk heeft eveneens een positieve invloed op de CO2-uitstoot: het leidt immers tot minder restafval, tot een snellere montage en dus kortere bouwtijd.
Van belang is ook dat Roval Aluminium zoveel als mogelijk gebruikmaakt van gerecycled aluminium. 

Toepassing

De dak- en gevelproducten van Roval Aluminium worden toegepast in particuliere bouw en utiliteitsbouw, zoals kantoren, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, winkelcentra en sportinstellingen in binnen- en buitenland.

Levering en betaling

Voorwaarden

Volgens Algemene Voorwaarden, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven.

Garantie

 

Referenties

Een uitgebreide referentielijst kunt u vinden op de website van Roval.

Contactgegevens

Roval Aluminium BV

Maïsdijk 7
5704 RM HELMOND

Postbus 145
5700 AC HELMOND

Tel. +31 (0) 492 56 10 50
Fax +31 (0) 492 56 10 79
E-mail: info@roval.eu
Internet: http://www.roval.eu/