Rockpanel

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Rockpanel is onderdeel van de ROCKWOOL Groep en produceert hoogwaardige en duurzame gevelpanelen die zeer geschikt voor zijn velerlei exterieurtoepassingen zoals gevels en dakranden. Rockpanel gevelbekleding is gemaakt van het natuurlijke gesteente basalt. Hieraan ontleent Rockpanel zijn unieke eigenschappen. De voordelen van steen én hout zijn in één product verenigd:

 

  • Makkelijk bewerkbaar met standaard gereedschappen
  • Ongevoelig voor vocht en zeer dimensiestabiel. Zaagkanten hoeven niet afgewerkt te worden en onder bepaalde voorwaarden kunnen de platen naadloos worden toegepast.
  • Brandveilig (A2-s1,d0) en zeer onderhoudsarm
  • Levensduur van minimaal 50 jaar en volledig recyclebaar
  • Ruim assortiment met meer dan 200 designs
 

Contactgegevens

Rockpanel
  Konstruktieweg 2
  6045 JD Roermond
  Nederland
(0475) 35 30 00
(0475) 35 34 39

https://www.rockpanel.nl

Leveringsprogramma

Rockpanel produceert en levert plaatmateriaal en rabatdelen op basis van steenwol voor toepassing in geventileerde gevelsystemen.


Milieu en gezondheid

Als onderdeel van de ROCKWOOL Groep levert Rockpanel een uitstekende bijdrage aan het milieu. De basisgrondstof basalt is natuurlijk en in ruime mate beschikbaar. Toch wordt er zuinig mee omgegaan. Zo slaagt Rockpanel erin om uit 1 m³ basalt meer dan 400 m² plaatmateriaal te produceren. Na de levenscyclus van een gebouw kunnen de platen makkelijk gedemonteerd en volledig gerecycled worden. Rockpanel producten bestaan tot wel 50% uit gerecyclede materialen.

 
Dat duurzaamheid bij Rockpanel hoog in het vaandel staat is getoetst en erkend door het geaccrediteerde Building Research Establishment (BRE). Op basis van een levenscyclusanalyse (LCA) van ‘cradle to grave’ kende BRE Global Rockpanel een Environmental Product Declaration (EPD) toe met enkel A+ en A ratings. Dit betekent dat de keuze voor Rockpanel in een duurzaam bouwproject een verantwoorde keuze is.


Toepassing

De producten van Rockpanel worden al vele jaren in verschillende landen met succes toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. Meestal in geventileerde constructies, waarbij de producten bijdragen aan een gezond binnenklimaat voor iedere woon-, bedrijfs- productie-omgeving. Door de unieke samenstelling van het materiaal zijn de meeste producten bovendien dampopen en kunnen deze in specifieke gevallen zelfs ongeventileerd worden toegepast. Ideaal voor bijvoorbeeld renovaties rondom het dak. Daarnaast zijn de gevelplaten uitermate geschikt voor projecten die moeten voldoen aan hoge brandveiligheidseisen. Onze A2 platen voldoen aan Europese brandklasse A2-s1,d0.


Levering en betaling


Referenties

Op de Inspiratie sectie op de Rockpanel website vind u vele referentieprojecten. Daarnaast kunt u projecten vinden op de referentielocator. Selecteer een land, een plaats, een projecttype of Rockpanel product en u heeft direct toegang tot foto’s van diverse referentieprojecten.


Contactgegevens

ROCKWOOL B.V. / Rockpanel Group
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Tel.: +31 (475) 353 000
Fax: +31 (475) 353 439
E-mail: info@rockpanel.nl


Rockpanel Ply, plaatmateriaal met primer

Rockpanel Ply - plaatmateriaal met primer

Zit de specifieke kleur die u in gedachte heeft niet in het assortiment of wilt u zelfs het kleinste detail van uw ontwerp een accent geven? Kies dan voor Rockpanel Ply.
Rockpanel Metals – gevelbekleding met een metallic toplaag

Rockpanel Metals – gevelbekleding met een metallic toplaag

Geef de gevel extra glans met het moderne industriële karakter van Rockpanel Metals.
HAUT Zwijndrecht - Rockpanel Woods gevelbekleding

Rockpanel Woods - duurzaam alternatief voor houten gevel

Gebruik als gevelbekleding de natuurlijke signatuur van Rockpanel Woods.
Rockpanel Chameleon - duurzame, extravagante gevelbekleding; Park Wodny Tychy

Rockpanel Chameleon - duurzame, extravagante gevelbekleding

Het extravagante plaatmateriaal voor gevelbekleding Rockpanel Chameleon is voorzien van een kristallaag die een verrassend effect heeft op de kleurbeleving.
Appartementencomplex ’t Bakenshof, Horst - gevelbekleding Rockpanel Stones

Rockpanel Stones – gevelbekleding met de pure uitstraling van steen en beton

Het uiterlijk van steen en de verwerkbaarheid van hout maken Rockpanel Stones een visueel doeltreffend, economisch interessant en duurzaam alternatief voor conventionele gevelontwerpen met natuursteen of beton.
Rockpanel Colours - kleurrijke en duurzame gevelbekleding

Rockpanel Colours - kleurrijke en duurzame gevelbekleding

Rockpanel Colours is ontwikkeld voor een snelle, gebruiksvriendelijke en mooie gevelbekleding en afwerking van dakranden en andere detailleringen.
Rockpanel Lines2 rabatdelen, Menaldum

Rockpanel Lines2 - rabatdelen

Rockpanel Lines2: een innovatief product en een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten en kunststof rabatdelen.
Rockpanel Natural duurzaam plaatmateriaal met natuurlijke verwering

Rockpanel Natural - duurzaam plaatmateriaal met natuurlijke verwering

Rockpanel Natural is de meest pure uitvoering in het assortiment.


Wil je weten of jouw gevel voldoet?

Wil je te weten komen of je gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid in Nederland? Wij helpen je graag op weg. We delen informatie over jouw gevelopbouw onderbouwd met certificaten die middels ETA en de CE-markering overeenkomen met de eisen op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid onder het Bouwbesluit.


Renovatievoordelen van Rockpanel: Duurzaamheid en Esthetiek

Renovatieprojecten zijn vaak complex en vereisen zorgvuldige overwegingen met betrekking tot duurzaamheid, kosten en esthetiek. Een materiaal dat steeds vaker wordt gekozen voor renovaties is Rockpanel, en dit is niet zonder reden.


Rockpanel Uni

Rockpanel Uni geeft elk gebouw een frisse en hoogwaardige look. De gevelpanelen zijn beschikbaar in diverse RAL-kleuren, waardoor ze perfect matchen met andere bouwmaterialen. Als je op zoek bent naar een product met veel functionaliteit, dan is Rockpanel Uni precies wat je nodig hebt. Ze zijn snel en makkelijk te bewerken en monteren Ideaal voor nieuwbouw of om bestaande woningen mee te verbeteren of geheel te renoveren.


Build to last, naturally textured

Steen vormt al sinds de prehistorie de kern van onze bouwtraditie. Denk aan de indrukwekkende menhirs, waar onze voorouders zich ooit verzamelden en één werden met de natuur. Nu zijn steden de moderne knooppunten waar mensen samenkomen, en steen blijft een essentieel materiaal in deze ontwikkeling.


Check je gevel!

Wil je te weten komen of je gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid in Nederland? Wij helpen je graag op weg. We delen informatie over jouw gevelopbouw onderbouwd met certificaten die middels ETA en de CE-markering overeenkomen met de eisen op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid onder het Bouwbesluit.


Snel & makkelijk te installeren

Ga je een gebouw renoveren en ben je op zoek naar een gevelmateriaal dat zowel mooi als onderhoudsarm is? Rockpanel biedt altijd de juiste oplossing voor je renovatieproject. Of het nu gaat om een detaillering, het vervangen van een complete gevel van een appartementenblok of een upgrade van een hele wijk. 


Geventileerde gevelconstructies

Rockpanel gevelbekleding past perfect in een geventileerde gevel-constructie. Maar wat is een geventileerde gevel precies? Het concept is bedacht in Noorwegen. De techniek van buitenmuren die bekleed warden met hout, waarbij er boven en beneden openingen waren voor waterafvoer werd aanvankelijk gebruikt voor schuren. Later bleek uit wetenschappelijk onderzoek dat een geventileerde gevel veel voordelen heeft.


MyRockpanel: het platform voor gevelbouwers

MyRockpanel is een gloednieuw online platform voor professionele gevelbouwers. Als lid geniet je van tal van voordelen die jouw job naar een nog hoger niveau zullen tillen.


Duurzaamheid ingebouwd

Maak het snel, makkelijk en duurzaam met Rockpanel! De gevelbekleding van Rockpanel bestaat uit overvloedig, vulkanisch gesteente en gerecycleerde materialen. Dat maakt onze producten van nature brandveilig, duurzaam en recyclebaar. Bij Rockpanel begrijpen we dat duurzaamheid verder gaat dan technische kwaliteit, het omvat ook esthetiek. Daarom hebben we gevelpanelen ontwikkeld die niet alleen een hoge kwaliteit hebben, maar ook visueel aantrekkelijk zijn en blijven.  


Built To last – Naturally Textured

Steen vormt al sinds de prehistorie de kern van onze bouwtraditie. Denk aan de indrukwekkende menhirs, waar onze voorouders zich ooit verzamelden en één werden met de natuur. Nu zijn steden de moderne knooppunten waar mensen samenkomen, en steen blijft een essentieel materiaal in deze ontwikkeling.


5 redenen waarom Rockpanel gevelbekleding een topkeuze is

Omarm het buitengewone, verken de mogelijkheden en laat de duurzame schoonheid van stenen gevelbekleding je architectonische visies transformeren. Laten we eens duiken in de opmerkelijke eigenschappen en voordelen die Rockpanel gevelbekleding tot een topkeuze maken voor architecten, bouwers en ontwerpprofessionals. 


Nieuw: Duurzame gevelbekledingspanelen

Met Rockpanel's nieuwe Stones gevelbekledingscollectie maken we van je architecturale dromen een boeiende realiteit, terwijl we trouw blijven aan het tijdloze erfgoed van steen. Waar erfgoed en innovatie elkaar ontmoeten, baant Rockpanel de weg voor architectonische uitmuntendheid...


Verander uw architecturale ontwerpen met Rockpanel Stones gevelbekleding

Met veel plezier introduceren we onze nieuwe Stones collectie - een waar meesterwerk dat je creatieve hart zal raken. Dompel jezelf onder in de tijdloze allure van steen, nu versterkt met kwaliteiten zoals brandbestendigheid en onwrikbare duurzaamheid. Ontdek onze Smooth en Textured series met zes strakke designs en tien designs met structuur.


Van nature uniek

Ontdek de eindeloze creatieve mogelijkheden van hout, zonder de natuurlijke beperkingen! De natuur vormt een geweldige inspiratiebron in onze productontwikkeling. Het is een krachtig proces dat zich steeds ontwikkelt. Hierdoor biedt het eindeloze inspiratie aan ontwerpers en architecten. Rockpanel combineert de voordelen van een natuurlijk ontwerp met de kracht van steen.


De voordelen van Rockpanel Woods

Naast de natuurlijke uitstraling van Rockpanel Woods zijn onze gevelpanelen ook op diverse manieren te plaatsen en te bewerken. Zo profiteer je van ontwerpvrijheid zonder compromissen. En doordat de panelen slechts een minimum aan onderhoud vereisen en optimale kleurvastheid en brandveiligheid bieden, kun je ervan op aan dat je Rockpanel Woods-gevel nog decennialang mooi blijft.


Rockpanel Woods projectverhalen

Heb je interesse om je gebouw te bekleden met Rockpanel Woods, hét brandveilige en onderhoudsarme alternatief voor hout? Laat je inspireren door onze projectverhalen en lees de ervaringen van andere architecten en aannemers over het werken met Rockpanel Woods gevelbekleding.


Houtlook uitstraling

De warmte van hout zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen. Een goede reden om het in te zetten in het ontwerp van je gebouw. Met Rockpanel Woods geven we je de mogelijkheid om je houten gevelontwerp te creëren naar de vereisten van vandaag zonder de natuurlijke beperkingen van hout.


Vind jouw perfecte match met Rockpanel Chameleon

Waarom opgaan in het geheel als je er ook uit kunt springen? Kameleons blinken uit en tonen hun innerlijke wereld aan het publiek door middel van hun eigen kleurrijke taal. Bij het creëren van gebouwen heb je de mogelijkheid om te communiceren met kleurrijke statements. Met Rockpanel Chameleon kun je een gebouw laten interacteren met de wereld.  


Rockpanel Chameleon Case Studies

Overweeg je Rockpanel Chameleon te gebruiken voor jouw volgende project? Laat je inspireren door onze vele voorbeeldprojecten in heel Europa. Een gevel met Rockpanel Chameleon ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend.


Fascinerend anders

De aandacht van het publiek trekken. Daar gaat het om bij Rockpanel Chameleon. Een gevel met kameleon-effect ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend. Bekijk de kleur van de gevel eens vanuit een andere hoek. De kleur is nooit dezelfde, hoe lang je ook kijkt naar het gebouw. Afhankelijk van het perspectief en het zonlicht verandert het oppervlak van de Rockpanel Chameleon gevelpanelen. Van scholen tot bedrijfsgebouwen en van woningen tot recreatiecomplexen, deze magische gevels springen er altijd uit en zijn echte blikvangers.


Durf uitzonderlijk te zijn

Kameleons zingen niet zoals vogels, roepen niet zoals kikkers en gebruiken ook al geen woorden om zichzelf uit te drukken. Toch beschikken ze over een krachtig communicatiemiddel: hun vermogen om van kleur te veranderen.


Gratis Chameleon box – durf uitzonderlijk te zijn met Rockpanel Chameleon

Voeg een tikje magie toe! Een gevel met kameleon-effect ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend. Afhankelijk van het perspectief en het zonlicht verandert het oppervlak van de Rockpanel Chameleon gevelpanelen. 


Ervaar de eindeloze mogelijkheden van Rockpanel Colours

Rockpanel Colours zijn speciaal ontworpen voor gebouwen die moeten opvallen. Die net dat beetje extra nodig hebben. Of het nu in één kleur, in meerdere tinten of in contrasterende kleuren wordt toegepast: elke gevel krijgt een totaal andere look & feel. Hij kan opgaan in de omgeving of juist een blikvanger vormen.


Innovatieve gevelkleding om bestaande appartementencomplexen toekomstbestendig te maken

Alleen al in Europa dient naar verwachting 97 procent van deze gebouwen gedeeltelijk of ingrijpend te worden gerenoveerd om aan de hoogste energiestandaarden te voldoen.

Laat je inspireren door Rockpanel Colours

Rockpanel heeft daarom een speciaal product ontworpen voor gebouwen die moeten opvallen.

Laat je inspireren door Rockpanel Colours

Kleur is overal, het voedt onze verbeelding. Rockpanel heeft daarom een speciaal product ontworpen voor gebouwen die moeten opvallen. Die net dat beetje extra nodig hebben. Of een gevel nou uit één kleur, meerdere tinten of contrasterende kleuren moet bestaan, met Rockpanel Colours krijgt elke gevel een totaal andere look & feel. Zodat hij eruit springt of juist opgaat in de omgeving.


Rockpanel Woods: Van nature uniek

De natuur vormt een geweldige inspiratiebron in onze productontwikkeling.

Een kleurrijke, brandveilige A2 gevel bouwen met Rockpanel

Vier flats aan de Urkerweg in Emmeloord zijn voorbereid op de toekomst.

Een gevel renoveren met Rockpanel Woods

VM Geveltechniek heeft de gevel van een appartementencomplex in Zwolle gerenoveerd.

Christelijk Lyceum Veenendaal krijgt glanzende gevel

Onlangs zijn de deuren geopend van het hernieuwde Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV).

Bezig met een renovatie rondom het dak?

Bezig met een toepassing rondom het dak? Boeiboorden, dakranden of dakkapellen? Met de gevelpanelen van Rockpanel Uni geef je elk gebouw gemakkelijk en snel een frisse, hoog-waardige uitstraling.

Nieuw: Rockpanel Metals-assortiment voor jouw gevel

Rockpanel Metals staat voor een nieuwe standaard in metallic gevelbekleding en bestaat uit twee lijnen: Elemental en Advanced.

Bomen als inspiratie voor de gevel

In Zwijndrecht is appartementencomplex Haut opgeleverd. De opvallende naam verwijst naar het hoge afwerkingsniveau en naar de natuurlijke uitstraling van het gebouw.

Kleurrijke kopgevels blazen nieuw leven in Haarlemse galerijflats

Oude flats weer volwaardig op laten gaan in een modern gevelbeeld? De renovatie van vier galerijflats in de Haarlemse Schalkwijk, laat zien dat het kan dankzij kopgevels met Rockpanel Chameleon, een extravagante plaat die vanuit iedere hoek een ander kleureffect creëert.

Rockpanel gevelbekleding voor zowel renovatie als nieuwbouw

Het begint al bij de installatie-voorbereiding. Omdat het plaatmateriaal unieke eigenschappen bezit en makkelijk te bewerken is, bespaar je aanzienlijk veel tijd.

Verticale schijnvoeg geeft gevel woongebouw koninklijk karakter

Op de gevel zijn Rockpanel Colours gevelplaten bevestigd met een verticale schijnvoeg.

Snel en makkelijk een gevel of dakrand opwaarderen?

In het Belgische Moerzeke (Hamme) heeft Wim Smekens, zaakvoerder van Smekens Constructors BVBA, zijn eigen woning bekleed met gevelbekleding van Rockpanel Colours.

Rockpanel Premium: brandveilige gevelbekleding met custom designs

Maar met Rockpanel Premium krijg je juist nog meer ontwerpvrijheid.

NIEUW! Rockpanel Premium gevelbekleding

Het Premium paneel is een brandveilige A2 plaat in 11 mm dikte die onzichtbare mechanische bevestiging mogelijk maakt.

Rockpanel Chameleon zorgt voor oogverblindende voorgevel

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling sprak het voor zich dat Sherwin van hun nieuwe kantoorgebouw in Kortenberg (BE) een waar pronkstuk wilde maken.

Duurzame en onderhoudsarme houten gevelbekleding

Een houten gevel geeft een gebouw een unieke en natuurlijke uitstraling.

Rockpanel Woods met authentiek design geven een speels effect

In de Belgische gemeente Celles-en-Hainaut kunnen de bewoners sinds februari 2019 sporten beoefenen in een nieuwe sporthal, met een uiterlijk dat zich duidelijk onderscheidt van andere realisaties in haar soort.

Onderhoudsarme en brandveilige houten gevel? Rockpanel Woods!

Een houten gevel geeft een gebouw een authentieke en warme uitstraling.

Gevel voormalig woonzorgcentrum krijgt fris en brandveilig uiterlijk

Het sterk verouderde woonzorgcentrum Berkele Heem, voor 24 uurs interne zorg, in de Limburgse gemeente Horst had geen toekomst meer in die functie.

Rockpanel gevelbekleding floreert op de Barton Grange Flower Bowl

De Flower Bowl is een innovatieve, multifunctionele vrijetijdsbestemming.

Rockpanel Woods: hét duurzame alternatief voor een houten gevel

Ga dan voor een duurzame oplossing die tevens voldoet aan de brandveiligheidseisen: Rockpanel Woods.

Vervallen loods wordt stralende showroom

Het Groningse architectenbureau Team 4 tekende voor het ontwerp van deze ingrijpende herbestemming.

Rockpanel Gevelbekleding: Waar esthetiek en brandveiligheid samenkomen

Zoals blijkt uit recente ontwikkelingen, is brandveiligheid een eis die aan belang wint in de Nederlandse bouwsector.

Duurzaam en kleurrijk bouwen met Rockpanel Colours

De huidige trend is om gebouwen te ontwerpen met milieuvriendelijke bouwmaterialen en processen die meegaan tot het einde van hun levenscyclus.

Meer keuze voor veilig geveldesign met het vernieuwde productaanbod van Rockpanel

Het ruime nieuwe assortiment varieert van Basistoepassingen tot Premium gevels.

Gevelbekleding die uitstekend past bij seizoensveranderingen

De nieuwe basisschool Les Trèfles in het Belgische Anderlecht is een bijzondere combinatie van een pedagogisch concept, een duurzaam en ecologisch gebouw en een fraaie architectuur.

De gevel van Kotville valt op én gaat op in de omgeving

De gevel van de Brugse studentenresidentie Kotville biedt het ideale evenwicht tussen zichtbaarheid, eigen aan zijn locatie langs een grote verkeersader, en de rust van de omgeving en de nabijgelegen woonwijk.

ROCKPANEL producten ontvangen top BRE Green Guide ratings

De belofte van de ROCKPANEL Group om met haar producten een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst wordt bevestigd met het behalen van de hoogst haalbare BRE Green Guide rating A+ voor alle 16 certificeerde bouwelementen met ROCKPANEL gevelbekleding in de Durable en Durable ProtectPlus uitvoering.

Een product voor rondom het dak, voor zowel nieuwbouw als renovatie!

ROCKPANEL producten combineren het robuuste karakter van steen met de verwerkbaarheid en uitstraling van hout.

ROCKPANEL® Chameleon-serie heeft nieuwe kleurvarianten

De gevelpanelen uit de serie ‘Chameleon‘ van de ROCKPANEL Group zorgen voor een levendig kleurenspel op gevels waardoor zelfs onopvallende gebouwen een bijzonder karakter krijgen.

Voor alle ROCKPANEL gevelpanelen zijn nu BIM-bestanden beschikbaar

Om de planning en realisatie van gebouwen eenvoudiger te maken, biedt de ROCKPANEL Group voor het volledige aanbod van haar duurzame gevelpanelen nu BIM-bestanden aan.

ROCKPANEL ontvangt Europese Milieuproductverklaring (EPD)

Onlangs werd het EPD-certificaat (European Product Declaration) overhandigd aan ROCKPANEL Group.

ROCKPANEL producten blazen buurt nieuw leven in

Voor het Edward Woods Estate project in Hammersmith (West-Londen) werd onder meer gebruik gemaakt van decoratieve ROCKPANEL gevelbekleding om de gebouwen en de omgeving op te waarderen.

ROCKPANEL gevelbekleding erkend als duurzaam plaatmateriaal

Op basis van de Environmental Product Declaration (EPD) erkent BRE ROCKPANEL’s onderhoudsarme gevelbekleding in de toepassing met de hoogste A+ en A ratings.

ROCKPANEL, een steengoed renovatieproduct

De onderhoudsarme gevelbekleding wordt geproduceerd op basis van het vulkanisch gesteente basalt.

ROCKWOOL en ROCKPANEL lanceren oplossing voor geventileerde gevelbekleding

ROCKWOOL en ROCKPANEL brengen, in samenwerking met ETANCO, RockVent W-ES op de markt in de Benelux.

S en XL formaat rabatdelen vormen bijzonder lijnenspel

Rockpanel producten combineren het robuuste karakter van steen met de verwerkbaarheid en uitstraling van hout.

Duurzaam plaatmateriaal biedt alternatief voor hout

In Zaltbommel werd een brede schoolproject opgezet dat in de wijde regio én daarbuiten een ‘brede interesse’ wekte omwille van de opvallende architectuur.

Alternatief voor multiplex

Rockpanel introduceert het vernieuwde plaatmateriaal Rockpanel Ply.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie