UNILIN Insulation bv

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Unilin Insulation bv is dé specialist op het gebied van het hellend dak. Onze expertise leidt tot een assortiment dat inspeelt op de wensen en eisen uit de markt, waadoor wij in staat zijn de ideale oplossing voor elk project te bieden. Kortom, bij Unilin Insulation bv vindt u alle elementen voor een betere bouw.


Contactgegevens

UNILIN Insulation bv
  Beneluxstraat 1
  5061 KD Oisterwijk
  Nederland
(013) 5231313
(013) 5283939

https://www.unilininsulation.com/nl-nl

Bedrijf

Unilin Insulation bv is een IS0 9001:2000 gecertificeerde onderneming. De producten zijn voorzien van een KOMO-attest-met certificaat. Het bedrijf is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Polyurethaan fabrikanten (NVPU), Vereniging Het Hellend Dak en St. Dakmeester.


Leveringsprogramma

 • Hellend dak
  • Sandwich light (SW)
   Multifunctionele sandwich dakelementen met PIR-hardschuim isolatie, al dan niet voorzien van houten langsribben. De toepassing van PIR-hardschuim maakt de sandwich light dakelementen dunner én brandveiliger. De elementen zijn geschikt voor toepassing onder schubvormige, ventilerende dakbedekking, zoals pannen en leien.
  • Sandwich plus (SW PLUS)
   Multifunctionele sandwich dakelementen met PIR–hardschuim isolatie, voorzien van houten langsribben. De toepassing van het PIR-hardschuim maakt de sandwichplus elementen extra dun. Dit maakt van deze elementen dan ook de ideale keuze voor de hogere Rc waardes. Deze elementen zijn geschikt voor toepassing onder schubvormige ventilerende dakbedekking zoals pannen en leien.
  • Sandwich met dampremmer (SW DR)
   Multifunctionele sandwich dakelementen met PIR hardschuim isolatie voorzien van een geïntegreerde, doorlopende dampremmende laag in de onderplaat. In deze uitvoering zijn de elementen geschikt voor dakbedekking van riet, metaal of bitumen shingels. De elementen zijn uitgevoerd met of zonder houten langsribben en naar wens voorzien van een OSB of watervast spaanplaat bovenplaat.
  • Sandwich sporenkap (SW SK)
   Speciaal voor daken met een onderconstructie van sporen is er het SW SK dakelement. De elementen worden horizontaal verwerkt en zijn voorzien van een speciale langsnaaddetaillering om een correcte afwatering en afdichting te garanderen. Een extra waterkerende  olie en het afdichten van horizontale naden aan de bovenzijde van de elementen is hierdoor overbodig. De elementen zijn geschikt voor toepassing onder schubvormige, ventilerende dakbedekking zoals pannen en leien.
  • Enkelschalige elementen (ES)
   Enkelschalige dakelementen met een breed assortiment aan onderplaten, drie of vier houten ribben in diverse afmetingen en een isolatie van PIR hardschuim of minerale wol. Door de constructieve eigenschappen zijn de dakelementen uitermate geschikt voor grote overspanningen en het creëren van sparingen en overstekken. De elementen zijn geschikt voor toepassing onder schubvormige, ventilerende dakbedekking zoals pannen en leien.
  • Dubbelschalige wol elementen (DS WOL)
   Dubbelschalige dakelementen met een breed assortiment aan onderplaten en een OSB bovenplaat. De elementen bevatten vier houten ribben waartussen Minerale wol is verwerkt. Door de opbouw zijn de elementen geschikt voor toepassing op zowel een onderconstructie van gordingen en muurplaten als spanten of bouwmuren. De constructieve eigenschappen van deze elementen bieden voordelen op het vlak van overspanningen, sparingen en overstekken.
  • Renovatieplaten
   • Isolerende, renovatie elementen met PIR-hardschuim isolatie, al dan niet voorzien van minerale wol, voor het na-isoleren van hellende daken. De Renopir elementen zijn geschikt voor toepassing op een dragend vlak dakbeschot. De Renopir wol elementen voor toepassing op een dragend dakbeschot met tengels of een bestaand dakelement. De elementen zijn geschikt voor toepassing onder schubvormige, ventilerende dakbedekking zoals pannen en leien.
   • Het nieuwe Reno Click univision element is dan weer de kant- en klare oplossing voor na-isolatie van hellende daken aan de binnenzijde.
 • Plat dak
  • Isolatieplaten voor platte of flauwhellende daken met een onderplaat van multiplex of houtspaanplaat voor toepassing op een balklaag. De PIR-hardschuim isolatie is voorzien van gebitumineerd glasvlies en zodoende geschikt voor bitumineuze dakbedekkingen. De dakplaten zijn voorzien van een hol- en dolverbinding waardoor de platen onderling perfect aansluiten.
 • Specials
  • Getoogde elementen
   Isolerende, zelfdragende dakelementen voor getoogde daken met een onderconstructie van gebogen spanten. Door de dampremmer in de onderplaat zijn deze elementen geschikt voor toepassing onder alle typen dakbedekking.
  • Dak Vlak Methode
   De Dak Vlak Methode vereenvoudigt en versnelt de verwerking van dakelementen nog verder. Bij deze methode worden de hellend dak elementen projectspecifiek en exact op maat geleverd. Op basis van een gestructureerd legplan worden de elementen geproduceerd inclusief nok- en gootafschuining, paselementen, afschuiningen voor hoek- en kilkepers en sparingen. Het kant-en-klare bouwpakket wordt vervolgens op legvolgorde geleverd.
  • Ruwbouw dakkapellen
   Deze dakkapellen zijn voor toepassing op rechte en getoogde daken. Zowel de zijwangen als het dak van de dakkapellen zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenbeplating van 12 mm multiplex met daartussen PIR hardschuim isolatie. De kopse kanten van de wangen en het dak zijn van randhout (24 mm dikte) voorzien. De dakkapellen worden volgens een standaardopbouw en -detaillering geproduceerd en geleverd als losse componenten. De maximale overspanning van het plat dak bedraagt 5000 mm. Dit is de overspanning van zijwang naar zijwang.
 • Isolatieplaten
  • PIR hardschuim isolatieplaten voor spouw, platdak en overige universele toepassingen. De platen zijn leverbaar met 2-zijdig dampdicht-laminaat, 2-zijdig gebitumineerd glasvlies of een 2-zijdig mineraal glasvlies. De platen zijn verkrijgbaar op verschillende afmetingen en met diverse randafwerkingen.

Milieu en gezondheid

Milieu

Wij vinden natuurlijk net als iedereen overbodige regelgeving niet prettig, maar staan wel achter het gros van wetten en regels die productkwaliteit in al zijn aspecten –dus ook milieufactoren, arbeidsomstandigheden etc. meegerekend- naar grotere hoogten willen brengen.
Wij denken, sterker wij weten dat wij ons hierin sterk kunnen onderscheiden. En daar werken we dan ook hard aan, dagelijks.
Om aan alle voorschriften te voldoen die onder andere in het Bouwbesluit zijn vastgelegd, richt Unilin Insulation zich op een in alle opzichten optimale procesgang, zowel binnen de diverse productgroepen als voor het overkoepelende bedrijfsproces.
Alle producten worden daarom onder internationaal erkende productcertificaten gemaakt en geleverd (KOMO, KIWA, SKH en FSC). Deze certificaten bieden de garantie, dat aan alle normen zoals bijvoorbeeld brandveiligheid wordt voldaan.


Levering en betaling

Logistiek

Wegtransport.

Voorwaarden

Conform verkoop- en leveringsvoorwaarden Unilin Insulation bv.

Levering

Via Unilin Insulation bv en dealernetwerk.

Leveringsgebied

Nederland.

Service

Unilin Insulation bv geeft advies voor afwijkende toepassingen en specifieke wensen van de afnemers.


Garantie

Conform verkoop- en leveringsvoorwaarden Unilin Insulation bv.


Contactgegevens

Unilin Insulation bv
Beneluxstraat 1
5062 KD Oisterwijk

 
Postadres:
Unilin Insulation bv
Postbus 3
5060 AA Oisterwijk

 
Tel.: (013) 523 13 13
Fax: (013) 528 39 39

 
E-mail: info.insulation.nl@unilin.com
Internet: www.unilininsulation.com/nl


Usystem Roof DS Acoustic

Usystem Roof DS Acoustic

Dubbelschalig dakelement voor een verbeterde zaalakoestiek.
Usystem Roof Reno dakelementen

Usystem Roof Reno dakelementen

Wil je een hellend dak op het bestaande dakbeschot na-isoleren? De Usystem Roof Renodakelementen zijn de ideale oplossing voor vrijstaande en geschakelde woningen meteen geventileerde dakbedekking zoals pannen en leien.
Utherm Attic L Gyp

Utherm Attic L Gyp

Isolatieplaat met afwerking voor na-isolatie van hellende daken.
Utherm Wall K Gyp

Utherm Wall K Gyp

Isolatie en afwerking in één voor de na-isolatie van muren en wanden van binnenuit.


UNILIN Utherm spouwmuurisolatie biedt slankere opbouw

Utherm isolatieplaten Wall PIR L (Flex) zijn perfect geschikt om een spouwmuur mee te isoleren.

Unilin daksysteem voldoet ruimschoots aan hoogste luchtdichtheidsklasse

Om in te spelen op de steeds strengere eisen ten aanzien van energiezuinig bouwen (verlaging van de Energieprestatie coëfficiënt) heeft UNILIN Insulation een luchtdicht daksysteem ontwikkeld dat ruimschoots voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse.

Geen convectie met de isolatieplaat Utherm Wall Flex

Om er toch voor te zorgen dat deze muren perfect geïsoleerd worden heeft UNILIN de Utherm Wall Flex ontwikkeld.

Beperk het energieverbruik met passief bouwen

Een passief gebouw heeft haar gebouwschil goed geïsoleerd. Wat er wordt vastgehouden gaat ook niet verloren.

Unilin Insulation biedt all-in-one dakconcept

Hiermee heeft UNILIN een esthetische oplossing om de leef- of zolderruimte in één handomdraai te isoleren én af te werken.

Ruwbouw dakkapellen geplaatst in een handomdraai

Ze zijn toepasbaar op rechte en getoogde daken, voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Ruwbouw dakkapellen geplaatst in een handomdraai!

De ruwbouw dakkapellen van UNILIN zijn speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig te plaatsen.

Passief en luchtdicht bouwen

Een passief gebouw heeft haar gebouwschil goed geïsoleerd. Wat er wordt vastgehouden gaat ook niet verloren.

Geen convectie in gevel met de Utherm Wall Flex isolatieplaat

Een spouw of muur is in veel situaties niet helemaal recht. Het komt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie vaak voor dat een spouw oneffenheden heeft.

Luchtdicht daksysteem van UNILIN

De eisen ten aanzien van energiezuinig bouwen worden steeds strenger.

Nu nóg sneller na-isoleren met RenoClick

Het plaatsen van de RenoClick is verbeterd omdat de toepassing van het stoeltjesprofiel aangepast is en dat zorgt ervoor dat het klikken van de elementen makkelijker en secuurder gaat.

Direct na-isoleren? Denk Unilin Reno PIR

Wanneer het bestaande dakbeschot of dakelement nog goed is, wilt u op een eenvoudige en snelle manier de isolatiewaarde kunnen verbeteren.

Evola decoratieve panelen zijn milieuvriendelijk en decoratief

Het gebruik van hout voor toepassing in de meubelsector en woninginrichting neem alleen maar toe.

Zorgeloos van buitenaf na-isoleren van hellende daken

Voor het van buitenaf na-isoleren van hellende daken biedt UNILIN met RENO PIR en RENO PIR WOL een gemakkelijke en duurzame oplossing.

Na-isolatie hellend dak: UNILIN biedt uitkomst

Voor het van buitenaf na-isoleren van hellende daken biedt UNILIN met RENO PIR en RENO PIR WOL een gemakkelijke en duurzame oplossing.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie