Hunter Douglas Architectural Nederland

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Al meer dan 80 jaren richten architecten en ontwerpers zich voor specifieke contractproducten tot Hunter Douglas, de wereldleider in raambekledingen en een belangrijke fabrikant van architectuurproducten. Doordat Hunter Douglas steeds baanbrekende producten op de markt brengen, zijn zij de voorkeursleverancier van diverse contractoplossingen, zoals innovatieve gevelbekledingen en metalen – houten en textiel plafonds. Hunter Douglas zoekt, test en ontwikkelt constant nieuwe concepten en producten, zodat ze kunnen inspelen op de steeds hogere prestatie-eisen  met als doel een beter binnenklimaat en een hoger comfort binnen het gebouw te realiseren.


Contactgegevens

Hunter Douglas Architectural Nederland
  Piekstraat 2
  3071 EL Rotterdam
  Nederland
(010) 496 22 22
(010) 423 78 90

http://www.hunterdouglas.nl

Bedrijf

Bedrijfsomschrijving

Vanaf de technische beschrijving, installatie en nazorg werken we samen met architecten, ontwerpers en aannemers op het vlak van licht, warmte en akoestiek. Onze vakkennis inzake fabricage, installatie, technische ondersteuning en inspelen op de wensen van de klant, resulteert in uitstekende producten gekenmerkt door verregaande ontwerp vrijheid, degelijke prestaties en uitzonderlijke duurzaamheid. De betrokkenheid van Hunter Douglas bij duurzaamheid en verantwoorde ontwikkeling wordt geïllustreerd door onze constante aandacht voor het milieu, het verbeteren van onze productieprocessen en het beperken van afval en onderhoud.
Via grote operationele centra in Azië, Australië, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika is Hunter Douglas over de hele wereld vertegenwoordigd. Met dochterondernemingen in bijna 90 landen kunnen ze hun producten flexibel aanpassen aan de lokale vereisten.

Bedrijfstructuur

De Hunter Douglas groep heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam (Nederland) en heeft een directiekantoor in Luzern (Zwitserland). De groep bestaat uit 168 bedrijven met 66 fabrieken en 102 assemblage-installaties, en marketingorganisaties in meer dan 100 landen. Wereldwijd stelt Hunter Douglas ongeveer 21.000 mensen tewerk.


Leveringsprogramma

Hunter Douglas Plafondsystemen:

Hunter Douglas Façades Gevelsystemen:

Hunter Douglas externe Sun Control Systems:

Hunter Douglas Wandbekleding:


Milieu en gezondheid

Milieu

Hunter Douglas Architectural Nederland is onderdeel van Hunter Douglas Europe BV. Laatstgenoemde heeft een bedrijfsmilieuplan. Dit wordt uiteraard centraal geregeld.

Gezondheid

De gezondheidsdoelstellingen en voorzieningen worden ook door Hunter Douglas Europe BV geregeld.


Toepassing

De portfolio van Hunter Douglas omvat duizenden hoogwaardige projecten over de hele wereld, van winkels, bedrijven en commerciële faciliteiten tot grote transitcentra en openbare ruimten, hotels, gezondheidszorg en onderwijs- en overheidsgebouwen.


Levering en betaling

Logistiek
  • Luxalon plafonds worden met de grootst mogelijke zorg afgeleverd door heel Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van een vaste vervoerder met speciale transportrekken. Voor de verpakking van de aluminium lamellen wordt gebruik gemaakt van wikkelfolie; voor de buitenproducten, roosterplafonds en brede panelen wordt gebruik gemaakt van karton;
  • Façades Gevelsystemen maakt gebruik van kratten, kisten en pallets voor de productverpakking. Levertijd is 2 tot 8 weken, afhankelijk van de projecten;
  • Sun Control Systems producten worden tijdens transport door de fabrikant verzorgd.
Leveringsgebied

Wereldwijd.

Service

Projectondersteuning door een professionele groep architecten bij projectuitwerking en detaillering, montagetrainingen, projectbegeleiding on-site en producttechnische ondersteuning.


Garantie

Op aanvraag.


Referenties

Op de site van Hunter Douglas Architectural Nederland vindt u per productcategorie referentieprojecten.


Contactgegevens

Postadres:

Hunter Douglas Architectural Nederland
Postbus 5072
3008 AB Rotterdam


HeartFelt® Multipanel

HeartFelt® Multipanel

De plafondpanelen van HeartFelt® Multipanel scheppen een warme sfeer gecombineerd met een perfecte geluidsabsorptie vanwege de natuurlijke eigenschappen van het vilt.
Hunter Douglas houtfineer Grill plafondsystemen

Hunter Douglas houtfineer Grill plafondsystemen

De Grill elementen voor plafond en wand zijn een ideale akoestische oplossing, met een natuurlijke uitstraling.
Hunter Douglas Luxalon BXD Multipaneel plafondpanelen

Hunter Douglas Luxalon BXD Multipaneel plafondpanelen

Met de extra diepe akoestische Luxalon® BXD-plafondpanelen uit het Multipaneel plafondprogramma van Hunter Douglas zijn lawaaiige omgevingen te transformeren tot ruimtes met een aangename akoestiek.
Hunter Douglas Luxalon Roosterplafonds - Ahoy Rotterdam - NL

Hunter Douglas Luxalon Roosterplafonds

Met de Luxalon® roosterplafonds biedt Hunter Douglas architecten optimale ontwerpvrijheid bij het ontwerpen van een open plafond.
HeartFelt® Origami vilten plafond

HeartFelt® Origami gevouwen vilten plafond

Met de introductie van HeartFelt® Origami kunnen architecten en interieurontwerpers hun gebouwen voorzien van zeer exclusieve plafondafwerking.
Sporthal Amersfoort met Hunter Douglas houtfineer lineaire panelen

Hunter Douglas houtfineer lineaire panelen

Wanden en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort en zijn sfeerbepalend voor een ruimte.
Hunter Douglas Luxalon buitenplafonds, Ahoy Rotterdam, NL

Hunter Douglas Luxalon Buitenplafonds

De Luxalon® buitenplafonds van Hunter Douglas zijn de ideale oplossing voor buitentoepassing.
Hunter Douglas Luxalon Lineair Plafond - Groninger Forum, Groningen NL

Hunter Douglas Luxalon Lineair Plafond

Het Luxalon® Lineaire Plafond programma van Hunter Douglas voor binnen- en buitentoepassingen biedt interessante mogelijkheden voor het ontwerpen van richtingseffecten in een ruimte.
Combi-Line plafondsysteem Pause, winkelcentrum

Hunter Douglas Combi-Line plafonds

De draagrail van het unieke Combi-line systeem is voorzien van verschillende clips die passen op een mix van metalen, gefineerde houtgrill en HeartFelt® panelen.
Hunter Douglas Luxalon V100/V200 open plafondsysteem

Hunter Douglas Luxalon V100/V200 open plafondsysteem

Het Hunter Douglas Luxalon® V100/V200 open plafondsysteem bestaat uit verticaal opgehangen ‘zwevende’ panelen.
Hoofdkantoor AFAS, Leusden

PareauLux klimaatplafonds: visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem

Het PareauLux klimaatplafond is ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de klimaat- en plafondbranche: Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen.
HeartFelt® Hengelo

HeartFelt, the ceiling that had to be made

Geïnspireerd door het product en de designers, creëerde Hunter Douglas Architectural het plafond dat gemaakt moest worden: HeartFelt®.
HeartFelt® Baffles akoestische plafondelementen

HeartFelt® Baffles

Na de introductie van het succesvolle lineaire vilten plafondsysteem: HeartFelt®, ontwikkelde Hunter Douglas Architectural een nieuw concept: HeartFelt® Baffles.
Hunter Douglas Akoestische Houten wand- en plafondpanelen, met Nano perforatie

Hunter Douglas Akoestische Houten wand- en plafondpanelen

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend.


PareauLux klimaatplafonds

In moderne architectuur en duurzame klimaatbeheersing staat het PareauLux klimaatplafond bekend als een baanbrekende oplossing die duurzaamheid en ontwerpvrijheid naadloos combineert. Deze innovatie komt voort uit een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven: Hunter Douglas Architectural, dat verantwoordelijk is voor het unieke design en hoogwaardige materiaalgebruik van de plafondlamellen, en Inteco, dat het geavanceerde klimaatsysteem met uitzonderlijk hoog koelvermogen heeft ontwikkeld.


HeartFelt® Groove: Een nieuwe ontwikkeling in plafondontwerp

HeartFelt® Groove is een uitbreiding op de vilten HeartFelt® plafondsystemen. De smalle vilten lamellen met unieke akoestische en visuele eigenschappen geven het ontwerp van een interieur een nieuwe betekenis. 


HeartFelt® Origami Ceiling: nieuwe vormen ‘Curve’ en ‘Weave’

HeartFelt® Origami is een uitbreiding op de vilten HeartFelt® plafondsystemen. Het systeem bestaat uit platte viltpanelen, die hun uiteindelijke vorm en patroon krijgen tijdens de installatie. De tegels zijn beschikbaar in het formaat 600x600 mm en zijn verkrijgbaar in vijf grijstinten en vijf aardetinten.


Fraaie plafonds in hoofdkantoor Booking.com

Het houtgebruik is een onlosmakelijk onderdeel van het natuurlijke karakter van het atrium en is op meerdere manieren toegepast. In het atrium maken de eikenhouten lamellen een fraaie indruk door de gelaagde wijze waarin deze zijn gemonteerd. Daarnaast zijn de wanden en trappen bekleed met houten panelen die voorzien zijn van een nano perforatie, welke bijdragen aan het akoestisch comfort van de ruimte.


Pareaulux: brengt visueel, akoestisch en thermisch comfort samen

Pareaulux is een samenwerking tussen Hunter Douglas en Inteco: twee topspelers in de klimaat- en plafondindustrie. Waar Hunter Douglas onderscheidend design en materiaalgebruik van de panelen brengt, onderscheidt Inteco zich door innovatieve klimaatsystemen met een extreem hoog koelvermogen.


HeartFelt® Multipanel: Een veelzijdig vilten plafond dat rust en warmte uitstraalt

Naast een paneel van 30x60, breidt Hunter Douglas Architectural de collectie nu uit met maar liefst drie nieuwe maten. De nieuwe paneelmaten zijn: 80x35, 130x35 en 180x35mm. Door deze drie panelen toe te voegen aan het 30x60 paneel, is er een nieuw HeartFelt® linear programma ontstaan: HeartFelt® Multipanel.


Pareaulux klimaatplafonds in aluminium, vilt of hout

Overweeg Hunter Douglas PareauLux klimaatplafonds voor een duurzame oplossing om het binnenklimaat te reguleren zonder concessies te doen aan esthetiek. Pareaulux zorgt voor zowel verwarming als koeling, gelijkmatig over de ruimte en minimaliseert de zichtbaarheid van componenten. Het systeem is duurzaam en onderhoudsarm, en compatibel met duurzame generatiesystemen. Kies uit verschillende mogelijkheden voor elk interieur en bereik visueel, akoestisch en thermisch comfort met PareauLux.


Hunter Douglas Architectural viert vijf jaar HeartFelt®

‘s Werelds eerste lineaire vilten plafondsysteem heeft de manier waarop ontwerpers en architecten hun ontwerpen toepassen baanbrekend veranderd. Het systeem is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, met inbegrip van het dragersysteem. Sinds het lineaire plafondsysteem in 2017 wereldwijd werd geïntroduceerd en vervolgens de prestigieuze Red Dot Award in de productdesigncategorie won, heeft Hunter Douglas Architectural nieuwe en spannende toepassingen voor het systeem gepresenteerd. Daardoor kunnen ontwerpers een duurzaam product kiezen dat ook esthetisch aantrekkelijk is voor hun plannen.


Het metalen binnenplafond mag echt weer gezien worden

Lange tijd was de rol van het binnenplafond op zijn hoogst bescheiden te noemen.

Concrete Veneer: waar beton en perfecte akoestiek samenkomen

Een van de meest gebruikte bouwmaterialen in onze moderne gebouwde omgeving is beton.

"Vliegend tapijt" wijst reiziger de weg op vervoersknooppunt

Hunter Douglas Architectural ontwikkelde een speciaal ontworpen BXD-multipaneelsysteem als plafond- en wandsysteem, geïnstalleerd in het stationsgebouw en op het perron van het Station Rotterdam Alexander.

HeartFelt® Origami biedt uitzonderlijk akoestisch en esthetisch resultaat

Met de introductie van HeartFelt® Origami kunnen architecten en interieurontwerpers hun gebouwen voorzien van zeer exclusieve plafondafwerking.

Hunter Douglas Architectural levert 17.000 m² nieuw plafond voor Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy is onlangs voor een groot deel voorzien van een nieuw plafondsysteem van maar liefst 17.

Hunter Douglas Architectural creëert een complex plafond voor Qatar Metro

Wanneer het de ambitie is om een van 's werelds meest geavanceerde rail transit systeem te bouwen, zijn compromissen niet mogelijk.

Hunter Douglas Architectural breidt het HeartFelt® assortiment uit met ronde panelen

Het assortiment, dat twee prestigieuze internationale Red Dot Awards voor innovatie heeft gewonnen – de eerste toen HeartFelt® in 2017 werd geïntroduceerd en de tweede in 2020 voor de introductie van het nieuwe HeartFelt® Baffle plafondsysteem – wordt alom geprezen om zijn veelzijdigheid in een groot aantal toepassingen.

Pareaulux plafondsysteem van Hunter Douglas Architectural en Inteco toegepast bij uitbreiding kantoorpand

Maar de allerbelangrijkste wens van de opdrachtgever betrof het binnenklimaat: dat moest perfect zijn.

Contrasterende plafonds Hunter Douglas trekken je aandacht

Op de 29e verdieping van de Maastoren, het hoogste gebouw in de Benelux, zijn twee schitterende plafonds van Hunter Douglas Architectural geïnstalleerd die resoneren met het industriële erfgoed van Rotterdam.

Architect en industrie; een synergie

Al sinds begin jaren 60 van de vorige eeuw ontwerpt, fabriceert en adviseert Hunter Douglas Architectural op het gebied van systeemplafonds voor diverse plafond- en projecttoepassingen.

Vilten plafondsysteem HeartFelt® combineert topakoestiek met Joe branding

Het modulaire vilten plafondsysteem HeartFelt® van Hunter Douglas Architectural werd sinds de introductie in 2016 succesvol toegepast in zeer uiteenlopende projecten.

Wand- en plafondsystemen met nano-perforatie zorgen voor akoestisch comfort

Hunter Douglas lanceerde dit voorjaar een innovatief assortiment wand- en plafondsystemen met nano-perforatie.

Twee topspelers bundelen krachten voor ultieme comfortbeleving

Het PareauLux klimaatplafond is ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de klimaat- en plafondbranche: Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen.

Nieuwe paneelhoogtes en moduulmaten voor innovatief plafondsysteem HeartFelt®

De vilten panelen van HeartFelt® zijn al leverbaar met een hoogte van 55 mm (40 mm breed) in vijf tinten grijs, van off-white tot antraciet, en vijf aardetinten.

Hunter Douglas Architectural’s HeartFelt® nu ook verkrijgbaar als wandsysteem

Het bekroonde Heartfelt® modulaire vilten plafondsysteem is vanaf heden ook verkrijgbaar als wandsysteem.

Hunter Douglas Architectural introduceert Tavola™ Baffle plafond

Hunter Douglas Architectural heeft het assortiment plafonds met baffles uitgebreid om te voldoen aan de toenemende vraag naar deze veelzijdige systemen.

Akoestische houten wand- en plafondpanelen met nano perforatie

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend.

Hunter Douglas ontwikkelt speciaal op maat gemaakt Bladerdak-plafond

Het idee van de architecten Benthem Crouwel uit Amsterdam, was om in het plafond een bladerenmotief te creëren waarmee een lichtinval ontstaat alsof het een lommerrijke omgeving betreft.

Ontwerpwedstrijd Solar Decathlon Middle East beloont woonconcepten van studententeams

Van 14 tot en met 28 november vindt in de Verenigde Arabische Emiraten de finale plaats van de Solar Decathlon Middle East.

Nieuwe mogelijkheden met HeartFelt®

Een modulair vilten plafondsysteem, bekroond met de Red Dot Award, met ongekende akoestische en visuele eigenschappen.

Hunter Douglas plaatst HeartFelt® wandsysteem in nieuw stadhuis Hasselt

Hunter Douglas heeft het HeartFelt® modulaire vilten plafondsysteem voor het eerst toegepast als wand.

Prijswinnend lineair vilten plafondsysteem van Hunter Douglas toegepast in nieuw bedrijfsgebouw

Brand Masters uit Oosterhout is een jong en opkomend bedrijf in de zoetwarensector met een eigen stijl van ondernemen; vooruitstrevend en origineel.

Meer comfort, geen onderhoud en duurzaam energieverbruik dankzij PCM Klimaatplafonds

Royal FloraHolland verbetert het comfort in het vergadercentrum van zijn kantoor in Naaldwijk met behulp van PCM Klimaatplafonds van Hunter Douglas en OC Autarkis uit Holten.

Hunter Douglas breidt collectie HeartFelt® uit met nieuw kleurengamma earth tones

Het HeartFelt® plafondsysteem van Hunter Douglas –dit jaar bekroond met de Red Dot Award–  is beschikbaar in vijf nieuwe aardetinten (earth tones).

Hunter Douglas organiseert projectbezoek Internationaal Criminal Court voor relaties

In juni heeft Hunter Douglas met haar relaties een bezoek gebracht aan het International Criminal Court (ICC) in Den Haag.

HeartFelt® van Hunter Douglas wint Red Dot Award voor beste design

De jury kende uit duizenden inzendingen wereldwijd de prijs voor het beste design aan HeartFelt® toe, omdat het een ‘exceptioneel en innovatief’ ontwerp heeft, aldus het juryrapport.

HeartFelt®, the ceiling that had to be made

Met het modulaire HeartFelt® plafondsysteem geeft Hunter Douglas architecten, installateurs en gebouweigenaren een systeem in handen om de akoestiek in elke ruimte nauwgezet te regisseren.

30BD plafondsysteem Hunter Douglas: veelzijdig en interessante visuele effecten

Het lineaire 30BD plafondsysteem biedt interessante ontwerpmogelijkheden.

Akoestische plafonds creëren overzichtelijk en verlicht station in Delft

Op het station in Delft trekt het fraaie plafond in de stationshal met de historische plattegrond van de stad de aandacht.

Plafond met geïntegreerde verlichting loopt van binnen naar buiten door

Het plafond (2500 m2) met binnenin uitstekende akoestiek en lichtreflectie en aan buitenkant hoge windlastwaarde en corrosiebestendig, is op maat ontworpen voor de gehele begane verdieping.

Beleef de nieuwe Luxalon BXD plafonds

Hunter Douglas heeft nieuwe, extra diepe, akoestische plafondpanelen die een optimale geluidsabsorptie en inspirerende ontwerpmogelijkheden bieden.

TERRART keramische gevelpanelen vormen bron voor gevelontwerp

Met de TERRART® keramische gevelpanelen van Hunter Douglas® NBK Ceramic, heeft u een systeem dat moeiteloos vorm en functie combineert en de gebouwprestaties verbetert.

NBK TERRART elementen sieren gevel

Onlangs is het nieuwe regiokantoor voor KPMG in Den Haag, op de locatie Prins Willem Alexanderkwartier op Ypenburg, opgeleverd.