Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Al meer dan 80 jaren richten architecten en ontwerpers zich voor specifieke contractproducten tot Hunter Douglas, de wereldleider in raambekledingen en een belangrijke fabrikant van architectuurproducten. Doordat Hunter Douglas steeds baanbrekende producten op de markt brengen, zijn zij de voorkeursleverancier van diverse contractoplossingen, zoals innovatieve gevelbekledingen en metalen – houten en textiel plafonds. Hunter Douglas zoekt, test en ontwikkelt constant nieuwe concepten en producten, zodat ze kunnen inspelen op de steeds hogere prestatie-eisen  met als doel een beter binnenklimaat en een hoger comfort binnen het gebouw te realiseren.

Contactgegevens

Hunter Douglas Architectural Nederland
Piekstraat 2
3071 EL Rotterdam
Nederland

Bedrijf

Bedrijfsomschrijving

Vanaf de technische beschrijving, installatie en nazorg werken we samen met architecten, ontwerpers en aannemers op het vlak van licht, warmte en akoestiek. Onze vakkennis inzake fabricage, installatie, technische ondersteuning en inspelen op de wensen van de klant, resulteert in uitstekende producten gekenmerkt door verregaande ontwerp vrijheid, degelijke prestaties en uitzonderlijke duurzaamheid. De betrokkenheid van Hunter Douglas bij duurzaamheid en verantwoorde ontwikkeling wordt geïllustreerd door onze constante aandacht voor het milieu, het verbeteren van onze productieprocessen en het beperken van afval en onderhoud.
Via grote operationele centra in Azië, Australië, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika is Hunter Douglas over de hele wereld vertegenwoordigd. Met dochterondernemingen in bijna 90 landen kunnen ze hun producten flexibel aanpassen aan de lokale vereisten.

Bedrijfstructuur

De Hunter Douglas groep heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam (Nederland) en heeft een directiekantoor in Luzern (Zwitserland). De groep bestaat uit 168 bedrijven met 66 fabrieken en 102 assemblage-installaties, en marketingorganisaties in meer dan 100 landen. Wereldwijd stelt Hunter Douglas ongeveer 21.000 mensen tewerk.

Milieu en gezondheid

Milieu

Hunter Douglas Architectural Nederland is onderdeel van Hunter Douglas Europe BV. Laatstgenoemde heeft een bedrijfsmilieuplan. Dit wordt uiteraard centraal geregeld.

Gezondheid

De gezondheidsdoelstellingen en voorzieningen worden ook door Hunter Douglas Europe BV geregeld.

Toepassing

De portfolio van Hunter Douglas omvat duizenden hoogwaardige projecten over de hele wereld, van winkels, bedrijven en commerciële faciliteiten tot grote transitcentra en openbare ruimten, hotels, gezondheidszorg en onderwijs- en overheidsgebouwen.

Levering en betaling

Logistiek
  • Luxalon plafonds worden met de grootst mogelijke zorg afgeleverd door heel Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van een vaste vervoerder met speciale transportrekken. Voor de verpakking van de aluminium lamellen wordt gebruik gemaakt van wikkelfolie; voor de buitenproducten, roosterplafonds en brede panelen wordt gebruik gemaakt van karton;
  • Façades Gevelsystemen maakt gebruik van kratten, kisten en pallets voor de productverpakking. Levertijd is 2 tot 8 weken, afhankelijk van de projecten;
  • Sun Control Systems producten worden tijdens transport door de fabrikant verzorgd.
Leveringsgebied

Wereldwijd.

Service

Projectondersteuning door een professionele groep architecten bij projectuitwerking en detaillering, montagetrainingen, projectbegeleiding on-site en producttechnische ondersteuning.

Garantie

Op aanvraag.

Referenties

Op de site van Hunter Douglas Architectural Nederland vindt u per productcategorie referentieprojecten.

Contactgegevens

Postadres:

Hunter Douglas Architectural Nederland
Postbus 5072
3008 AB Rotterdam