Metalen systeemplafonds

Armstrong plafondarchitectuur

Metalen plafonds van Armstrong

Armstrong, één van de toonaangevende producenten van systeemplafonds, biedt innovatieve oplossingen die tegemoet komen aan de meeste interieurwensen. De metalen plafonds van het productprogramma Orcal bieden mogelijkheden om esthetiek en functionaliteit op een creatieve manier te combineren.

Geef vorm aan grote ruimtes

Met de Orcal Canopies kunt u zich uitleven in plafondarchitectuur. De zwevende metalen panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende vormen: vlak, concave en convex. Spelend met deze vormen kunt u elke grote ruimte op overtuigende wijze structureren, accentueren en definiëren.
Door het oppervlak met Extra Microperforatie hebben de Canopies een strak, monolithisch uiterlijk. Dit draagt bij aan een gunstige akoestische omgeving.
Door de goede geluidsabsorptie verkrijg je een verkorting van de nagalmtijd, een vermindering van het lawaainiveau en verbetering van de verstaanbaarheid. De panelen hebben bovendien een uitstekende lichtreflectie, waardoor minder kunstlicht nodig is. Zo kan op het energieverbruik worden bespaard.
Daarnaast zijn Orcal Canopies zijn eenvoudig te installeren en aan het einde van hun levensduur gemakkelijk te recyclen.

Goede akoestiek bij glad ogende oppervlakken

De Orcal plafonds zijn verkrijgbaar met Extra Microperforatie: de metalen panelen zijn voorzien van microscopisch kleine perforaties (0,7 mm) en een geluidsabsorberend en -isolerend vlies aan de achterzijde. Desondanks ogen de panelen als een gesloten vlak. Orcal biedt dus de combinatie van strakke vormgeving en optimale akoestiek.

Fraaie architectonische oplossingen

Juist in moderne interieurs kunnen onzichtbaar opgehangen plafondtegels net de finishing touch betekenen. Orcal Axal Vector van Armstrong maakt het mogelijk. Dit exclusieve plafondsysteem laat tussen de metalen panelen een strakke sponning open van 6 mm breed en 10 mm diep. Hierdoor lijken de panelen te zweven. Het schaduwlijneffect zorgt voor een uiterst moderne, minimalistische uitstraling. Orcal Axal plafondpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: geheel glad, met perforatie en met microperforatie.

Effectieve geluidsisolatie

Wilt u het geluid in een ruimte effectief in de ruimte houden en niet naar aangrenzende ruimtes laten ontsnappen? Dan biedt het Armstrong Orcal Premium B15 programma hoogwaardige oplossingen. Orcal Premium B15 is een metalen paneel dat voorzien is van een akoestische inleg. Deze speciaal ontwikkelde 15 mm dikke Premium B15-inleg optimaliseert de geluidsabsorptie en zorgt voor een hoge overlangsgeluidsisolatie (tot 47 dB). Op die manier krijg je in  het Orcal assortiment eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van akoestische eigenschappen. Van lage tot hoge geluidsabsorptie, en van lage tot hoge overlangsgeluidsisolatie, met. Met hetzelfde uiterlijk en/of dezelfde randafwerking.

Bescherming tegen bacteriën

Wie een ruimte inricht waar bijzonder hoge eisen worden gesteld aan de hygiëne, vindt in Orcal Bioguard de perfecte oplossing. De metalen plafondtegels zijn voorzien van de duurzame Bioguard coating die bacteriën doodt zodra deze met het oppervlak in aanraking komen. Daarmee zijn deze geavanceerde plafondtegels bij uitstek geschikt voor ruimtes waar speciale hygiënische voorschiften van kracht zijn zoals in ziekenhuizen en in een omgeving waar voedsel wordt bereid. De Bioguard behandeling is toepasbaar bij alle product-, randdetails en modules uit het Orcal-assortiment.

Creatief met metaal

De Orcal-plafonds vormen een essentieel onderdeel van het productprogramma van Armstrong. Het brede metaalprogramma omvat talloze verschillende systemen en afwerkingen. Hierin kunnen verlichting, airconditioning, akoestiek, informatietechnologie en brandbeveiliging volledig worden geïntegreerd.
Op de website (zie titel bovenaan) vindt u een interactieve tool waarmee u de vele mogelijkheden van het Orcal-programma kunt bekijken. U vindt er ook links naar productpagina's met gedetailleerde productspecifieke informatie en prachtige voorbeelden van plafondoplossingen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie