EPS-funderingsbekisting

Isobouw introduceert ijzersterke PowerKist

Aannemers en betonvlechters moeten kunnen rekenen op een betrouwbare funderingsbekisting.


Daarom introduceert IsoBouw Systems bv de PowerKist, de sterkste EPS-funderingsbekisting dankzij een unieke PS-wapening in bodemplaat en zijwanden. Dit driedelig systeem is niet alleen ijzersterk, de PowerKist is bovendien sneller en vriendelijker te verwerken dan traditionele of U-vormige EPS-systemen. Die combinatie van betrouwbaarheid en verwerkingsgemak leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Het storten van beton voor paalfunderingen moet vlekkeloos verlopen. Dat vraagt om een bekisting die ijzersterk is en de druk van het beton probleemloos opvangt. IsoBouw heeft daarom de bodemplaat en de zijwanden van de PowerKist voorzien van PS-stroken. Deze gepatenteerde oplossing zorgt ervoor dat de lichtgewicht EPS-wanden bestand zijn tegen zeer hoge betonbelasting. Klappers behoren daarmee tot het verleden.

Groter verwerkingsgemak

Niet alleen de gewapende sterkte van de PowerKist biedt voordelen. De driedeligheid van het systeem maakt het werk van de gebruiker daarnaast een stuk eenvoudiger. Zo is aanvulling met zand of het gebruik van onderbeugels niet nodig en ontstaat er veel minder afval. Het plaatsen van een driedelig systeem gaat bovendien sneller en is veel arbeidsvriendelijker, bijvoorbeeld omdat het vlechten van wapening en het aanbrengen van sparingen veel eenvoudiger gaan. Niet voor niets is de IsoBouw PowerKist het voorkeurssysteem van de Stichting Arbouw. Nieuw is dat een verwerker geen aparte hoekstukken meer nodig heeft. Hoeken zijn met de standaard bodemplaat en zijwanden eenvoudig te realiseren.

Innovatie in isolatie

IsoBouw Systems bv ontwikkelt en vervaardigt isolatieproducten gebaseerd op EPS (geƫxpandeerd polystyreen). Het bedrijf heeft een voortdurende focus op innovatie. Daarom kenmerken de oplossingen voor onder meer vloer-, spouw-, gevel- en dakisolatie zich door een hoge kwaliteit en veel verwerkingsgemak. Dat leidt tot besparing van meer tijd, geld en energie. In 2007 won IsoBouw Systems bv de prijs voor de Beste Bouwinnovatie met de wereldprimeur van het onbrandbare isolatiemateriaal Xire.

Meer weten over de PowerKist?
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie