Lancering StabiCAD 8

Deze versie is gebaseerd op moderne databasetechnologieën

Stabiplan heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt: de release van de nieuwe StabiCAD versie: StabiCAD 8.

Deze versie is gebaseerd op moderne databasetechnologieën zodat StabiCAD mee kan groeien met de toekomst. Veel nadruk is gelegd op de gebruikersvriendelijkheid, zichtbaar in overzichtelijke schermen en uniforme tekenfuncties. Dat zorgt voor nog meer tekengemak en tekensnelheid. StabiCAD is beschikbaar in een Professional en een Light editie.

Naast de verbeterde userinterface is de software uitgebreid met veel nieuwe functies in de verschillende modules. De tekenaar heeft hier niet alleen gemak van maar haalt ook meer rendement uit de software.

Tekenen met StabiCAD 8 is:

  • makkelijker: schermen zijn overzichtelijker en uniformer gemaakt waardoor de tekenaar alle functionaliteit bij de hand heeft die er in een fase van het ontwerp nodig is
  • sneller: plaatsen van symbolen, werken met grips, omzetten enkellijns - dubbellijns - 3D en complete installatie omzetten naar ander materiaal zijn verbeterde en nieuwe functies die het tekenen efficiënter maken
  • beter: toepassing van het Stabiplan DistributieModel in alle modules voor een nauwkeurige coördinatie en uitgebreide controlefuncties in diverse modules zorgen voor tekeningen van een hoge kwaliteit
  • leuker: bijvoorbeeld centraal beheren van groepen en preview van oplossen knooppunt zijn handige hulpmiddelen die met veel enthousiasme door StabiCAD tekenaars zijn ontvangen

Opvallende verbeteringen in StabiBASE is de uitbreiding van de mappenstructuur, de nieuwe zoekfunctie en de webversie van deze module. De mappenstructuur is zo in te delen dat deze perfect past binnen de eigen organisatiestructuur.

PRO en LT

Met de nieuwe StabiCAD is de naam van StabiCAD V gewijzigd. StabiCAD V heet voortaan StabiCAD PRO (Professional). Daarnaast is er ook de editie en StabiCAD LT (Light). PRO en LT staan voor de intensiteit van het tekenwerk en de hoeveelheid functionaliteit van de editie.

Over Stabiplan

Stabiplan bv is toonaangevend producent van software voor het grafisch ontwerpen en beheren van gebouwen (Bouwkunde, E en W-installatietechniek, Veiligheid). Stabiplan levert een volledig producten- en dienstenpakket voor tekenkamerautomatisering en grafisch gebouwbeheer: CAD-systemen en netwerken, implementatie, helpdesk, support op locatie en trainingen. Stabiplan ontwikkelt de AutoCAD applicatie StabiCAD PRO en de ‘light' versie StabiCAD LT. StabiCAD LT is speciaal geschikt voor de installateur en gebouwbeheerder die niet iedere dag acht uur tekent. Binnen StabiCAD is het Stabiplan DistributieModel de engine voor het ontwerpen, tekenen en visualiseren en geeft mogelijkheden voor de integratie van rekenen en tekenen.

Ingenieursbureaus, adviesbureaus, installatiebedrijven, nutsbedrijven, brandweerkorpsen, beheerders van gebouwen, technische diensten van industriële bedrijven en kantoororganisaties en vastgoedbeheerders zijn enthousiast gebruiker van Stabiplan software.

« Nieuws overzicht