Nieuw formaat plaatmateriaal

Grootste Trespa Meteon-plaat tot nu toe

Trespa International, fabrikant van architectonische plaatmaterialen voor gevelbekleding en andere toepassingen, heeft afgelopen zomer een nieuw formaat geïntroduceerd als aanvulling op haar bestaande reeks Trespa Meteon-platen.

Het nieuwe formaat (4.270 x 2.130 mm) wordt aangeduid als Trespa Meteon ZF en is leverbaar in alle Trespa Meteon-kleuren, in alle standaarddiktes - met een Satin-structuur. Hiermee biedt Trespa de markt het grootste plaatformaat aan dat leverbaar is in HPL Compact.
Architecten hebben met dit nieuwe, grote formaat meer ontwerpvrijheid en nieuwe ontwerpopties die voorheen niet mogelijk waren. Deze nieuwe platen maken esthetische en commerciële voordelen mogelijk.

Meer ontwerpvrijheid

De nieuwe grootformaat Trespa Meteon-platen maken nieuwe ontwerpopties mogelijk voor gevelpatronen die tot dusverre niet te realiseren waren. "De introductie van dit nieuwe plaatformaat biedt architecten en ontwerpers veel meer keus. Hiermee kunnen ze nieuwe vormen en combinaties creëren die, voorheen vanwege grootterestricties of omdat ze niet economisch waren, niet gerealiseerd konden worden", aldus Claire Pépin, projectmanager bij Trespa. De nieuwe vormen omvatten onder andere vierkanten van 2 x 2 m of rechthoeken van 2 x 1 m.

Commercieel voordeel

Projecten kunnen nu worden uitgevoerd met een betere rendabiliteit voor de opdrachtgevers. Een analyse van een willekeurig aantal projecten bevestigt dat de efficiency verhoogd kan worden door het zagen te optimaliseren. Naast de ontwerp- en kostenvoordelen verlaagt Trespa Meteon ZF ook de algehele milieubelasting. Het verminderen van de zaagverliezen zal ook de algehele milieu-impact van het product in de vorm van afvalmateriaal en energie aanmerkelijk verlagen.

« Nieuws overzicht