Hafonorm installatiekasten

Installatiekasten Hafonorm vernieuwd

De Hafonorm-installatiekasten van ABB zijn op een belangrijk aantal punten vernieuwd.


Naast een nieuw, deelbaar invoerstuk met steekbare aardeaansluitingen bieden de kasten nu ook flexibele interne bedrading. Dankzij een nieuw deelbaar dubbel zadel, kan in de kast nu ook een tweede rij buizen worden geplaatst. De vernieuwingen zorgen niet alleen voor meer werkruimte en installatiegemak, maar ook voor tijdswinst.

Met het nieuwe, deelbare invoerstuk kunnen maximaal 16 buizen snel en gemakkelijk worden ingevoerd. Twee rijen installatiebuizen van 16 en 19 mm worden daarbij gelijktijdig met één klik geïnstalleerd. Ten opzichte van zijn voorganger is het invoerstuk hoger waardoor de installateur meer werkruimte wordt geboden. Het invoerstuk laat zich eenvoudig in en uit elkaar nemen; gereedschap is hiervoor nauwelijks meer nodig. Naast een verhoogd installatiegemak zorgt het nieuwe invoerstuk ook voor tijdswinst. Dit is mede te danken aan de verbeterde toegankelijkheid van de buizen die hierdoor gemakkelijker worden geplaatst.

Het invoerstuk van de nieuwe Hafonorm-installatiekasten is verder voorzien van een steekbare aardrail voor de aardaansluiting. Handige steekklemmen zorgen ervoor dat afgaande aarddraden van 2,5 en 4 mm snel en nagenoeg zonder gereedschap zijn aan te sluiten. Voor een betrouwbare verbinding met de aarde zorgen 4 kooiklemmen, die zich lenen voor bedrading van 2,5 tot 10 mm.

De bedrading naar de hoofdschakelaar is afgemonteerd op voedingsklemmen, waardoor de voeding alleen onder in de kast hoeft te worden aangesloten. Te korte voedingsdraden naar de kasten behoren daarmee tot het verleden. Aan het installatiegemak wordt verder bijgedragen door soepele bedrading die in de plaats is gekomen van de traditionele massieve bedrading. Voor eventuele aanpassingen in de kast kan nu worden volstaan met het verschuiven van de noodzakelijke componenten.

Nieuw aan de Hafonorm-installatiekasten is verder het zadel Z8-S dat op de muur wordt geschroefd. Het zadel is meervoudig en stapelbaar en zorgt voor een stevige bevestiging van de buizen. Twee rijen installatiebuizen kunnen met het nieuwe zadel in een handomdraai worden vastgezet. Net als het invoerstuk leent ook het zadel zich voor buizen van 16 en 19 mm.

« Nieuws overzicht