Zonnepaneel in dakpanelement

Zonnepaneel geïntegreerd in stalen dakelement

De Belgische fabrikant Metrotile is erin geslaagd om een zonnepaneel te integreren in een lichtgewicht MetroBond stalen dakpanelement.

Hiermee springt de fabrikant in op de actuele en maatschappelijke discussie die momenteel wordt gevoerd en maakt hiermee een energiebewuste keuze. De komende maanden zullen de eerste projecten worden gerealiseerd.

Toepassing

Het lichtgewicht Metrotile stalen dakpansysteem wordt vooral toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten waarbij zowel een lichte dakbedekking als traditionele uitstraling belangrijk zijn. Zo is het dus niet vreemd dat dit dakpansysteem vooral wordt toegepast in de chaletbouw en recreatiesector maar ook steeds vaker als lichtgewicht oplossing in de utiliteit- en woningbouw. Het beste bewijs dat voor steeds meer woningen met (bitumineuze) dakbedekking gekozen wordt voor een definitieve, structurele dakoplossing. Natuurlijk zonder concessies te doen aan de kwaliteit. De Metrotile dakpanelementen worden immers voor een periode van 30 jaar op duurzaamheid en waterdichtheid gegarandeerd.

 

Programma
Het Metrotile programma wordt geleverd in een viertal designs en is dus voor vele toepassingen geschikt. De meest bekende zijn de MetroBond dakpanelementen welke de meeste overeenkomsten hebben met een traditioneel dak met pannen. MetroBond wordt zowel in een gladde als gegranuleerde uitvoering geleverd en is als Multi-MetroBond zelfs beschikbaar op lengten tot 2.310 mm. En dus supersnel te monteren.

« Nieuws overzicht