Hygiëne en energiebesparing

Bespaar energie en ruimte met de nieuwe Inliner circulatieleiding

Onlangs toonde Geberit op de installatievakbeurs Hardenberg een innovatieve oplossing voor drinkwaterhygiëne en energiebesparing: de Inliner circulatieleiding.

 
Door de Inliner circulatieleiding ín de warmwaterleiding van de aanvoerleiding aan te brengen, verbetert de drinkwatercirculatie . Hierdoor hoeft maar 1 circulatie-stijgleiding in de schacht geplaatst te worden. De circulatie-retourleiding wordt namelijk in de warmwater aanvoerleiding geplaatst. Het bespaart energie, doordat er minder buisoppervlak is en dat betekent ook nog eens geringe warmteafgifte aan de koudwaterleiding in de schacht. En minder opwarming van de koudwaterleiding, biedt hygiënisch een optimale oplossing in de drinkwatervoorziening: de kans op bijvoorbeeld Legionella.

Economische installatie – nu één leiding in plaats van twee

De Inliner circulatieleiding zorgt door het installeren van één leiding in plaats van twee leidingen voor een goedkopere installatie van een circulatieleiding in de leidingschacht. Er hoeft ook maar één leiding geïsoleerd te worden. Daarnaast is er ook minder ruimte nodig in de schacht. 

Aansluitset

De nieuwe aansluitset is verkrijgbaar voor de stijgleidingdiameter 28 en 35 mm. De aansluitset is eenvoudig en zonder speciaal gereedschap te monteren en is geschikt voor Mapress rvs en Mepla. De set bestaat uit een aansluitstuk, een kopstuk en de binnenbuis (PE-Xc buis 14 x 1,5 mm).

« Nieuws overzicht