Infrezen vloerverwarming

Thermagas breidt dienstverlening uit

Steeds meer consumenten willen vloerverwarming in hun woning. In bestaande woningen is dit vaak lastig te realiseren vanwege de overlast en wordt daarom pas bij een grootschalige renovatie meegenomen.

Thermagas, leverancier van het vloerverwarmingsysteem Espace, biedt nu de mogelijkheid vloerverwarming snel te realiseren: infrezen zonder veel geluids- en stofoverlast.

 
Vloerfreesmachine

In huizen met een geïsoleerde vloer is het niet nodig om de gehele dekvloer te vernieuwen. In dat geval kunnen de vloerverwarmingsleidingen direct worden ingefreesd volgens een uitgekiend leidingenpatroon. Met behulp van de speciaal door Thermagas ontwikkelde vloerfreesmachine is het mogelijk grote oppervlaktes van leidingen te voorzien. Bij het infrezen komt nauwelijks stof vrij. Na het frezen van sleuven - met een diepte van 2 cm - kunnen de Espace leidingen worden aangebracht. Deze PE-X verwarmingsleidingen worden op de verdeler aangesloten en tenslotte worden de sleuven met een speciale vloeimortel afgedicht.

Vijf-stappenplan

Thermagas werkt bij het aanleggen van vloerverwarming in de bestaande bouw volgens een vijf stappenplan. Eerst wordt een montageplan opgesteld, dat vooraf bij de bewoner/installateur aangeleverd wordt ter goedkeuring. Pas dan beginnen de werkzaamheden, die eindigen met het overhandigen van een gebruikershandleiding. Het aansluiten van de verdeler op de bestaande cv-installatie wordt overgelaten aan de (huis)installateur.

Over Thermagas en Espace

Thermagas behoort bij de drie grootste leveranciers van het vloerverwarmingssystemen in Nederland. Met Espace vloerverwarming kunnen we voor alle situaties geschikte oplossingen bieden: van woningbouw (nieuwbouw en bestaand) tot industriële complexen. Espace wordt uitsluitend aan installatiebedrijven - de, vaak voorraadhoudende, groothandelaren - geleverd. Onze eigen montageploegen kunnen in opdracht van installateurs het vloerverwarmingssysteem installeren en afwerken.

« Nieuws overzicht