Weerbestendige sensor

Vingerafdruksensor bestand tegen alle weercondities

De onlangs geïntroduceerde ultramoderne multispectrale vingerafdruk sensoren maken indruk in de markt van biometrie.

De sensoren zijn ontwikkeld door het Amerikaanse biometriebedrijf Lumidigm. In combinatie met het protocol en script van EasySecure is de sensor in staat om unieke biometrische data te verzamelen uit zowel het oppervlakte als het suboppervlakte van de huid.

De multispectrale mogelijkheid heeft een aantal voordelen: de nieuwe oplossing lost problemen op zoals vocht of 'gedragen' vingerafdrukken, die kunnen voorkomen dat een template met de juiste kwaliteit wordt opgeslagen. Ook zorgt de multispectrale sensor voor een non-invasieve manier om de kwaliteit van de aangeboden vinger te evalueren. Doordat de sensor niet alleen naar het patroon van de afdruk kijkt, maar ook een stuk onder de huid is de kans op fraude nog verder afgenomen.

Templates van de allerbeste kwaliteit

Biometrische systemen zijn sterk afhankelijk van de opgeslagen templates. Deze moeten van hoge kwaliteit zijn om tot een betrouwbare identificatie te komen. Het kan echter moeilijk zijn om een template van de juiste kwaliteit op te slaan. Fel zonlicht overspoelt bijvoorbeeld sommige optische sensoren, waardoor de template niet correct wordt opgeslagen. Regen verduistert de randen van de vingerafdruk, waardoor vervolgens de template op wordt geslagen als een afbeelding vol putten en niet als een vingerafdruk. Multispectrale sensoren voorkomen deze knelpunten. Dit doet de sensor door additionele data te verzorgen over de vingerafdruk onder de oppervlakte van de huid. Dit zorgt voor templates van de allerbeste kwaliteit.

Volgende stap

Multispectrale sensoren gaan verder dan conventionele sensoren. Gebruikers hebben soms vieze en/of zweterige handen. Wellicht hebben ze eelt die hun afdrukken enigszins bedekt of hebben ze afdrukken van 'slechte' kwaliteit door genetische of gezondheidsredenen. Waar de conventionele sensoren dan moeite hebben om deze afdrukken juist op te slaan, heeft de multispectrale sensor geen enkel probleem om deze mensen correct te herkennen. Deze sensoren zorgen voor een nieuw niveau van gemak en gebruikersvriendelijkheid binnen de biometrie.

Toepassing

De moderne software van EasySecure wordt gebruikt voor toegangscontrole bij bedrijven, instellingen en overheden. De specialisten van EasySecure integreren de software volledig met bestaande applicaties. Ook de connectie met bestaande toegangspoorten is geen probleem. De software wordt aangesloten op alle slagbomen en deursystemen. De door EasySecure gevoerde oplossingen zijn snel en gemakkelijk uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal ruimtes waarvan men de toegang wil beveiligen en registreren.

« Nieuws overzicht