Droogbouw in natte ruimtes

Cementgebonden vochtbestendige plaat

Speciaal voor toepassing in natte en extreem vochtige ruimtes ontwikkelde Xella Droogbouw Systemen een nieuwe cementgebonden plaat: de Fermacell Powerpanel H2O.

De sandwichstructuur van de plaat is aan beide zijden versterkt met een wapeningsgaas van glasvezels, waardoor de Powerpanel H2O stabiel en stootvast is. Tel daarbij de onbrandbaarheid en de uitstekende geluidwerende en waterafstotende eigenschappen en het is duidelijk dat de Powerpanel H2O in combinatie met andere waterafstotende Fermacell producten dé oplossing is voor niet-dragende binnenwanden en plafonds in vochtige of natte ruimtes.

Toepassing

Met de Fermacell Powerpanel H2O kunnen zowel scheidings- als voorzetwanden worden gemaakt. Variatie in het aantal plaatlagen, profielbreedte, profielafstand en het al dan niet toepassen van minerale wol in de spouw zorgen ervoor dat de prestaties van de wand zich aanpassen aan de eisen in een project. De Fermacell Powerpanel H2O is geschikt voor onder meer badkamers, sauna's en wasserijen. Kortom, alle ruimtes waarin de vochtbelasting hoog is. De Powerpanel H2O is daarnaast chloorbestendig waardoor deze ideaal is voor toepassing in onder andere zwembaden. Tevens kan de Powerpanel H2O worden toegepast in ruimtes die vanwege de hygiëne regelmatig onder hoge druk moeten worden gereinigd, zoals openbare sanitaire ruimtes of operatiekamers.

Andere voordelen van het Powerpanel H2O-systeem
  • Vochtbestendig: bestand tegen water en schimmelvorming.
  • Flexibiliteit: leverbaar tot een hoogte van 3,00 meter.
  • Toepasbaarheid: met de Powerpanel H2O kunnen scheidings-, voorzetwanden én plafonds worden gemaakt.
  • Snelheid: met Fermacell Powerpanel Snelbouwschroeven te monteren op een metalen of houten onderconstructie. Voor hout zijn ook hechtnieten te gebruiken.
  • Gemak: de Powerpanel H2O voegen en afdichtband zijn met hun gladde oppervlak meteen klaar voor verdere afwerking met bijvoorbeeld tegels.
  • Altijd op maat: makkelijk op maat maken ondanks zijn sterkte.
« Nieuws overzicht