BRS Drain Controlled rooster

Artdeck Drain Controlled roosters voorkomen wateroverlast

BRS uit Moerkapelle introduceert een nieuwe toepassing van het met korrels EPDM gevulde thermisch verzinkte stalen rooster.

Het product, dat Artdeck Drain Controlled heet, voorkomt wateroverlast waarvoor veel bouwconstructies bij zware regenval gevoelig zijn. Daarbij valt te denken aan gedeelten van een galerij die tijdens een bui extra nat worden, een brugdek, het dak van een parkeergarage of een hellingbaan.

Artdeck Drain Controlled is een variant op het product Artdeck waarmee BRS al langer op de markt is. Met Artdeck, dat uit roosters bestaat die geheel of gedeeltelijk gevuld zijn met EPDM of bandengranulaat, kunnen waterdoorlatende zelfdragende beloopbare oppervlakken worden gemaakt. Het verschil tussen Artdeck en Artdeck Drain Controlled is dat het laatste product een gecontroleerd wateropvangsysteem heeft.

Wateropvang

Wanneer het regent, zakken de regendruppels door de EPDM-korrels heen. Vervolgens komt het vocht op een aluminium plaat terecht die blind onder het rooster is bevestigd en rondom waterdicht is afgekit. In de onderplaat zit een opening zodat het water in de regengoot loopt. Met een 15 tot 20 millimeter hogere omranding dan de standaarduitvoering biedt Artdeck Drain Controlled voldoende opvangvolume voor regenwater. De 55 tot 60 millimeter dikke roosters liggen op rubberen stroken die ondersteund worden. Een bijkomend voordeel van Artdeck Drain Controlled is dat de EPDM-korrels die in de roosters zijn verlijmd een stroef oppervlak bieden en geluiddempend zijn.

« Nieuws overzicht