Harol sectionale poorten

Inbrekers buiten spel dankzij voldoende weerstand tegen inbraak

Poortenfabrikant Harol biedt sinds kort de mogelijkheid om sectionale poorten uit te rusten met bijkomende mechanische beveiliging.

Voordeel is dat de poort hierdoor langer bestand is tegen aanvallen met eenvoudige werktuigen zoals wiggen, tangen en schroevendraaiers.

Binnen in drie minuten...

De praktijk wijst uit dat gelegenheidsdieven die na meer dan drie minuten niet binnenkomen, meestal op de vlucht slaan. Om de prestaties inzake beveiliging te meten, bepaalt de Europese norm ENV 1627-1630 zes weerstandsklassen (WK). De indeling gebeurt op basis van dadertype, werktuigen en weerstandstijd.
Voor sectionaalpoorten met WK2-certificaat geldt dat zij minstens drie minuten bestand zijn tegen gelegenheidsdieven die de poort te lijf gaan met wiggen, tangen, schroevendraaiers en ander eenvoudig gereedschap.

Extra beveiliging

Om in aanmerking te komen voor het WK2-certificaat voerde Harol een aantal verstevigingen uit aan de bodemconsole en de middenconsole. Ook de bocht van de geleiders werd aangepast. De WK2-beveiliging wordt voorzien als optie.
Deze poorten dragen trouwens het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Uitstraling

Zowel sectionale poorten als zonneschermen zijn leverbaar in de 10 nieuwe RAL-kleuren die Harol standaard aanbiedt: RAL 9016 (verkeerswit), RAL 8019 (grijsbruin), RAL 9001 (crèmewit), RAL 1015 (licht ivoor), RAL 3005 (wijnrood), RAL 6009 (dennengroen), RAL 5011 (staalblauw), RAL 9010 (rein wit), RAL 7016 (antracietgrijs), RAL 7021 (zwartgrijs). Wie daarbij kiest voor structuurlak, maakt zijn poort nog eens extra krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Verder is het paneeltype HNM10 nieuw in het assortiment bij sectionale poorten. De paneelplaat is opgedeeld in twee profielen in plaats van vier (of geen).

« Nieuws overzicht