Air Comfort Control ventilatie

APK voor klaslokalen stappenplan bevordert gezond binnenklimaat.

Diverse onderzoeken van de GG&GD, TU Delft en VROM tonen aan dat het binnenklimaat in veel klaslokalen te wensen overlaat.

 
De toestroom van ‘verse' lucht wordt beperkt doordat ramen te vaak gesloten blijven om de warmte binnen te houden, tocht tegen te gaan en verkeersoverlast te beperken. Dit heeft naar gelang de ernst van de vervuiling nadelige effecten op de gezondheid en de leerprestaties van zowel leerling als leerkracht.
Het door de overheid aangekondigde bewustwordingsproject zal binnen vijf jaar duidelijkheid moeten geven bij welke scholen er problemen zijn en welke maatregelen deze kunnen nemen. Scholen hoeven echter niet zo lang te wachten. Een betaalbare startoplossing, die ook nog eens per klaslokaal doorgevoerd kan worden, is nu al voorhanden.
Innosource biedt scholen met het Air Comfort Control ventilatiesysteem een betaalbaar modulair uit te bouwen ventilatiesysteem dat vaak met het bestaande ventilatiesysteem kan worden gecombineerd en waarmee de luchtkwaliteit in een klaslokaal direct aanzienlijk verbeterd wordt.

Stappenplan

Innosource beoordeelt de bestaande ventilatievoorziening. Vervolgens wordt een advies gegeven voor het gebruik, onderhoud en opwaarderen en hoe men het beste met het bestaande systeem om kan gaan. In overleg met een installateur naar keuze zal Innosource een ventilatiesysteem ontwerpen. Afhankelijk van het programma van eisen en de financiële mogelijkheden, kan het systeem met de tijd modulair worden uitgebouwd tot een volledig vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Het systeem is zowel bij nieuwbouw als renovatie snel en eenvoudig toe te passen.

« Nieuws overzicht