HR-ketel blijft binnen tilnorm

Unieke kleine Nefit HR-ketel met hoog jaartaprendement.

De bekende hoge kwaliteit van Nefit HR-ketels is nu ook beschikbaar in een klein formaat.

Met de introductie van de ProLine HR-combiketels zorgt Nefit voor een opmerkelijke nieuwkomer in de lagere prijsklasse. Het hoge jaartaprendement van 91%, de slimme extra's en het gemak van installatie en onderhoud zijn de meest in het oog springende kenmerken van de twee uitvoeringen van de ProLine.

Met een formaat van 58 x 35 x 28 cm en een installatiegewicht van slechts 23 kilo is de ProLine onbetwist de kleinste HR-ketel in zijn soort. Dankzij het gebruik van gepatenteerde innovaties - zoals de Nefit X-Stream platenwisselaar met een intensievere warmteoverdracht en een nieuwe gasluchteenheid - zijn de prestaties van de kleine ProLine groot. Vooral het jaartaprendement van 91% (CW3: 90,5 %) valt daarbij op, maar bijvoorbeeld ook het feit dat een extra kraan en losse vulslang overbodig zijn. De ProLine heeft bovendien een zeer gebruiksvriendelijk display op de kamerthermostaat.

Flexibiliteit

Met zijn 23 kilo blijft de ProLine keurig binnen de arbo-norm als het om tillen gaat. De installateur kan met het toestel dan ook letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Letterlijk, omdat er maar één monteur nodig is om de combiketel aan te sluiten.
Figuurlijk, omdat de vertrouwde Nefit-kwaliteit in een interessant deel van de markt beschikbaar komt: zo is de ProLine onder meer geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouw- en renovatieprojecten, vooral in de hoogbouw. Daarnaast is de ketel aantrekkelijk geprijsd. De hoge energiezuinigheid, met een verbruik van nog geen 2 Watt in de standby-stand, vooruitlopend op de EU-norm van 2010, is daarbij mooi meegenomen. De totale energiebesparing kan oplopen tot wel 25%.

Gebruikszekerheid

Dankzij onder meer het zogeheten ProActive Plus-concept werken de ProLine-toestellen bijzonder veilig en betrouwbaar. De combiketels zijn hiermee namelijk voorzien van een beveiligingsthermostaat, dubbele branderpakkingen, een verbrandingsgassensor, een flowsensor en een digitale druksensor.Het display van de kamerthermostaat is eenvoudig en effectief. Zonder overbodige informatie, maar wel met een noviteit in het kleine-ketel-segment: een melding wanneer het cv-systeem moet worden bijgevuld.

Zonneboiler

De ProLine is optimaal te combineren met een Nefit SolarLine zonneboiler voor duurzaam warmwatercomfort. Met deze combinatie kan tot 60% extra worden bespaard worden op de energiekosten voor warm water. Bovendien levert dit een forse reductie op van de CO2-uitstoot: afhankelijk van de situatie kan deze met honderden kilo's per jaar worden teruggebracht.

 

Uitvoering
De Nefit ProLine kent twee uitvoeringen: de HRC 24/CW3 en de HRC 24/CW4. Beide hebben hetzelfde formaat, gewicht, nominaal vermogen (22,8 kW bij 80/60°C), rendement op cv (108,8%) en IP-klasse (IPX4D).
De taphoeveelheid verschilt, namelijk respectievelijk 6 (CW3) en 8 (CW4) liter per minuut bij 60°C en 10 en 13 liter per minuut op 40°C. Het jaartaprendement bedraagt respectievelijk 90,5 en 91%.

« Nieuws overzicht