Vivanti bank creëert rustpunt

Vivanti bank van Velopa Citystyle houdt ouderen langer mobiel

Om tegemoet te komen aan de wensen van senioren, brengt VelopA-Citystyle de Vivanti ouderenbank op de markt.

Tegenwoordig willen senioren die slecht ter been zijn zo lang mogelijk onafhankelijk blijven. De Vivanti ouderenbank geeft hen die mogelijkheid doordat deze bank de oudere shopper of wandelaar daar waar nodig rustpunten biedt.

De Vivanti ouderenbank, ontworpen door Denova, heeft een hogere zitting, armleuningen en een voetensteun zodat zitten en opstaan gemakkelijker wordt. De ouderenbank kent verschillende uitvoeringen. Zo is de van verzinkt staal en verantwoord hardhout geproduceerde bank ook leverbaar zonder rugleuning. Bij dit model bestaat de mogelijkheid aan beide zijden plaats te nemen, een variant die goed kan worden toegepast in een winkelstraat.

Stasteun

De bank kan ook als twee- of driezitsbank worden uitgevoerd. Voor locaties met minder ruimte is de comfortabele stasteun met stevige handgrepen een uitkomst. Voor senioren die slecht ter been zijn, is er een variant met ruimte om de rollator in de bank te plaatsen zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van een rugleuning. De poten en armleuningen van de ouderenbanken worden geleverd in de kleur donkergrijs, de houten zitting en rugleuning zijn naturel van kleur.

Door de Vivanti ouderenbanken in een looproute te plaatsen, kan bijvoorbeeld een gemeente rustpunten creëren naar zorg- en winkelcentra of woonservicegebieden. Hierdoor kunnen senioren langer mobiel blijven en hoeven ze minder een beroep te doen op duurder vervoer zoals taxi- en groepsvervoer.

Meer weten over de Vivanti ouderenbank?

« Nieuws overzicht