Drie-fasen vermogensanalyser

De Qualistar+ CA8335 is het nieuwste driefasen netwerk analyse apparaat.

De Qualistar+ CA8335 is de nieuwste toevoeging aan de Qualistar familie van driefasen netwerk analyse apparatuur, ontworpen en geproduceerd door Chauvin Arnoux.


Het instrument profiteert van de ruime ervaring van zijn voorgangers (types CA8332 en CA8334) en biedt meer ingangen, functies en opslagcapaciteit.
De Qualistars zijn ontworpen om snel en gemakkelijk in elektrische installaties te meten en de meetwaarden eenvoudig te analyseren. Het toetsenbord is onderverdeeld in gemakkelijk te herkennen onderdelen: directe functietoetsen, pop-up menu's en een groot duidelijk afleesbaar scherm met een diagonaal van 148 mm. Het display gebruikt eenduidige pictogrammen en de opbouw van schermen is zeer gestructureerd zodat de gebruiker direct tijd bespaart.
De Qualistars zijn compact en draagbaar, maar kunnen door de steun ook goed worden neergezet tijdens een meting. Een nieuwe feature op de Qualistar+ is de toevoeging van kleurgecodeerde ringen welke passen op de uiteinden van de meetleidingen. Hiermee kan eenduidig de gewenste kleur worden toegepast, voor snelle aansluiting en het voorkomen van fouten.

 
Stroomtang
Voor het meten van stromen in de nulleider is een 4e stroomtang opgenomen. Naast de spanningen op de fasen kan ook de nulleider worden gemeten. Het instrument meet alle grootheden op het gebied van kwaliteit van spanning en stroom. Door het grote 2 GB geheugen kan langdurig worden gemeten. Uniek is dat de analyser ‘multi tasking' is: ook tijdens een opname kan de lopende opname worden bekeken en kunnen andere schermen (metingen, transienten, alarmen) worden ingezien zonder de lopende opname te beïnvloeden. Chauvin Arnoux biedt diverse stroomtangen voor het instrument. Het meest gebruikt zijn de AmpFlex tangen maar het is ook mogelijk het instrument uit te rusten met compacte tangen. Het instrument beschikt over een automatische ‘plug-and-play' herkenning van de aangesloten stroomtangen. Dit voorkomt de kans op foute configuratie aanzienlijk. Het display met fasediagram helpt de gebruiker daarnaast verder om de juiste aansluiting van de meetsnoeren en volgorde van de tangen te controleren.

Het uitlezen van metingen vind plaats via de geïntegreerde USB poort. De uiterst krachtige DataView software brengt de meetresultaten overzichtelijk in beeld. Het instrument voldoet aan de hoogste veiligheidscategorie, Cat IV - 600V en is daarmee geschikt voor het veilig uitvoeren van metingen aan verdelers en binnenkomende voedingen.

« Nieuws overzicht