Baden in licht en kleur

Verlichtingsconcept van Duravit voor de hele badkamer.

Met het meubelprogramma ‘e-mood' heeft Duravit een verlichtingsconcept ontwikkeld dat met alle specifieke lichtwensen in de badkamer rekening houdt en de gehele ruimte verlicht.

Het programma e-mood bestaat uit zeven onderdelen:

e-board & e-box

Het e-board is een plek om iets neer te leggen boven de wastafel. In een elegant kastje van aluminium is achter een houten luikje niet alleen een tissuebox verborgen, maar ook een e-box met stekkerdoos, waarin de ‘kabelspaghetti' van scheerapparaat, föhn of tandenborstel keurig kan worden weggeborgen. Geïntegreerde kleine uitklapbare opbergbakjes en een zeepdispenser behoren tot de mogelijkheden. Aan de onderzijde meet een sensor het daglicht en activeert bij duisternis een kleine lichtkegel, die met name voor ouderen en kinderen de oriëntatie in de badkamer gemakkelijker maakt.

e-mirror & e-cabinet

Met hun functionele witte licht zorgen e-mirror en e-cabinet voor het juiste licht in de ochtend: twee fluorescentie lampen verlichten het gehele gezicht gelijkmatig, zonder schaduwen en zonder te verblinden. Voor een milde afsluiting van de dag is daarentegen een speciaal ‘emotielicht' verantwoordelijk: aan drie zijden aangebrachte LED-lampen stralen hun licht op wanden en plafond, en verspreiden een rustgevend blauw, een stimulerend rood, een verkwikkend groen of een wisselspel van al deze kleuren. Elke tint zorgt voor een andere sfeer en verspreidt een magisch aura van licht en kleur. Deze combinatie van functioneel en emotioneel licht is een onmiskenbare eigenschap van de e-mood producten.

e-wall

Dit is een geslaagde kruising tussen kleine wand en meubel en kan overal langs of dwars op de wand worden gemonteerd. E-wall is bij uitstek geschikt om delen van de ruimte te begrenzen of de wc van ongewenste blikken af te schermen. Het meubel heeft drie deuren, beschikbaar in elf verschillende houtkleuren. Vier glasplaten structureren het interieur; door een glazen plaat aan de bovenzijde schijnen functioneel en emotioneel licht.

e-screen

Als een moderne interpretatie van het kamerscherm maakt e-screen elke ruimte-indeling mogelijk, zelfs die van een open badkamer naast woon- of slaapkamer. Tussen twee kamerhoge profielen van aluminium is een 8 mm dunne glasplaat aangebracht. Door middel van de modernste LED-techniek wordt kleurig licht in de bedrukte plaat gevoerd. Zo wordt het gehele vlak van binnenuit in een magisch licht gedoopt.

 

e-lights
Vierkante wand- en plafondlampen - de e-lights - completeren het programma. Ze vertegenwoordigen het ontwerpconcept van e-mood in zijn zuiverste vorm.

« Nieuws overzicht