Onzichtbaar gemonteerd rooster

TiKu sleufrooster van Tilmar zorgt voor rustig gevelbeeld

Tilmar heeft samen met Kuin Houtbewerking een nieuw aluminium sleufrooster ontwikkeld dat onzichtbaar in houten kozijnen en houten deuren gemonteerd kan worden.

Door de onzichtbare montage van het sleufrooster worden muur- en glasvlakken niet visueel belast. Het resultaat is een rustig gevelbeeld waarbij tegelijkertijd voor natuurlijke ventilatie via het kozijn- of het raamhout wordt gezorgd.

Toepassing

Het sleufrooster dat TiKu heet (een productnaam waarin de bedrijfsnamen Tilmar en Kuin Houtbewerking allebei terugkomen) is toepasbaar in de nieuwbouw. Dit omdat het rooster moet worden ingefreesd in het hout, een handeling die in renovatieprojecten moeilijk uitvoerbaar is. Plaatsing van de ventilatieopening aan de onderzijde van de bovendorpel resulteert in een gevelaanzicht dat visueel nog aantrekkelijker is.

Binnenroosters die gecombineerd kunnen worden met het TiKu-rooster zijn de Fresh 101 en de Rotary SM1400. De Fresh 101 heeft een vaste lengte van ongeveer 70 cm. De Rotary SM1400 is in variabele lengten leverbaar zodat deze kan worden toegepast bij op maat gemaakte ramen.

Kenmerken

De kenmerken van het TiKu sleufrooster op een rij:

  • onzichtbare montage mogelijk;
  • zorgt voor natuurlijke ventilatie;
  • insectenwerend.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie