Meer sfeer met Akutex coatings

Ecophon introduceert negen nieuwe kleuren oppervlaktecoatings voor plafondpanelen

Ecophon introduceert negen nieuwe kleuren oppervlaktecoating die kunnen worden toegepast op de Akutex FT-plafondpanelen van Ecophon.

De kleurencollectie omvat zowel lichte als donkere accentkleuren en warme en koele tinten. Dit maakt het mogelijk om binnen één ruimte meerdere sferen te creëren.

Toepassing

Wanneer de Akutex oppervlaktecoating op de geluidsabsorberende plafondpanelen is aangebracht, ontstaat een microporeus oppervlak. Dit oppervlak laat bijna alle geluidsgolven passeren naar de kern van glaswol in de plafondpanelen. Hier worden de geluidsgolven geabsorbeerd.

Het Akutex FT-oppervlak zorgt ook voor een goede lichtreflectie van zowel invallend daglicht als kunstlicht. Daarbij wordt het licht diffuus en gelijkmatig gereflecteerd wat verblinding of weerspiegeling voorkomt. De microscopische poriën van het gecoate oppervlak zijn te klein om stof en vuil door te laten, waardoor het plafond een vuilafstotende werking krijgt.

Assortiment

Het assortiment van de nieuwe kleurencollectie oppervlaktecoatings bevat lichte kleuren, donkere kleuren, warme tinten en koele tinten. De lichte tinten laten de ruimte groter lijken, terwijl een donkere tint de ruimte een meer intiem karakter geeft. De warme kleuren doen behaaglijk aan, terwijl koele tinten juist een rustige sfeer creëren. Alle kleuren zijn gebaseerd op kleuren die in de natuur voorkomen en hebben de volgende namen:

« Nieuws overzicht