Energiebalans dakvenster

Combinatie van elektrisch bedienbaar dakvenster en rolluik van Velux bespaart energie

Velux Nederland introduceert het energiebalans dakvenster. Dit dakvenster is zo voor te programmeren dat kan worden bespaard op de energierekening.

 
Het energiebalans dakvenster is een combinatie van een elektrisch te bedienen INTEGRA dakvenster en een elektrisch rolluik.

Synergieprogramma

Door een voorgeprogrammeerd synergieprogramma in de afstandsbediening kan het systeem bijdragen aan energiebesparing en een uitgebalanceerd binnenklimaat. Hiertoe wordt gedurende de winter overdag de zonnewarmte toegelaten. In de avonduren sluit het elektrische rolluik om de koude buiten te houden. Tijdens de zomer blijft het rolluik overdag naar beneden, zodat er minder energie nodig is om binnen te koelen. Het dakvenster is zo te programmeren dat 's nachts de binnenruimte wordt geventileerd en gekoeld. Het synergieprogramma houdt bij het regelen van het binnenklimaat ook rekening met de windrichtingen waarop het dakvenster geïnstalleerd is.

Passiefhuis

In combinatie met het onlangs door Velux geïntroduceerde dakvenster voor het passiefhuis segment (het segment met de op één na energiezuinigste woningvormen) kan de energieprestatie in het gebouw nog verder worden verbeterd. Dit dakvenster heeft 25% minder warmteverlies dan een standaard dakvenster omdat het is voorzien van een passiefhuis kozijn met drielaagse beglazing en een totale dikte van 32,4 mm.

« Nieuws overzicht