Rieten dak brandveilig

Nieuwe sensor van Rupako estetisch en gevoelig

Rupako BV bracht onlangs een nieuw type vlamsensor op de markt.

 
De vlamsensor is zo ontwikkeld dat deze bij toepassing op het rieten dak de uitstraling van het dak niet verstoort. Hiertoe is bij de ontwikkeling van de sensor gekozen voor een sensorbehuizing van messing. Deze krijgt na een paar maanden gebruik een bruinzwarte kleur die aansluit op de kleur van het dak.

De sensor is extra gevoelig en uitgerust met een terugmeldsysteem. Zo kan de gebruiker van de sensor op ieder moment checken of de sensor werkt. Vooral rond de jaarwisseling geeft dit bewoners van woningen met rieten daken een gevoel van veiligheid. De nieuwe vlamsensor kan in combinatie met het Flying Brands Detection System van Rupako gebruikt worden. Dit is een volledig automatisch werkende blusinstallatie die het rieten dak beveiligt tegen vliegvuur zoals vuurpijlen en vonken van vuurwerk.

Kenmerken
  • behuizing uit één massief stuk messing;
  • robuuste uitstraling passend bij het karakter van een rieten dak;
  • twee soorten behuizingen - één type met één vlamsensor, bedoeld voor kleine hoekjes en dakkapellen en één type behuizing met de mogelijkheid voor twee of drie vlamsensoren voor plaatsing op de nok. Hierdoor kan met een beperkt aantal eenheden een grote woning worden afgedekt;
  • vergroting instelbaarheid door het gebruik van een microprocessor;
  • uitgerust met terugmelding dat de sensoren werken;
  • sensorstatus af te lezen door gebruikmaking van indicatieleds.
« Nieuws overzicht