Sick displacement sensoren

Met de OD Precision introduceert Sick de vijfde generatie displacement sensoren.

Met de OD Precision introduceert SICK de vijfde generatie displacement sensoren met een verbeterde nauwkeurigheid, lineairiteit, resolutie en materiaalgeoptimaliseerde meetalgoritmen.

 
Varianten in de leeskop maken diverse en zeer nauwkeurige metingen mogelijk, zoals hoogteprofielen en materiaaldikte (bijv. van glas). De OD Precision is ook geschikt voor high-speed applicaties tot 10 kHz.

De OD Precision range omvat acht sensorkop varianten voor vijf verschillende meetbereiken - van de korteafstanduitvoering (24-26 mm) tot de langeafstanduitvoering (300 - 700 mm). Binnen de groep voor de korte afstand zijn zowel uitvoeringen met een extreem kleine lichtspot als met een brede lichtlijn leverbaar. Toepassing van een brede lichtlijn zorgt voor stabiliteit over een groter gebied en elimineert factoren die de nauwkeurigheid kunnen beïnvloeden zoals krassen en kleine oneffenheden op het oppervlak.

 

Uitvoering
De OD Precision evaluatie-unit is leverbaar in NPN of PNP uitvoering. De interne verwerking van de meetwaarden maakt het meten van verschillen mogelijk, zoals bij diktes, vlakheid of centriciteit. Om deze functionaliteit eenvoudig bruikbaar te maken, is veel aandacht aan het bedieningsgemak besteed.
Zonder de evaluatie-unit voldoet de OD ook nog aan de hoogste eisen. De leeskop kan direct via een RS422 interface geïntegreerd worden in bijvoorbeeld een geautomatiseerd robot-handlingsysteem.

« Nieuws overzicht