ClimaLife dakpan reinigt lucht

Pan met titaniumdioxide neutraliseert schadelijk gas

Wie naar bouwproducten zoekt die bijdragen aan een schoner milieu, kan bij Nelskamp Dakpannen terecht voor de ClimaLife betondakpan.

 
Deze dakpan zet stikstofoxide afkomstig van uitlaatgassen van verkeer, industrie en verwarmingstoestellen om in niet schadelijke stoffen zoals nitraatmoleculen.

De zelfreinigende eigenschap van de ClimaLife dakpan komt voort uit de toplaag die op de pan is aangebracht met titaniumdioxide in de micromortel. Titaniumdioxide komt voor in witmakers, tandpasta en hoestpastilles en is niet-giftig. Bij daglicht wordt de titaniumdioxide in de oppervlaktelaag van de pan fotokatalytisch door UV-licht. De vuile lucht die het oppervlak van de betondakpan nadert, wordt daardoor gereinigd. Wat op de pan achterblijft, zijn de nitraatmoleculen die door de regen worden weggespoeld en geen schade meer kunnen toebrengen aan het milieu.

Bij zon én regen

Bij daglicht kunnen de ClimaLife betonpannen tot 90% van schadelijke gassen zoals stikstofoxide neutraliseren. Wanneer de zon niet schijnt, is dat tot 70 procent. Kortom, de ClimaLife dakpan werkt altijd, bij zonnig én somber weer! Doordat de ClimaLife pan van beton is waarin oude dakpannen en afval zijn verwerkt, draagt de dakpan ook op deze wijze bij aan de besparing van het milieu.
De ClimaLife dakpan is van 9 tot en met 14 februari 2009 te zien op de Internationale BouwBeurs in Utrecht.

« Nieuws overzicht