Ride Through systeem

Hitec Power Protection biedt een breed assortiment aan oplossingen voor stroomkwaliteitsproblemen.

Hitec Power Protection biedt een breed assortiment aan oplossingen voor stroomkwaliteitsproblemen.

 
Veel bedrijven en organisaties hebben een diesel generator set aangeschaft om zich te beschermen tegen stroomuitval. De meeste stroomkwaliteitsproblemen duren echter korter dan 2 seconden en deze kunnen niet verholpen worden door een diesel generator set, omdat deze tijd nodig heeft om op te starten.

Het Ride Through systeem kan tot 30 seconden ononderbroken stroom leveren en is daarom een uitstekende aanvulling op bestaande diesel generator sets om de tijd nodig voor het opstarten te overbruggen. Ook voorkomt het Ride Through systeem dat bij iedere korte stroomonderbreking de diesel generator set opstart.
Naast 30 seconden ononderbroken energievoorziening, fungeert het Ride Through systeem als een actief filter dat beschermt tegen spanningspieken, frequentievariaties, hoogfrequentiestoring en harmonische vervorming. Afhankelijk van de integrale kosten van de verliezen per incident en het aantal incidenten per jaar, heeft het Ride Through systeem een Return on Investment (ROI) van 1 tot 3 jaar. Daarnaast heeft het systeem een een levensduur van meer dan 25 jaar.

Overige kenmerken
  • milieuvriendelijk (geen batterijen en chemisch afval);
  • energie efficiĆ«nt (>97%);
  • plug & play;
  • compact, robuust design;
  • lage onderhoudskosten.
« Nieuws overzicht