Spouwanker voor passiefhuis

Borgh en Eurowall komen met oplossing voor passiefhuis

Borgh B.V. en Recticel Insulation Nederland introduceren een nieuwe oplossing voor het isoleren van passiefhuizen.

De oplossing schuilt in de combinatie van het Combi-Fix spouwanker van Borgh met Eurowall, een uiterst dunne spouwisolatie van Recticel Insulation.

Bij het vervaardigen van een passiefhuis wordt de woning zo goed geïsoleerd dat een centrale verwarming overbodig is. Een goede warmte-isolatie wordt onder andere bereikt door veel aandacht te besteden aan de aansluitingen van de spouwisolatie. Koudebruggen moeten daarbij worden voorkomen. Ook moet het mogelijk zijn dikkere isolatie, in twee geschrankte lagen, te bevestigen.

Dit kan met het Combi-Fix spouwanker van Borgh. Het Combi-fix spouwanker kan gecombineerd worden met de dunne Eurowall spouwisolatie. Daarmee kan het passiefhuis worden geïsoleerd zonder aanpassing van het bouwmodel. Dit komt door het hoge isolerende vermogen van Eurowall. Aan één zijde is Eurowall voorzien van een reflecterende bekleding. Deze zijde wordt geplaatst in de richting van de luchtspouw en zorgt voor 40% minder rendementsverlies.

Kenmerken Combi-Fix
  • voorkomt koudebruggen;
  • het isolatiemateriaal is goed op het binnenblad te verwerken alvorens de spouwankers te plaatsen waardoor de ankers het metselen van de buitenmuur niet hinderen;
  • toepasbaar op alle bouwmaterialen of het nu gaat om kalkzandsteen, baksteen of prefab beton.

De nieuwe oplossing voor het isoleren van passiefhuizen is van 9 tot en met 14 februari te zien op de Internationale BouwBeurs in Utrecht.

« Nieuws overzicht