LockBlock bouwt 6 keer sneller

Bouw van wanden zonder mortel mogelijk met BIA LockBlock

Beton Industrie Arts heeft het BIA LockBlock ontwikkeld, een nieuw betonblok waarmee niet-dragende scheidingswanden tot zes keer sneller gemaakt kunnen worden.

De tijdswinst komt voort uit de mogelijkheid de betonblokken droog te stapelen waardoor het gebruik van metsel- of lijmmortel overbodig is.

Minder bouwkosten

De BIA LockBlock betonblokken kunnen in de ruwbouwfase van een bouwproject worden toegepast om niet-dragende binnen-, buiten- en lichte scheidingswanden te vervaardigen. Door de centrische vormgeving van de betonblokken vallen de blokken moeiteloos in elkaar. De bouw van muren kan op deze wijze nagenoeg blindelings gerealiseerd worden. Het gebruik van steldraden kan daarbij gereduceerd worden tot de hoekconstructie. Dit levert een directe besparing op in arbeidskosten.

Doordat het gebruik van metsel- of lijmmortel niet nodig is, wordt eveneens op arbeidskosten bespaard. Er hoeft geen mortel te worden aangemaakt en het onderhoud van silo en menger komt te vervallen. Bouwen zonder mortel heeft ook een planmatig voordeel. Het maakt bouwen minder afhankelijk van het weer waardoor het bouwproces met minder onderbrekingen kan plaatsvinden. Op de Internationale BouwBeurs in Utrecht demonstreert Beton Industrie Arts van 9 tot en met 14 februari het droog stapelen met BIA LockBlock.

« Nieuws overzicht