Sensa warmteterugwinunit

ClimaRad Sensa, speciaal voor woningen met vloerleidingen

ClimaRad heeft haar productenrange uitgebreid met Sensa, een sensorgestuurde, decentrale warmteterugwinunit.

De Sensa wordt toegepast in combinatie met bijvoorbeeld warmtepompen. Eén Sensa-toestel in de woning zorgt voor een EPC-reductie van gemiddeld 0,18.

Voor de bestaande bouw bespaart één Sensa 15 tot 22% op het gasverbruik en zorgt het toestel voor een verbeterd binnenklimaat. Voor woningcorporaties kan dit een aanleiding zijn om de plaatsing van HR ketels direct te combineren met het plaatsen van een warmteterugwinunit (WTW).

In de nieuwbouw spelen vooral de lage kosten en de zeer hoge EPC-reductie van gemiddeld 0,18 een rol. In de bestaande bouw is de Sensa voor woningcorporaties een goed middel om aan de taakstelling te voldoen zoals het verlagen van het gasverbruik. Vaak wordt in woningen alleen de woonkamer goed verwarmd, zodat een WTW alleen in de woonkamer zinvol is. Geen lastige kanalen, maar gewoon een effectieve energiebesparing met een toestel dat zorgt dat de warmte daar blijft waar nodig.

 
Werking

De ClimaRad Sensa is een zelfstandig werkende ventilatie-unit en zorgt voor afvoer van vervuilde lucht en toevoer van frisse lucht. De warmte uit de vervuilde lucht wordt overgedragen aan de verse lucht waardoor deze altijd aangenaam voorverwarmd is. Sensoren meten de luchtkwaliteit en bepalen automatisch de hoeveelheid ventilatie. De ClimaRad Sensa heeft daarnaast de mogelijkheid tot koele zomernachtventilatie. De Sensa is voorzien van een fraaie designomkasting.

« Nieuws overzicht