FlexiSoft veiligheidcontroller

Sick introduceert de nieuwe FlexiSoft: een krachtige, modulair opgebouwde en makkelijk te configureren veiligheidscontroller.

Sick introduceert de nieuwe FlexiSoft: een krachtige, modulair opgebouwde en makkelijk te configureren veiligheidscontroller.

Het apparaat kan, door zijn uitgebreide mogelijkheden, eenvoudig aangepast worden aan de eisen die diverse veiligheidsapplicaties stellen. De gratis gebruikerssoftware zorgt voor een eenvoudige combinatie van functieblokken en logische functies. Dankzij het modulaire platform groeit de FlexiSoft ‘mee' met de applicatie.
De FlexiSoft is vooral geschikt voor kleine tot middelgrote machines en/of decentrale veiligheidsbesturingen.

Veilig configureren via drag & drop

De veiligheidscontroller bestaat uit een CPU welke uit te breiden is door I/O modules en/of gateways aan te klikken. Met behulp van de gebruikerssoftware wordt het systeem geconfigureerd. De sensoren en actuators kunnen eenvoudig via drag & drop uit een lijst worden gekozen en/of zelf worden samengesteld en geparametreerd. De volgende stap betreft de configuratie met behulp van de logische editor. Deze logische editor biedt een groot en compleet aantal logica- en functieblokken, waarmee de meest complexe besturingen kunnen worden gecreëerd met behoud van transparantie. De complete configuratie wordt uiteindelijk opgeslagen in een separate geheugenplug, welke wordt aangesloten op de CPU. De stroomvoorziening van de CPU loopt ook via deze geheugenplug waardoor het kwijtraken van het geheugen bij-na onmogelijk wordt. Ook het omwisselen van modules kan, door gebruik te maken van deze geheugenplug, eenvoudig zonder software en/of bedraden worden uitgevoerd.

Uitbreidingsmodules

De uitbreidingsmodules maken het mogelijk diverse veiligheidssensoren te integreren in één veiligheidsbesturing:

  • vergrendelingen;
  • positie-, scharnier-, trekkoord-, contactloze en hold-to-run schakelaars;
  • noodstopdrukknoppen;
  • laserscanners, camerasystemen, lichtschermen, enkel- en meerstraalssensoren
  • veiligheidssensoren van andere leveranciers.
« Nieuws overzicht