Floorguard vervangt stucloper

Vloerbescherming van Permapack ook toepasbaar op verse vloer.

Permafix Floorguard is een nieuwe vloerbescherming van Permapack.

Het bestaat uit een slijtvaste vloeistofdichte laag met een zelfklevende coating. Dit maakt Floorguard licht van gewicht en makkelijker te hanteren dan het zwaardere gecoate karton dat doorgaans als stucloper wordt gebruikt. Voor het tillen en leggen van het nieuwe type vloerbescherming is dan ook nog maar één persoon nodig.

Toepassing

Floorguard kan gedurende de bouw, afbouw of renovatie worden gebruikt ter bescherming van vloeroppervlakken. Bij het aanbrengen is een overlapping van slechts 5 centimeter al voldoende en kan eventueel worden afgezien van zelfklevende verbindingstape.

De nieuwe vloerbescherming is in de praktijk ontstaan toen Permapack zocht naar een bescherming voor trappen zonder het risico van uitglijden of struikelen door plooien of loslatend plakband. Al in de productontwikkelingfase bleek dat het nieuwe product ook voor de bescherming van andere vloeroppervlakken toepasbaar was.

Speciaal ter bescherming van houten, natuurstenen of keramische vloeren die recent gelegd of recent behandeld zijn, heeft Permapack Floorguard 1120 gemaakt. Dit product "ademt" en vormt daardoor een goed alternatief voor de traditionele stucloper die de ondergrond doorgaans luchtdicht afdekt. De vloeistofdichte beschermlaag van Floorguard 1120 bevat membranen die ervoor zorgen dat verse vloeren kunnen blijven uitdampen, terwijl de overige afbouwwerkzaamheden doorgaan. Floorguard is tot en met 14 februari te zien op de Internationale BouwBeurs in Utrecht.

« Nieuws overzicht