Hillo brandwerende suskasten

Van Hillo test alle brandwerende binnenroosters en suskasten in testoven.

Van Hillo Luchttechnische apparaten levert diverse brandwerende/geluiddempende ventilatieroosters voor binnentoepassing.

Alle roosters hebben een akoestische test en een brandtest volgens NEN-6069 succesvol doorlopen. Aan de hand van deze typen roosters ontving de fabrikant regelmatig de vraag voor een brandwerende suskast, ofwel een brandwerend rooster naar buiten toe. Van Hillo heeft inmiddels zijn suskasten doorontwikkeld tot brandwerende suskasten.

Kenmerken
  • variabel in hoogte, demping en luchtdoorlaat;
  • toepassing van alle bekende typen buiteninstroomopeningen en montage kaders;
  • geen vlamdoorslag naar buiten toe.
Eigen testoven

Van Hillo test alle brandwerende binnenroosters en suskasten in een testoven alvorens ze bij een officieel meetinstituut aan te bieden. Het resultaat is geen vlamdoorslag en geen gloeiende delen zichtbaar op de suskast of in de ventilatiespleet. Zelfs de verf blijft aan de buitenkant ongeschonden, en dat gedurende een test van 90 minuten op 1000 °C oventemperatuur. Aan de binnenzijde is de suskast dus roodgloeiend geweest en de opgeschroefde aluminium ventilatie schuiven liggen na afloop kompleet gesmolten op de bodem van de oven.

Op zeer korte termijn kan Van Hillo altijd een klantgerichte test uitvoeren in hun testoven in Moerdijk waarbij klanten aanwezig kunnen zijn.

« Nieuws overzicht